Dolar 32,4936
%0.25
Euro 34,5604
%0.19
Altın 2.502,140
%0.76
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de, çarşıda, pazarda, sokakta 'Hayır'ı anlattılar

Çeşme'de, çarşıda, pazarda, sokakta 'Hayır'ı anlattılar

İzmir'in Çeşme ilçesinde Cumhuriyet gönüllüleri, "Hayır Bandosu" eşliğinde sokak sokak gezip, broşür dağıtarak 16 Nisan'daki referandumda neden 'hayır' denilmesi gerektiğini anlattı.

  • Ege Postası
  • 20.03.2017 - 13:08

İZMİR - 16 Nisan tarihinde yapılacak referandum için geri sayım sürerken, propaganda çalışmaları da hız kazandı. Çeşme'de de, anayasa değişikliğinin getireceği sakıncaları halka anlatmak için çalışma yürüten, aralarında çok sayıda kadının da olduğu Cumhuriyet gönüllüleri, "Hayır Bandosu" eşliğinde broşür dağıttı.



Çeşme ilçe merkezi ile Alaçatı çarşısı ve pazarlarında bando ve marşlar eşliğinde, esnafa ve vatandaşa broşür dağıtan gönüllüler, anayasa değişikliğinin Türkiye'de rejim değişikliği anlamına geldiğini, TBMM'nin yetkilerinin ve kuvvetler ayrılığının ortadan kalkacağını anlatarak, "Hayır" oyu kullanılmasını istedi.

Cumhuriyet gönüllüleri, Çiftlik, Ildır, Germiyan ve Ilıca Mahalleleri'nde de "Hayır Bandosu" eşliğinde sokak sokak dolaşarak vatandaşlara neden "Hayır" denilmesi gerektiğini anlattı. Bazı evlerdeki vatandaşların pencerelerden ve balkondan el sallayarak marşlara eşlik etmeleri dikkat çekti. Ildır Mahallesi'ndeki bir bakkal da büyük boy bir Atatürk portresini kaldırarak, marşların yarattığı coşkuya katıldı.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.