Dolar 32,3649
%0.15
Euro 34,9599
%-0.3
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de 4 yılda 30 bin sakız fidanı toprakla buluşturuldu

Çeşme'de 4 yılda 30 bin sakız fidanı toprakla buluşturuldu

Türkiye'de sakız ağacı yetiştiriciliği yapmak ve ekonomik getirisinden faydalanmak amacıyla hazırlanan "Sakız Eylem Planı" çerçevesinde İzmir'in Urla ve Çeşme ilçelerindeki sahalarda 30 bin sakız fidanı toprakla buluşturuldu. Çeşme ve Urla'da binlerce fidan toprakla buluştu

  • Ege Postası
  • 10.08.2018 - 21:30

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kilosu bin 500 liraya kadar alıcı bulan sakızda, üretim merkezi haline gelmek ve Yunanistan'ın bu alandaki tekelini kırmak üzere Orman Genel Müdürlüğünce 2014 yılında Sakız Eylem Planı hazırlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Menderes Orman İşletme Müdürü Özkan Çakıl, proje çalışmalarının İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü ve 2019 yılı sonuna kadar sürecek eylem planında Sakız Adası ile yakın iklim ve toprak şartlarına sahip Çeşme ve Urla ilçelerinin proje çalışmalarının merkezi haline geldiğini ifade etti. 

Çakıl, kasım ayından itibaren yeni ürettikleri sakız fidanlarını toprakla buluşturmaya devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yüksek ekonomik değerinden dolayı altın damlayan ağaç diye tabir edilen sakız ağacını ülkemize yeniden kazandırmak ve başta yöre halkı olmak üzere ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak için Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü talimatları doğrultusunda çalıştıklara devam ediyoruz.

2014 yılından bu yana havai köklendirme, daldırma ve aşılama yöntemleriyle ürettiğimiz sakız fidanı sayısı 30 bine ulaştı ve toplam 640 dekar alanda bu fidanlar toprakla buluşturuldu." AA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.