Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme 21 yıldır Ankara'dan plan bekliyor

Çeşme 21 yıldır Ankara'dan plan bekliyor

İZMİR’in turizm merkezi Çeşme’nin 4 dönemdir belediye başkanı olan CHP’li Faik Tütüncüoğlu, ilçenin bazı bölgeleri için Ankara’dan 21 yıldır plan beklediklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 30.05.2013 - 11:24
İZMİR - Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Altınkum bölgesi yakınlarında, turizm tesisi yapılabilecek ve SİT alanı olarak belirlenen 2 bin 761 dönüm için 1992 yılından bu yana imar planı beklediklerini belirtti. Planların geleceğine dair umutlarının ilgili birimler tarafından tüketildiğini kaydeden Tütüncüoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir’deki üst düzey yetkililerinin bölge için son dönemde yaptığı umut vaat edici açıklamalarda belirtilen söylemlerin hiçbirinin gerçekleşmediğini savundu. Tütüncüoğlu, “Çeşme’ye kış aylarında gelen turist sayısını artırmak, kış turizmini geliştirmek için yürüttüğümüz tüm çalışmalar, yatak kapasitesinin yetersizliği nedeniyle sonuçlanamıyor. Büyük turizm firmaları ilçeye kış aylarında turist getirmek için 20-30 bin dolaylarında yatak kapasitesi talep ediyor. Gelmeyen planlar nedeniyle, yatırımlar yapılamıyor ve yatak kapasitesi yeterli seviyeye ulaşamıyor” diye konuştu.

KAPIDA BEKLETİLİYOR

Altınkum’un ilk 25 binlik planlarının, 2006 ve 2009 yılında, yani SİT alanı ilanından tam 14 ve 17 yıl sonra hazırlandığını belirten Başkan Tütüncüoğlu, “5 bin ve binlik planlar yapılamadan Tabiat Alanları Koruma Kurulu’nun SİT alanında değişiklik yapması ile yapılmış bu plan da geçersiz kaldı. 2011 yılında tekrar 25 binlik plan yapıldı. Tam, ’5 binlik ve binlik planları da yapacaklar, 20 yıl sonra sorun çözülecek’ dedik. Bu sefer de SİT alanları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildi. Şimdi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı bekliyoruz. Eski Turizm Bakanı Çeşme’yi ziyaretinde tüm planların 3.5 ay sonra hazır olacağını söylemişti, aradan 7 yıl geçti hiçbir gelişme olmadı. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü de 2 ay önce ’Planları bir haftaya kadar belediyeye göndereceğiz’ demişti, oradan da bir sonuç çıkmadı. İlçede kaliteli otel yatırımına bu kadar ihtiyaç duyulurken yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yıllardır kapıda bekletiliyor” dedi.

TOKİ’YE İZİN VERİYORLAR

Tütüncüoğlu, “1 hafta sonra”, “3.5 ay içinde” gibi kısa vaatli sözler verilerek umutlandırılan Çeşmelilerin tam 21 senedir plan gelecek diye beklediğini belirtti. Tütüncüoğlu, “Burası plan beklemeye başladığı dönemde planlama yetkisi Turizm Bakanlığı’ndaydı. O zamanki turizm bakanlığı görevi de Abdülkadir Ateş’teydi, onun üstüne 15 tane bakan değişti. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, planlama gelmesini beklediğimiz 16’ncı bakandı. Sadece Atilla Koç ve Günay döneminde 25 binlik plan yapıldı. Fakat bina yapılması için de gerekli olan 5 binlik ve binlik planlar hiçbir bakan döneminde yapılmadı, sorun çözülmedi. Sonra da başka bakanlığa devri gerçekleşti. Gerçekleşmeyen yatırımlarla sadece Çeşme değil, Türkiye de kaybediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ise bizim beklediğimiz Altınkum Planı ve yoksullara konut yapmak için 3 yıldır onay beklediğimiz kooperatif projeleri için onay vermek yerine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yapacağı imara aykırı binlerce konuta izin veriyor” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.