Dolar 32,5643
%0.28
Euro 34,7209
%-0.03
Altın 2.488,760
%0.17
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cennet koya ruhsat yok

Cennet koya ruhsat yok

MUÇEV’in Datça’nın Kurubük Koyu’nu kiraya vermek için açtığı ihaleye, 12 şirket başvurdu. Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar: “Açılacak işyerine ruhsat vermem.” dedi

  • Ege Postası
  • 11.01.2018 - 07:46

Türkiye’nin en güzel koylarından biri olan Muğla, Datça’nın Kurubük Koyu’nun üzerine tuvalet, duş ve soyunma kabini yapılarak 2 yıllığına kiralanmak üzere ihaleye çıkarılması tartışmaları sürerken, ihale için 12 firma teklif verdi. Teklifleri alan Muğla Turizm ve Çevre Vakfı (MUÇEV), 26 Ocak’ta açık artırma yoluyla ihaleye çıkacak. En yüksek teklifi veren firmaya koy 2 yıllığına kiralanacak. Çevrecilerin ve bölge sakinlerinin ardından Datça Belediye Başkanı CHP’li Gürsel Uçar da HABERTÜRK ’ün kamuoyuna duyurduğu koyun ihaleyle imara açılmasına tepki gösterdi.

Gazete Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre Belediye meclis toplantısında konuşan Başkan Uçar, “Ben koyların ihale yoluyla işletmeye açılmasını doğru bulmuyorum. Orada açılacak bir işyerine ruhsat verilmesi mümkün değil. Zaten ihaleye çıkan MUÇEV’in işletme ruhsatı verme yetkisi yok. Böyle bir yeri kiraya veremezler. Eğer bu yetki, bende ise açık ve net söylemeliyim; işletme ruhsatı belgesini benden zor alırlar. Ruhsat vermem” diyerek çevrecilere destek oldu. Şu ana kadar ihaleden vazgeçildiğine ilişkin bir bilginin kendilerine ulaşmadığını kaydeden Uçar, “İhale ilanının kaldırıldığını öğrendik. Nasıl bir gelişme olacak, bilmiyoruz. Bu konuda Muğla Valisi Esengül Civelek ile görüşeceğim. İhalenin iptal edilmesi gerektiğini anlatacağım. Bu koylar, halkındır” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.