Dolar 32,5734
%0.1
Euro 35,0284
%0.57
Altın 2.435,370
%0.5
Bist-100 9.764,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cenaze töreninde Sertel'den sert sözler: O Başkan'ı hedef aldı

Cenaze töreninde Sertel'den sert sözler: O Başkan'ı hedef aldı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl eski Başkanvekili Zikri Dursun (57) bir hafta önce akciğer kanseri teşhisi konulmasının ardından, aniden hayatını kaybetti. Partide başlayan delege seçimlerinde aktif rol alan ve Konak İlçe Başkan Adaylığına hazırlanan Dursun'un ani ölümü partiyi yasa boğdu. Dursun için İl Başkanlığı önünde düzenlenen törende konuşan CHP Milletvekili Atila Sertel, Karabağlar Belediye Başkanı seçildikten sonra CHP'li Zikri Dursun'un işine son veren Muhittin Selvitopu'na isim vermeden göndermede bulundu. Cenaze töreninde Sertel'den sert sözler

  • Ege Postası
  • 20.09.2017 - 11:58

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı dün akciğer kanseri nedeniyle aniden yaşamını yitiren İzmir İl eski Başkanvekili Zikri Dursun'u sonsuzluğa uğurladı. İl Başkanlığı önünde düzenlenen törene CHP Milletvekilleri Atila Sertel, Ali Yiğit, Tacettin Bayır ile İl Başkanı Asuman Ali Güven'i Temsilen İl Yöneticisi Ednan Arslan, İl Sekreteri Birgül Değirmenci, belediye başkanları, çok sayıda partili ile ailesiyle birlikte sevenleri katıldı.

Zikri Dursun'u "Ziko" olarak anan partililer cenaze aracının parti önüne gelmesiyle birlikte göz yaşlarına boğuldu. Törene CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in vefa sözleri damgasını vurdu. Sertel "Zikri Emekçiydi, garibandı" sözleriyle başladığı konuşmasında "Zikri ekonomik olarak çok iyi durumda değildi. Bu partinin bir emekçisi, bir neferiydi. Zikri'nin son dönemde başına gelenler bizleri gerçekten üzdü. Ailesini üzdü. Ona sahip çıkan CHP'li geçmiş dönem Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'e huzurunuzda teşekkür ediyorum." dedi.

SELVİTOPU'NU HEDEF ALDI

Karabağlar Belediye Başkanı seçildikten sonra CHP'li Zikri Dursun'un işine son veren Başkan Muhittin Selvitopu'na isim vermeden göndermede bulunan Sertel, " Siz eğer kendi siyasi partinizin emekçisine sahip çıkmakta bu kadar cimri, bu kadar pinti ve karşıtlık içinde davranıyorsanız CHP'liler bir bütün, bir kardeşlik, yoldaşlık içinde olamıyorsa bu bizim en büyük kusurumuzdur. Kimse kusura bakmasın" dedi.

"YAŞARKEN YOK ETMEYE ÇALIŞANLAR..."

Ölen her partilinin arkasında gözyaşı döktüklerini ancak yaşarken yok etmeye çalıştıklarını vurgulayan Sertel Dursun'un isminin İzmir'in en güzel yerinde yaşatılması önerisini getirdi. Sertel "Biz ölen her arkadaşımızın arkasından göz yaşı döküyoruz. Yaşarken birbirini yok etmeye çalışanlar, ölünce onun kıymetini takdir etmeye çalışıyoruz. Oysaki her insan yaşarken anılmalı ve bağıra basılarak sahip çıkılmalı. Zikri ışıklar içinde uyuyacaktır. Onun ardından gerçek anlamda  gözyaşı döken ailesi ve bizler onu unutmayacağız elbette. Şimdi buradan bir önerim var madem ki Zikri Dursun hakkında  bu kadar  güzel sözler ediyoruz, o zaman onun adını İzmir'in en güzel sokağında en güzel parkında yaşatılmalıdır. Eğer Zikri'ye karşı borcumuzu ödeyeceksek bunu gerçekleştirmek zorundayız" diye konuştu.

"BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİNDE..."

"CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise  zaman zaman karşı listelerde yarıştıkları partili Zikri Dursun'u ebediyete uğurlarken birlik mesajı verdi. Bayır, "Asuman Ali Güven beni arayarak bugün bu törende bir konuşma yapmam gerektiğini söylediğinde için cız etti. Zaman zaman aynı listede, zaman zaman karşı listelerde olduk. 3 günlük ömrümüzde, il ve ilçe kongrelerinde bir birimizi kırmaya değmez. Şuanda onu ebediyete uğurluyoruz. Bizim içimizde bir acı var ama ailesinin içindeki acı daha büyük. Allah ailesine güç kuvvet versin. Diliyorum ve temenni ediyorum ki barış ve kardeşlik içerisinde, siyaset yapmaya devam edelim" şeklinde konuştu. Dursun'un naaşı İl Binası önünde omuzlara alınarak Gültepe'de bulunan Çamlık Camiine götürüldü.

YAKINLARI BELEDİYE ARACINI İSTEMEDİ

Öte yandan tören sonrası partililer ve Dursun'un sevenleri Gültepe'deki cami önüne geldi. Bu arada Karabağlar Belediyesi'nden de ikram aracı gönderildi. Dursun'un bir zamanlar çalıştığı belediyeden gönderilmesine kızan aile fertleri ikram aracını da kabul etmedi. Cami önünde belediyeye ait araç uzaklaştırıldı.

 

Dursun’un cenazesi öğlende kılınan namazın ardından Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.