Dolar 32,5831
%0.33
Euro 34,8031
%0.2
Altın 2.512,900
%1.14
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cemil Tugay Karslı kadınlarla buluştu

Cemil Tugay Karslı kadınlarla buluştu

Kars Federasyonu Kadın Kolları tarafından dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Kahvaltı sonrası düzenlenen toplantıda Kadınların sorunları ve beklentileri de konuşuldu. Toplantının onur konuğuysa, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisini temsilen, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Leman Tunus katıldı.

  • Ege Postası
  • 31.10.2019 - 13:18

Ege Kars Federasyonunun kadın kolları tarafından düzenlen kahvaltılı toplantıya 250 kadın katılırken, kendisine yapılan daveti geri çevirmeyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'da toplantıya onur konuğu olarak katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kars Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Gülsen Kaptan " kadınlar birleşerek ekonomik,siyasal ve sosyal alanda mücadele kararı aldılar" dedi.



17 YILDIR KADINLAR GEÇİŞTİRİLDİ
Kaptan sözlerine şöyle devam etti: Kadınlar maalesef ki 17 yıldır unutuldu. Göstermelik düzenlemelerle iş, sosyal ve hukuksal anlamda kadınlar geçiştirildi. Çocuklarımız işsiz, hepimiz ekonomik koşullar altında eziliyoruz, kadınlara en büyük vaadi "kamuda türban özgürlüğü" söylemiyle yola çıkan 17 yıldır iktidarda bulunan hükümetin uyguladığı  politikalar sonucunda, kadın ve çocuklara karşı taciz, tecavüz, kadın cinayetleri arttı, her geçen gün özgürlüğümüz azaldı. Sadece kadınların değil, İktidara karşı olan herkesin ayrıştırıldığı bu günlerde, bizlerde Kars Federasyonu kadın kolları olarak bir karar aldık ve kadınlar olarak birleşerek ekonomik,siyasal ve sosyal alanda mücadele edeceğiz. Artık daha aktif olacak, daha çok sesimizi yükseltecek ve kadını hayata bağlayan, kalkındıran projeler için herkesin kapısını çalacağız. Bu bağlamda her dönem kadınlara destek veren Sayın Karşıyaka belediye başkanımız Cemil Tugay'a bugün bizleri kırmayarak aramıza katıldığı için çok teşekkür ediyorum.

KADIN STK'LARA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ  
Etkinliğe katılan kadınlara seslenen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'da kadınların toplumun öncüleri, cumhuriyetin gerçek bekçileri olduğunu dile getirerek şunları ifade etti.

Bu toplantıda kadınlarımızla birlikte olma şansını bana verdiğiniz ve davetiniz için çok teşekkür ediyorum. Ben, kadın olmadan kalkınmanın, adaletin, huzurun gerçekte anlamda sağlanamayacağına inanıyorum. Bunun içindir ki, kadınlarımızı ve kadınlarımızın kurduğu STK'ları her zaman desteklemiş, önemsemiş ve elimden gelen katkıyı vermişimdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk kadının önemini, toplumdaki yerini, hayatın her alanında yer almasının çağdaşlaşmanın gereğini vurgulamışken, cumhuriyete ve Ata'sına yürekten bağlı olan bizlerin farlı bir düşünceye sahip olması düşünülemez bile. Sizler bu ülkenin en kıymetli neferleri ve cumhuriyetin bekçilerisiniz. Kadının her alanda önde olması, söz ve makam sahibi olması için, kadına şiddetin bitirilmesi, çocuklarımızın hak ettikleri şekilde yaşamaları için elimden gelen tüm katkıyı koymaya hazırım. Sizlerle birlikte çalışmak ve üretmekten gurur duyarım.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.