Dolar 32,5400
%0
Euro 34,9007
%0.21
Altın 2.422,640
%-0.02
Bist-100 9.718,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Celil Anık'tan TV35'te flaş açıklamalar: Sargı bezinde yara bandı mı kullanılır

Celil Anık'tan TV35'te flaş açıklamalar: Sargı bezinde yara bandı mı kullanılır

İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık TV35’te canlı yayınlanan 8. Gün programına katıldı ve TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı. Son günlerde hakkında darp ettirme iddiaları bulunan Celil Anık hem bu iddialara yanıt verdi hem de engelli taksi müjdesi verdi. Başkan Anık taksiler için yapılacak araç içi aplikasyonuna engellilere taksi hizmeti verecek araçların da ekleneceğini söyledi. Sistemin yılbaşından sonra hızla devreye gireceğini belirten Celil Anık “Bu da sanırım Türkiye’de bir ilk olacak’ dedi. Celil Anık'tan TV35'te flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 03.10.2019 - 14:39

EGEPOSTASI - TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtlayan İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık, son günlerde hakkında çıkan bir taksiciyi darp ettirdiği iddialarına yanıt verdi.

TV35 ekranlarında konuyla ilgili olarak Şoförler Odası’nın güvenlik kameralarından, sosyal medyada kafası sargılı şekilde fotoğraf yayınlayarak darp edildiğini iddia eden şahsın görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde darp edildiğini iddia eden şahıs Şoförler Odası’ndan elleri cebinde, son derece rahat ve sağlıklı bir şekilde çıktığı görülüyor.

‘SARGI BEZİNDE YARA BANDI MI KULLANILIR’

Başkan Anık’la görüşmesi sonrası darp edildiğini iddia eden ve rapor alan bir taksici esnafının güvenlik kameralarındaki görüntülerinde, odadan elini kolunu sallayarak ve hiçbir darp izi olmadan çıktığının görülmesini değerlendiren Celil Anık, “Pazartesi günü arkadaşımız aracının ruhsatını almaya gelmiş. Arkadaş sürekli aleyihimize sosyal medyada açıklamalar yapıyor. Daha önce de böyle durumları oluyor. Niçin böyle şeyler yazıyorsunuz, hakaret mi ediyoruz. Elleri cebinde gittiği yer belli. Akıl veren ağabeylerine gidiyor. Girdiği yerde kameralar var. Konuşmaları da alıyor. Bu tamamen bir komplo. Bu nasıl bir yara sarmak. Sargı bezinde yara bandı mı kullanılır. Burası Suudi Arabistan Büyükelçiliği değil. Biz de içeriye giren sağlam çıkar. Son dönemlerde araç fiyatlarında artış oldu. İstekleri ortalığı karıştırarak bu fiyatları düşürmek. Bu arkadaş gibi 10 kişiyi de gönderseniz. Kayıtlarımız açıktır. Sizin yanınıza girdi. Hem görüntü hem ses var. Yaptığınız komployu açıklayın da görelim. Makam odasında bir görüntü yoktur. Ben yanıma geleni niye çekeyim. Saklım gizlim yok. Taksilere kamera koyduk, özel hayat diye itiraz ettiniz. Biz kimsenin çekimini yapmayız. Ama bu kameraları iyi ki taktırmışız. Üstümüze kalırdı. Bunlar her türlü çamuru atarlar" diye konuştu.

ODA DIŞI İŞLERİNİ BİLE ÇÖZERİM

Hakkında açılan davalar ve şikayetler hakkında konuşan Başkan Anık, “Ben bu şahısları iyi tanırım. Ekonomik durumları iyi değil. Kendilerine yeni bir iş kapısı istiyorlar. Açtıkları her davadan beraat etmişimdir. Son bir dava var, onda da hiçbir şey yok. Önemli olan neyle yargılandığıdır. Ben bunları esnafın takdirine bırakıyorum. Bunları konuşmamız lazım. Odayı küçük düşürmek ve esnafın işinin önüne geçmek istiyorlar. Zaman zaman bu tip kurgular oluyor. Becerebildikleri işler bunlar. Bizim esnafla bir ağabey-kardeş ilişkimiz vardır. Oda dışı işlerini bile çözerim. Esnafla bağımı koparamazlar. Beni esnafın gözünden düşürmeye çalışıyorlar. Evet 8 dairemizi sattık, burayı yaptık. Esnaf bankaya gelir gibi işini yapıyor. Kullanmadığımız bir büroyu İzmir Ziraat Odasına verdik. Başka hiçbir şey satmadık. Kiraya veriyoruz” dedi.

‘BEN BAKAN DEĞİLİM’

Emniyet müdürlüğünün uygulamaları sıklaşma ve evrak kontrollerini sizden biliyorlar, ne diyorsunuz'” sorusunu yanıtlayan Başkan Anık, “Ben bakan değilim. Ben esnafımın başkanıyım. Bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız 'Özel araç içinde bile sigara içilmeyecek' dedi. Bunun için bile beni suçluyorlar. Kemer kontrolü yapılırsa, bütün evrakların kontrol ediliyor zaten. Büyükşehir’den aracınızın çalışma ruhsatını almadıysanız, trafik aracını kapatır. Büyükşehir’den çalışma ruhsatını alacaksın. Bin tane esnaf araba değiştirdi ama ruhsatını almadı. Beni suçluyorlar. Ruhsatını alacaksın. Bunu bana bağlamalarına rağmen, gidip emniyette ilgili müdürümüzle konuyu konuştuk, sağ olsunlar bize ek süre verdiler, gitsin herkes ruhsatını alsın” dedi.

‘ESNAFIN GELECEĞİNİ KORUMAK ZORUNDAYIZ’

Taksilere takılması zorunlu olan araç aplikasyon sistemleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Anık, “İzmir İl Emniyet Müdürlüğü standart getirdi. Ödeyeceğimiz fiyat belli 6 bin lira. Şimdi içinden kamera çıktı. Kamerasız fiyat farklı. Bizim üstümüzde fiyat ödeyecekler minibüs ve otobüsler. Teknolojide gelişim olduğu sürece ayak uydurmak zorundayız. Birileri çıkıp ben bunu 2’ye de takarım. O zaman ihaleye girseydin sen alsaydın. Servisçiler bizim başkan yaptı demiyor. Bizim taksi esnafı arasındaki 50 kişilik bir grup, bunu başkan yaptı. İçişleri Bakanlığı genelgesini ben mi yayınlıyorum. Ben bu esnafın geleceğini korumak zorundayım. İçerisinde araç çağırma sistemi de var. Türkiye’nin her yerinde buna davalar açılıyor. Reddi yönünde bir karar yok. Tahmin ediyorum ki kameralarla ilgili durumda en kısa zamanda açılacak. Bunların ki çarşı her şeye karşı ya döndü" dedi.

TAKSİYE BİNİŞ EN AZ 10 TL OLACAK

İzmir’de taksici esnafının sorunları hakkında gelen soruları yanıtlayan Başkan Anık, havalimanından yolcu alamadıklarını belirten esnafa yanıt verdi.

Anık, “ 'Devlet havalimanında bekleme noktası olmayan taksiler yolcu alamaz' dedi. Uymayan ve arabası kapananlar benim yaptığımı düşünüyor.  Bunu çıkaran ben değilsem, bunu bana mal etmenin ne anlamı var. Benim böyle bir yetkim yok.  Bizdeki asıl sıkıntı yakın mesafe. 1 kilometreyi doldurmadan inerseniz 10 TL olması hedefimiz var. Bunun düzenlemelerine çalışıyoruz. Dört buçuk açılış sonrası iki liralık yol gittiyseniz taksimetreye basılınca ücret 10 lira olacak. Taksi esnafımız İstanbul’un geçmişte yaşadığı gibi mağdur oluyor. Bu uygulama için çok hesaplamalar yaptık. Ben empati yaparım, fiyat ne olursa bizi ve vatandaşı üzmez diye. Mazot pahalanıyor, her şey pahalanıyor. Önümüzdeki günlerde toplantılar yapacağım bu düzenlemeyi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

HYBRİD İÇİN ÖTV ORANI ÇIKIŞI!

Teknolojinin gelişmesi ve karbon salınımının azalması için ortaya çıkan elektrikli araçlar ilgili soruları yanıtlayan Başkan Anık, “ İzmir’de bu araçlara uygun yeterli dolum tesisi yok. Ayrıca araçlar çok pahalı. Tesla’yı konuşmuyoruz bile. Bir de ÖTV destek oranı yüzde elli. Bunun nedenini anlamadım. Karbon salınımı azaltılmak isteniyor. Bunun için politikalar oluşturuluyor. Mazotlu arabaya yüzde 45 ÖTV desteği sağlanırken,  hybrid araçta bu nasıl yüzde elli olabiliyor. Alınabilecek tek uygun araç var onun da maliyeti 170 bin lirayı buluyor. Bir teşvik olursa güzel olur, hybrid araçlar merkez için çok uygunlar. Mazota göre 15 kuruş daha az yakıyor” dedi.

ENGELLİLERE TAKSİ MÜJDESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç  Soyer’in önerileriyle yeni kararlar alındığını açıklayan Başkan Anık “Turkuaz ya da VİP taksi de getireceğiz. Bunların da kararı alındı. İstanbul’da örnekleri var. Engellilere de müjdemiz olacak. Valiliğimiz ve büyükşehir belediyemizin tavsiyeleri sonrası, ‘Niçin 2-3 taksiyi engelliler telefon açtığı zaman göndermiyorsunuz’ dediler. Engelli ulaşımına uygun taksiler için büyükşehir belediye başkanlığıyla koordineli halde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde hedefimiz iki araç. Sonra bunu araç aplikasyonuna entegre edeceğiz. İsteyen engelli arkadaşım taksiyi çağıracak ve istediği yere gidecek. Bu da bana göre Türkiye’de bir ilk olacak" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.