Dolar 32,4783
%-0.19
Euro 34,9376
%0.31
Altın 2.436,360
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Caz festivali coşkusu başladı

Caz festivali coşkusu başladı

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki bir alışveriş merkezinde başlayan Caz Festivali caz müziğinin ustalarını İzmirliler ile buluşturdu. Türkiye'nin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev, Hollanda'yı ağlatan ses olarak tanınan Karsu ve Flapper Swing şarkılarıyla müzik ziyafeti sundu.

  • Ege Postası
  • 21.07.2018 - 09:39

İzmir ve çevresinden geçen yıl 30 bine yakın caz tutkunun izlediği festival Karşıyaka'daki bir AVM'de başladı. İzmir ve bölge halkının ilgi gösterdiği Caz Festivali'nin ilk gününün konukları 1920 ve 1930'ların caz standartlarını kendi tarzlarıyla harmanlayarak yorumlayan Flapper Swing, Türkiye'nin önde gelen caz piyanistlerinden biri olan Kerem Görsev Quartet ve 'Hollanda'yı ağlatan ses' olarak tanınan sanatçı Karsu oldu. Flapper Swing'in performansı izleyicilerden büyük alkış aldı. Meydanı dolduran müzikseverler Kerem Görsev Quartet'in müzik şovuna alkışlarıyla eşlik etti. İzmirliler, gecenin son sanatçısı Karsu'nun şarkılarını hep bir ağızdan eşlik ederek söyledi. İzmir Lindy Hoppers ve Lindy Hop İzmir dans grupları seyircilerle birlikte dans ederek festivale renk kattı.

Festival ikinci gününde ENBE Orkestrası'nın yeni albümünde seslendirdiği parçayla dikkat çeken Ezgi Ayçe, dünyaca ünlü Yunan udçu, piyanist ve besteci Alekos Vretos Project ve dünyaca ünlü Türk neyzen ve besteci Mercan Dede müzikseverler ile buluşacak. Türkiye'nin en başarılı caz vokallerinden Jehan Barbur ve Sibel Köse, caz, blues sanatçısı Erkan Oğur festivalin son günü izleyiciler ile bir araya gelecek. Festival boyunca düzenlenecek sürpriz etkinlikler izleyicilere neşeli anlar yaşatacak. Müzikseverler etkinlikleri ücretsiz olarak izleyebilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.