Dolar 32,5977
%0.38
Euro 34,8339
%0.29
Altın 2.496,930
%0.5
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çavuşoğlu: Yunanistan'ın hamlesi kabul edilemez

Çavuşoğlu: Yunanistan'ın hamlesi kabul edilemez

Temaslar için İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Libya-Yunanistan-Türkiye hattında yaşanan gerilimi değerlendirdi. Çavuşoğlu, "Türkiye kendi haklarını korumak için burada bulunmakta. Libya böyle bir tehdide boyun eğmez. Bir büyükelçinin ihraç edilmesi kabul edilemez" dedi.

  • Ege Postası
  • 06.12.2019 - 17:09

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Roma'da 5. Akdeniz Diyaloğu Forumu'na katılmasının ardından açıklamalarda bulundu. Doğu Akdeniz konusuna değinen Bakan Çavuşoğlu, “Bazı ülkeler bölgede tek taraflı adımları ve Türkiye'yi eleştirmeyi tercih ettiler. Şimdi yine aynı şeyi söylüyoruz. Bugün ve yarın tüm görüştüğümüz Doğu Akdeniz etrafındaki ülkelerin yetkilileri ile bunu gündeme getiriyoruz. Biz hazırız” ifadelerini kullandı.


‘RUM KESİMİNİ TANIMIYORUZ’

Londra'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabulü sırasında net bir şekilde Yunanistan ile benzer bir mutabakat zaptını imzalayabileceğinin altını çizen Çavuşoğlu, “Rum kesimini tanımıyoruz. Kıbrıs'ta kalıcı bir çözüm olursa Kıbrıs'ın da geneli ile yapabiliriz. Ama Rum kesimi hariç tüm ülkelerle buna Mısır da dahil Lübnan da dahil hepsi ile bu tür anlaşmaları ikili ve çok taraflı yapabiliriz” dedi.


‘HAKLARIMIZI KORUYORUZ’

Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye burada kendi haklarını korumak için bulunmaktadır. Kendi kıta sahanlığı ve deniz alanları için bizim yaptığımız bu ve yapmaya devam ettiğimiz de budur. Sadece bizim imzalamış olduğumuz bir mutabakat zaptı nihayetinde büyükelçinin sınır dışı edilmesi kabul edilemez, kınıyorum. Bunun ve tehditkar dilin kabul edilemez olduğunu ifade ettik” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.