Dolar 32,5842
%0.34
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.509,020
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çarşının tek bakkalına ödül

Çarşının tek bakkalına ödül

İzmirin Çeşme ilçesi çarşısının tek bakkalı olan 91 yaşındaki Ali Şimşek, Çeşme Rotary Kulübü tarafından "Hizmet Ödülü" verilerek onurlandırıldı.

  • Ege Postası
  • 21.01.2018 - 11:02

Çeşme'de yıllarca berberlik yapan, emekli olduktan sonra da İnkılap Caddesi üzerindeki işyerini bakkal dükkanı olarak açan oğlu Şerif Şimşek'in en büyük destekçisi olarak sürekli yanında olan Ali Şimşek'e, Çeşme Rotary Kulübü tarafından "Hizmet Ödülü" verildi. Çeşme Rotary Kulübü Dönem Başkanı Suzan Çırağ ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Altay Boz, Çeşme çarşısındaki tek bakkal dükkanı olma özelliğini taşıyan Şimşek Market'e giderek, Ali Şimşek'e "Hizmet Ödülü"nü, sağlık ve bol kazanç dilekleri ile verdi. Hizmet Ödülü'nü verirken, Çeşme'de otuzdan fazla zincir market bulunduğuna dikkat çeken Çeşme Rotary Kulübü Dönem Başkanı Suzan Çırağ, "Büyük marketlere gidip alışveriş yaptığınızda paranız yetersizse ya da kredi kartınız yoksa ihtiyaçlarınızı alamazsınız. Oysa sayıları hızla azalan bakkallarımız, paranız yetmese de ihtiyaçlarınızı verir, 'Paran olduğu zaman verirsin' der ve sizi güler yüzle uğurlar. Giderek yok olan o bakkallarımızdan biri olan ve Çeşme'nin en önemli çarşısında bakkallık yapmak için direnen, zincir marketler karşısında ayakta kalma mücadelesi veren, müşterilerini her zaman güleryüzle karşılayan Ali Şimşek amcamıza, Çeşme Rotary Kulübü olarak 'Hizmet Ödülü' verme kararı aldık. Ödülünü, yaşını göz önüne alarak işyerinde vermeyi uygun gördük. Çeşme Rotary Kulübü olarak sağlıklı bir ömür ve bol kazanç diliyoruz" diyerek Hizmet Ödülü'nü verdi. Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Altay Boz da, Oda Başkanı ve yardımcısının İzmir'de bir toplantıda olduğunu belirterek, esnaf odasını temsilen,Çeşme'nin en eski esnaflarından Ali Şimşek'i kutladı.

"KİRAMIZ OLMADIĞI İÇİN SON BAKKAL OLABİLDİK"

Hizmet Ödülü nedeniyle gururlandığını ifade eden Ali Şimşek, 1927 Çeşme doğumlu olduğunu belirterek, "Ailem Sakız Adası mübadillerinden. Doğma, büyüme Çeşmeliyim. 1945 yılında Çeşme'de berberliğe başladım. 45 sene berberlik yaptıktan sonra emekli olarak berberliği bıraktım. 1997 yılında, İnkılap Caddesi'ndeki kendimize ait dükkanı, oğlum Şerif bakkal olarak açtı. Ben de oğluma yardımcı olmak amacıyla sürekli yanındayım. Oğlumun dışarıda işi olduğu zaman dükkana ben bakıyorum. Bu yaşıma kadar kahve hayatım olmadı. Hiçbir kötü alışkanlığım da yok. Oğluma yardımcı olmak benim en büyük mutluluğum. Bu dükkan, bana babamdan kalma. Dükkan kiramız olmadığı için Çeşme Çarşısı'nda kalan son bakkal olma özelliğimizi sürdürebiliyoruz. Burası kira olsaydı, bakkal olarak çalışmamız mümkün değildi" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.