Dolar 32,3748
%0.18
Euro 35,0046
%-0.17
Altın 2.324,910
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Canlı bomba için flaş iddia; Ayağı takılınca...

Canlı bomba için flaş iddia; Ayağı takılınca...

Bursa Ulu Cami yakınlarındaki patlama öncesi, canlı bombanın ayağının takılıp düştüğü, elindeki siyah çantayı kalabalığın arasına atmaya çalıştığı iddia edildi. Böylece faciadan dönüldüğü belirtilirken, saldırıda terör örgütü IDİŞ bağlantısı üzerinde duruluyor. Olayla ilgili 12 kişi gözaltında.

  • Ege Postası
  • 28.04.2016 - 08:52

Bursa'nın tarihi ve turistik merkezi olan Ulu Cami yakınlarında dün canlı bomba dehşeti yaşandı. Saldırı saat 17.26'da meydana geldi. İkindi namazının ardından bir cenazenin kaldırıldığı Ulu Cami'deki kalabalığın dağılmasından sonra bahçenin batı kapısı yakınına gelen bir kadın üzerindeki bombayı patlattı.  Patlamaşehir merkezinin büyük bölümünde duyulurken korku ve panik yaşandı.  Şarapnel parçası ve cam kırıklarından yaralananlar oldu. Kısa süren paniğin ardından çevredekiler yaralıların yardımına koştu. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralananlar hastanelere kaldırıldı. Bölge polis tarafından boşaltıldı,Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı. Olayla ilgili 11 kişi gözaltına alındı. 

CANLI BOMBA 20-25 YAŞLARINDA, KADIN

Emniyet yetkilileri, saldırıyı yapan 20-25 yaşlarındaki kadın teröristin parçalanarak öldüğünü söyledi. Teröristin turist kafilesi ya da cenazeyi hedef almış olabileceği ancak patlamanın erken meydana geldiği sanılıyor. Siyah uzun manto giydiği, başörtüsü taktığı belirtilen canlı bombanın patlama sırasında 4 metre yakınında sadece 1 kişinin bulunmasının olası bir facianın önüne geçtiği kaydedildi. Saldırıda ilk etapta 13 kişinin yaralandığı açıklandı. Kulak çınlaması, panik gibi nedenlerle hastanelere başvuranların sayısı 23'ü buldu. 23 yaralıdan 15'i taburcu edildi, 8 kişinin tedavisi sürüyor.

"AYAĞI TAKILDI, FACİADAN DÖNÜLDÜ" İDDİASI

Canlı bombanın olay yerinde ayağının takılıp yere düştüğü ve elindeki siyah bir çantayı kalabalığın arasına atmaya çalıştığı da iddialar arasında.

PATLAMANIN YAŞANDIĞI YER DİKKAT ÇEKİCİ

Patlamanın yaşandığı yer dikkat çekici, çünkü Bursa'nın merkezi ve günün her saati kalabalık. Patlamanın da cenaze namazı sırasında yaşandığı öğrenildi.  Patlama sonrası cami karşısındaki dükkanların camları kırılırken, vitrin parçaları ve mallar etrafa saçıldı. Camideki vatandaşlar da korkarak Ulucami’yi tahliye etti. 

İlk şüpheli o örgüt

VALİ: TEK TERÖRİST

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, dün akşam gazetecilerin sorularını yanıtladı. Karaloğlu, bir gazetecinin "Teröristlerin 3 kişi oldukları söyleniyor" sözleri üzerine ise şu ifadeleri kullandı: "Hayır, tek kişi terörist. Tek kadın, kendisini parçalayan tek bir terörist. Bunlar, o patlama esnasında vatandaşların panik olarak gördüğü şeylerdir. Bizim tespitimiz, şu an için tek kişi ama çalışmalar devam ediyor. Yeni bir gelişme olursa paylaşacağız. İncelemeler devam ediyor.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'daki terör saldırısı hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zagreb'te bulunduğu sırada İçişleri Bakanı Ala ile telefonla konuşarak Bursa'daki saldırı hakkında bilgi aldı. Yaralı vatandaşlar için Allah'tan şifa dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ülkemizin huzuruna kasteden terörle mücadelede kararlılığın önemini de vurguladığı kaydedildi.

ELİNDE POŞET VARDI 

Kadın canlı bombanın elinde siyah bir poşet olduğu da iddialar arasında. Emniyet kaynaklı ilk bilgilere göre bomba kadının vücuduna sarılıydı. Canlı bomba patlama sırasında parçalandı. Dün akşam patlamadan sonra canlı bombadan kimliğinin ve örgütünün belirlenmes için parmak izi alındı.

ÜZERİNDEKİ DÜZENEKLE KENDİSİNİ PATLATTI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 17.26'da merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami batı kapısı yakınında bir patlama meydana geldiği belirtildi. 
Açıklamada, "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır.  Emniyet birimlerinin olayla ilgili çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

SAĞLIK BAKANI: HAYATİ TEHLİKE YAŞAYAN YARALIMIZ YOK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’da meydana gelen patlama hakkında açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı’na ait gece görüşlü ambulans helikopterlerin tanıtım toplantısına katılan Müezzinoğlu, “Canımızı sıkan, yüreğimizi kanatan üst üste terör eylemleri yaşadık. Bursa’da olan olayı lanetliyorum. Teröristin bedeni parçalanmış. Kimlik bilgileri ve ilişkili olduğu yapı hakkında bilgimiz yok. 13 hastamız hastanelere taşındı. 13 yaralı içinde durumu ağır olan vatandaşımız yok. Hastanelere müracaat sayısı 20’ye ulaştı. Hayati risk taşıyan bir vaka yok” şeklinde konuştu.

KENTTE 3 AYDA 78 KİŞİ TUTUKLANDI

Bursa'da son 3 ayda polisin yaptığı terör operasyonlarında gözaltına alınanlardan 78 kişinin tutuklandığı açıklandı. Bursa Valiliği'ne rapor edilen bilgilere göre, IŞİD’in şehirde bir eylem planladığı istihbaratı alındı. Özellikle şehre Suriye'den gelen Türkvatandaşlarının sıkı takip edildiği bildirildi. 

YARALI VATANDAŞLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
İntihar saldırısında şarapnel parçaları ve cam kırıkları nedeniyle yaralanan 16 kişi ile sesten etkilenen 2 kişinin kimlikleri belirlendi. Patlamada yaralanan Mehmet Ateşer, Mehmet Kul, Emre Çalışkan, Canberk Filiz, İsmail Hakkı Şentürk, Adem Güzel, Bayram Ayhan, Ayşen Öztürk, Fatma Çimen Biçer, Adnan Açık, Özlem Aksızlar, Havva Demirdaş, Fatma Demirdaş, İrem Yıldız, Kader Ölçen ve Tuğba Işık Muradiye, Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sesten etkilenerek hastaneye başvuran Harun Güraslan ve Serkan Aslan’ın da tedavileri yapıldı. Durumları iyi olan birçok yaralı tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

"ÇOK YÜKSEK BİR SES DUYDUK"

Olay yeri yakınındaki pasajda dükkanı bulunan Yavuz Kılıç, patlama anında dükkanının önünde olduğunu söyledi. Kılıç, çok yüksek bir ses duyduklarını ifade ederek, "Benim dükkanın önü bir anda tozla doldu. Esnaf arkadaşlarla şaşkın bir şekilde sağa sola bakarak ne olduğunu anlamaya çalıştık. Bulunduğumuz yerde lokantalar vardı. Orada bulunan kadınlar ve çocuklar patlamanın şokuyla ağlamaya başladılar. Çok korkmuşlardı. Neyin ne olduğunu bir an anlayamadık." diye konuştu. Dükkanının patlama yerine yakın olduğunu ancak pasajın içinde olduğu için zarar görmediğini anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Patlamanın olduğu yerdeki dükkanların ön cephesi dağılarak pencereleri kırıldı. İçerideki müşterilerden ufak tefek yaralananlar oldu. Patlamanın olduğu yerdeki esnafşok halindeydi. Dükkanların içinden yaralı halde çıkanlar vardı. Yerde yaralı halde yatan insan yoktu. Yaralılarda patlamanın şiddetiyle kırılan cam parçalarından yaralananlardı. Caminin etrafındaki insanlarda bir panik hali vardı. İlk kez böyle bir olayla karşılaştığımız için ne yapacağımızı bilemedik. Ulu Cami'nin içerisinden ilk anda çıkan olmadı. Çünkü cenaze namazı vardı. Cenaze namazından önce çıkan olmuş olabilir. Çıkmak isteyenler oldu. Camiden çıkmak isteyenleri güvenlikçi arkadaşlar ikinci bir patlama endişesiyle önledi."

BURSA'DA HAYAT NORMALE DÖNDÜ

Bursa'da hain saldırının ardından Ulucami bölgesi yapılan temizliğin sonlanmasıyla Atatürk Caddesi yaya ve araç trafiğine açıldı. Bursa Ulucami’nin batı kapısının önünde saat 17.26 sıralarında meydana gelen patlamanın izleri silinmeye başladı. Patlamanın yaşandığı nokta büyük perdelerle kapatılırken belediye ekiplerinin temizlik çalışmalarında sona gelinmesiyle Atatürk Caddesi kontrollü olarak yaya ve araç trafiğine açıldı. Polis ekiplerinin Ulucami çevresinde ve kritik noktalarda nöbeti sürüyor.

12 KİŞİ GÖZALTINDA

Bursa'da dün akşam saatlerinde meydana gelen, 13 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili 12 kişi gözaltına alındı

Edinilen bilgiye göre, Bursa Ulu Camii yakınlarında dün akşam saatlerinde meydana gelen, 13 kişinin yaralandığı, canlı bombanın öldüğü saldırıyla ilgili 12 kişi gözaltına alındı. Bazı şüphelilerin il dışında gözaltına alınarak Bursa'ya getirildiği öğrenildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.