Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cankurtaran'dan 28 Şubat hatırlatması

Cankurtaran'dan 28 Şubat hatırlatması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Sokakta adalet aranmaz" açıklaması yapan Başbakan binali Yıldırım'a yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 17.06.2017 - 11:35

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Başbakan, 28 Şubat döneminde başörtüsü yasaklarına karşı sokaklarda ‘Başörtüsüne Özgürlük İçin El Ele’ adıyla yapılan insan zinciri yürüyüşlerini hatırlıyor olmalı. Belki kendisi de katılmıştır. Demek ki gerektiğinde adalet sokakta da aranabiliyor” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü”ne yönelik Başbakan Binali Yıldırım, “Sokakta adalet aranmaz” açıklaması yapmıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklama ile Başbakan’a önemli bir hatırlatma yaparak şöyle konuştu:

“Sayın Başbakan sokakta adalet aranmaz diyor. Başbakan, 28 Şubat döneminde başörtüsü yasaklarına karşı sokaklarda ‘Başörtüsüne Özgürlük İçin El Ele’ adıyla yapılan insan zinciri yürüyüşlerini hatırlıyor olmalı. Muhtemelen Sayın Yıldırım da bu yanlış yasağa karşı o günlerde yapılan yürüyüşleri desteklemiş belki kendisi de katılmıştır. Başörtü yasağına karşı da sokakta adalet aranmadı m? Demek ki gerektiğinde adalet sokakta da aranabiliyor” diye konuştu.

“MUHALEFETİN SESİNİ KESMEK İSTEDİĞİNİZ MECLİS’İ ŞİMDİ Mİ HATIRLADINIZ'”

Cankurtaran, Yıldırım’ın Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne yönelik çözüm yerinin sokak değil Meclis ve adalet aranacak yerlerin de mahkemeler olduğu yönündeki sözlerini de hatırlatarak, “İç tüzüğünü değiştirerek muhalefetin sesini daha fazla kısmayı planladığınız Meclis’i şimdi mi hatırladını? Ya da hangi mahkemele? AK Parti üyelerinin, yandaşlarının yargıç ve savcı olarak atandığı mahkemelerden adil kararlar çıkar mı'” dedi.

“YILDIRIM SAKLANDIĞI TÜNELDEN ÇIKIP DARBEYE KARŞI YÜRÜSEYDİ”

Cankurtaran, Yıldırım’ın açıklamasında CHP’yi darbeye karşı yürümemekle suçladığını belirterek, “Sanırım Sayın Başbakan da o gece darbeye karşı yürümek yerine Ilgaz Dağı’ndaki bir tünelde saklanıyordu. Keşke kendisi saklandığı tünelden çıkıp darbeye karşı yürüseydi. CHP ilk anlarından itibaren darbeye karşı çıktı ve bu ruhla Yenikapı’da yer aldı. CHP, nasıl Yenikapı’da yer aldıysa en azından Sayın Yıldırım da CHP’nin adalet arayışına karşı saygılı olmasını bilmelidir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.