Dolar 32,5153
%-0.08
Euro 34,9815
%0.44
Altın 2.435,580
%0.51
Bist-100 9.797,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cankurtaran: AK Parti dümenini kaybetmiş kaptan gibi

Cankurtaran: AK Parti dümenini kaybetmiş kaptan gibi

CHP Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtan İzmir’de yaptığı basın toplantısında Türkiye ekonomisini değerlendirerek AK Parti'nin, ekonomiyi dümenini kaybetmiş kaptan gibi yönettiğini söyledi.  Cankurtaran, ekonomiyi İzmir'den değerlendirdi:

  • Ege Postası
  • 09.11.2017 - 12:16

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İzmir’de yapılacak CHP Spor  Kurulu Ege Bölge Toplantısı öncesi düzenlediği basın toplantısında Türkiye gündemini değerlendirdi. İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıya çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı ile partililer katıldı. Toplantıda konuşan Cankurtaran, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ülkeyi algı yönetimiyle yönettiğini vurguladığı konuşmasında enflasyon oranları ve vergilere dikkat çekerek “AKP fakirden alıp zengine veriyor. İktidara geldiğimizde sermaye zenginlerinden alıp fakire vereceğiz” dedi.

Toplantının başında basın mensuplarına “Gözünüz aydın” diyen Cankurtaran, “174 gündür özgürlüğünden alıkonulan Gökmen Ulu dün özgürlüğüne kavuştu. Kendisine, değerli ailesine geçmiş olsun diliyoruz. Muhalif medyaya gözdağı vermek için rehin tutulan bir arkadaşımızdı. Hukuksal hiç bir gerekçesi olmadan alıkonuldu. Antidemokratik sistemlerin en çok hedef aldığı meslek grubu medyadır. Gökmen Ulu’nun özgülüğüne kavuşması 150 tutuklu gazeteci için umut olur diyoruz” diye konuştu.

DÜMENİNİ KAYBETMİŞ KAPTAN

Ülkenin yoğun gündeminde en çok dikkat çeken konunun ekonomi olduğunu ifade eden Cankurtaran zamlara dikkat çekerek “Gündem çok yoğun ama en önemli gündemlerden biri olarak ekonomi görüyoruz. Zamlar çok önemli. AKP ekonomiyi dümenini kaybetmiş kontrolünü kaybetmiş kaptan gibi yönetiyor. Nasıl pusulasını kaybetmiş bir kaptan varsa, ekonomi aynen o görünümde. Enflasyon 2008 küresel krizden beri 2 haneli sayılarda. Enflasyon 9 yılda en yüksek orana ulaştı. İşsizlik yüzde 10’ların üstüne demir attı. Son 22 ayda cari açık 27 milyara çıkmış durumda. Buna baktığımızda önlem olarak vergi ve zamlarla vatandaşın sırtına yüklemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“AKP’Lİ YETKİLİLER ABARTMADA SADDAM’IN BAKANI ES SAHAF’I GEÇTİ”

AK Partililerin ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamaları akıl dışı olarak nitelendiren Cankurtaran “AKP’li yetkililer akıl sınırlarını zorlayan açıklamalar yapıyor. Zeybekci, kalktı ekonominin coştuğunu söyledi, iki gün sonra coşanın enflasyon olduğu ortaya çıktı, Erdoğan, ‘Ekonomide sevindirici haberler alıyoruz’ dedi. AKP’li yetkililer abartmada Saddam’ın 2003 Irak işgali dönemindeki Enformasyon Bakanı Es Sahaf’ı geçti. ABD tankları Bağdat önündeyken ‘Zafere koşuyoruz’ diyen Es Sahaf gibiler” diye konuştu

“BENZİN OTOMATİK ARTIYORSA PETROL DÜŞÜNCE NEDEN AZALMADI'”

Benzine iki hafta arayla yeni bir zammın daha geldiğini belirten Cankurtaran, “Zeybekci geçenlerde tarihe geçecek bir başka açıklama daha yaparak benzin zamlarının kendilerinden kaynaklanmadığını, dünyadaki petrol fiyatlarının artmasıyla otomatik olarak arttığını söylemişti. İyi de benzin otomatik artıyorsa petrol fiyatları düştüğünde neden azalmad? Petrolün varil fiyatının 30-35 dolara indiği geçtiğimiz yıllarda benzinin fiyatı düşmesi gerekirken Türkiye’de yine artıyordu. Ülkede iyi bir şey olunca kendilerine ama kötü bir şey olunca dış mihraklara bağlayan AKP, şimdi bir adım ileri giderek kabahati otomatik uygulamaya bağladı. Sanki ortada AKP hükümeti yerine karar veren bir robot, yapay zeka varmış gibi” dedi.

“AK PARTİ ORTA GELİRLİYİ TAVUK ETİNE MAHKUM ETTİ”

Vatandaşa ucuz et satılması uygulamasının ilk olarak CHP’li Aydın Belediyesi tarafından başlatıldığını da belirten Cankurtaran, “Şimdi kamuoyunda yandaş olarak bilinen bazı marketlerde ucuz et satışına başlanmasını Gıda, Tarım ve  Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ‘Fakiri etle buluşturma’ olarak yorumlamış. İyi de bu fakiri ete hasret hale kim getird? AKP iktidarı değil m? AKP, fakiri ete hasret, orta gelirliyi de tavuk etine mahkum etti! AKP döneminde Türkiye’deki kırmızı etin fiyatının ABD doları bazında 2,5 kat artmıştır. AB üyesi ülkeler ve ABD’de halkın kolaylıkla erişebildiği market zincirlerinin internet sayfalarında ilan ettikleri güncel kıyma fiyatları karşılaştırıldığında Türkiye’de kıyma fiyatı yüksek gelirli birçok ülkenin üzerindedir. Almanya ve İngiltere’de kilosu 17 TL’den kıyma bulmak mümkündür. Polonya, Hollanda, İspanya ve Avustralya’da ise fiyatlar 20-24 TL aralığındadır. Türkiye’de ortalama bir yurttaşımızın bir kilo kıyma alabilmek için yaklaşık yedi saatlik gelirini harcadığını görüyoruz. Bir Alman ise aynı ürüne erişebilmek için sadece 1 saatlik gelirini harcamaktadır. AKP her zamanki gibi kendi yarattığı sorunu sanki çözeniymiş gibi ucuz et işinden de nemalanmak istemektedir” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİ POLİTİKASI HALKTAN ALIP, ZENGİNE VERME ÜZERİNE”

Cankurtaran, AK Parti hükümetinde ekonomideki kötü gidişatı değiştirecek ne irade, ne de akıllıca bir plan göremediklerini belirterek, “AKP’nin ekonomi politikası halktan alıp zengine, fakirden alıp yandaşa verme üzerine endeksli. Biz iktidara gelirsek yandaş iş adamından alıp vatandaşa vereceğiz. Biz kaynağı halkın cebini daha fazla kurcalayarak değil, rantçının rantını keserek bulacağız” şeklinde konuştu.

“YOLLAR TARLA GİBİ! FAZLA PARA KALSIN DİYE KALİTESİZ  YAPILIYOR!”

Sayıştay’ın 2016 yılına ait Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) denetim raporunda, ‘yolların kalitesinin yükseltilmesi’ için ayrılan 6 milyar liranın nereye harcandığının belirsiz olduğunu tespit ettiğini hatırlatan Cankurtaran, “Ben nereye gittiğini söyleyim. Devletten müteahhitte, müteahhitten taşerona, taşerondan bir başka taşerona. Labirente giren bir insanın yolunu bulamaması gibi bu ağ içerisindeki karmaşık ilişkilerle vatandaşın paraları çarçur ediliyor. Çok sayıda yandaş firma faydalansın ya da masraf kabartılsın diye AKP döneminde yaygınlaştırılan bu sistemin sonunda elde daha fazla para kalsın diye kalitesiz iş yapılıyor. AKP hesapta yol yaptım diye övünüyor ama bir çok yerde yollar, caddeler tarla gibi. Yeni yapılan yollar bile kısa sürede çukurlarla engellerle dolarken, sürekli tamirat adıyla yandaş firmaların cebi dolduruluyor. Almanya’da halen 1930’lu yıllarda yapılan yollar kullanılırken biz de sürekli bir tadilat durumuna neden gerek duyuluyor” diye konuştu.

“İSTİFA EDEN  BAŞKANLARIN MAL VARLIKLARI SORUŞTURULSUN”

Cankurtaran, son olarak “Metal yorgunluğu” denilerek istifa ettirilen belediye başkanlarının mal varlıklarının soruşturulması gerektiğini de belirterek, “Bu konuda bir çok iddialar mevcut. Herkesin aklında bu konuda ciddi şüpheler vardır. Aksi takdirde kamuoyu vicdanı rahatlamayacaktır” diyerek açıklamasını bitirdi. 

SAMİMİ DEĞİL

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, yüzde 10 olan seçim barajının ağır olduğu sözlerini de değerlendiren Cankurtaran,  “Açıklamayı samimi bulmuyorum. Biz yıllardır barajın düşürülmesinden hatta kaldırılmasını hep savunduk. Bahçeli AK Parti’nin arka bahçesi olduğunda bizim çağrılarımızı hiç değerlendirmedi.   O zaman hiç bize katılmayan Bahçeli kendisinin baraj altında kalacağını anladığında demokrasi aklına geldi . CHP olarak herkesin sesi mecliste olmalı dedik. Bahçeli’nin açıklaması bana samimi gelmedi” dedi.

CHP'DEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU'NA ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtan, spor kurulu ile birlikte İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu (ASKF) ziyaret etti.

Cankurtaran'ın yanı sıra İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Mustafa Balbay, İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ziyarette hazır bulundu. Federasyon Başkanı Kadri Yatkın, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin amatör sporlara çok büyük katkılar sağladığını söyledi.

İzmir'de hiçbir sorun yaşamadıklarını dile getiren Yatkın, "240 kulübün temsilcisi olarak hem Büyükşehir Belediyesi'ne hem de ilçe belediyelerine çok teşekkür ediyorum. Maddi ve manevi olarak hepsi bize çok önemli katkılar sağladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın çok önemli hizmetleri oldu, İzmir'e tesisler kazandırdı" dedi. Cankurtaran, verilen desteklerin memnun edici olduğunu belirterek, "Keşke her yer İzmir gibi olsa. Spor her zaman birleştirici bir güçtür" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.