Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çanakkale'de termik santralde patlama

Çanakkale'de termik santralde patlama

Çanakkale’nin Çan ilçesinde yeni devreye alınan Çan-2 Termik Santrali’nde kömürlerin depolandığı bölümde çıkan yangınla birlikte patlama meydana geldi. Yangın söndürülürken, müdahale sırasında gazdan etkilenen 6 işçi hastaneye kaldırıldı.

  • Ege Postası
  • 18.09.2018 - 13:41

ODAŞ Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletilen 330 Megavat kurulu güce sahip termik santralde, bugün öğle saatlerinde patlama meydana geldi. Kömür depolanan bölümde kömürlerin tutuşmasıyla çıkan yangınla birlikte gaz sıkışması nedeniyle yaşanan patlamanın ardından bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Alevlere müdahale eden ekipler, yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü. Yangına müdahale sırasında gazdan etkilenen 6 işçi ise kontrol amaçlı hastanelere kaldırıldı.

Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Çan ODAŞ Termik Santrali’nde, kömür depolanan yerde (Kömür Bunkeri) kömür kendi kendine tutuşarak bir yangın meydana getirmiştir. Gaz sıkışması dolayısı ile patlama meydana gelmiştir. Ancak patlamadan kaynaklı bir zarar yoktur. Olaya müdahaleye giden 6 işçi gazdan etkilenerek, kontrol amaçlı 112 ekiplerince hastahaneye kaldırılmıştır. Yangında alevli kısım söndürülmüş ve soğutma çalışmaları devam etmekte. Çan Belediyesi İtfaiyesi ve ekiplerimiz tedbir amaçlı olay bölgesinde beklemektedir” denildi.

KAYMAKAMLIK: YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Çan Kaymakamlığı da konuya ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"İlçemizde faaliyette bulunan ODAŞ Çan- 2 Termik Santrali’nde kömür depolama sahasında yangın çıkmıştır. Yangın sonucunda 6 işçi dumandan etkilenme ihtimaline karşın tedbiren Çan Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. İşçilerin ayakta tedavisi yapılmış olup, sağlık durumları iyidir. Yangın söndürülmüş ve soğutma çalışmaları devam etmektedir.''

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI 

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, ilçede faaliyet gösteren termik santralde patlama olduğu yönünde bilgi aldıklarını söyledi.

Bu bilgi üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, sağlık ve belediye ekibinin sevk edildiğini belirten Kuzu, şunları kaydetti: 
"Bize gelen ilk bilgi de termik santralde bir patlama olduğu yönündeydi. Ekiplerimizin olay yerinde yaptığı incelemede yaşanan olayın kömür aktarım bandında meydana gelen yangınla alakalı olduğunu öğrendik. Şu anda Çan Belediyesi itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. Soğutma çalışmalarına başlayacaklar."

Kuzu, dumandan etkilendiklerini öğrendikleri iki işçinin hastaneye kaldırıldığı bilgisini verdi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

ODAŞ Elektrik Üretim A.Ş., termik santralde bugün öğle saatlerinde meydana gelen patlama ve yangınla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Çanakkale'nin Çan ilçesinde 340 MW kurulu gücüne sahip Çan-2 Termik Santrali’nde bugün çıkan yangına derhal müdahale edilmiş ve yangın söndürülmüştür. Dumandan etkilenen dört kişiye gerekli müdahale yapılmıştır. Tüm önlemlerin alındığı ve durumun kontrol altında olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.