Dolar 32,5342
%-0.02
Euro 34,9602
%0.38
Altın 2.429,440
%0.26
Bist-100 9.708,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Can Hastanesinde ikinci şüpheli ölüm

Can Hastanesinde ikinci şüpheli ölüm

Çiğli’de faaliyet gösteren özel bir hastanede ikinci hasta kaybı yaşandı. Geçtiğimiz günlerde obezite ameliyatı olan Mısırlı Ferak Muhammed, kan kaybından yaşamını yitirirken, bu kez Brezilya poposu yaptırmak isteyen İngiliz uyruklu Leah Cambridge (29) iddialara göre sterilizasyon eksikliği nedeniyle yaşama veda etti. Hastane yetkilileri hastaya operasyonu yapan doktorun kadrolu hekimleri olmadığını belirterek, sterilizasyon eksikliğinin söz konusu olmadığını, hastanın damar içi uygulama sırasında gelişen yağ embolisi nedeniyle öldüğünü savundu. Olay İngiliz basınında geniş yer buldu. Brezilya poposu yaptırmak isterken...

  • Ege Postası
  • 29.08.2018 - 12:55

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir’de faaliyet gösteren Özel Can Hastanesi’nde geçtiğimiz günlerde Mısır uyruklu Ferak Muhammed’in kilolarından kurtulmak için yaptırdığı obezite ameliyatının hemen ardından gerekli teçhizatın bulunmaması ve yardımcı personel eksikliği sonucu durdurulamayan kan kaybı nedeniyle yaşamını yitirdiği iddialarının ardından ikinci bir ölümlü vaka olayı daha yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, Çiğli’de bulunan hastaneye gelen 29 yaşındaki, İngiliz uyruklu 3 çocuk annesi Leah Cambridge adlı kadın kalça estetiği ameliyatı oldu. Estetik ve plastik cerrahi uzmanı Op. Dr. Ali Üçkan tarafından gerçekleştirildiği belirtilen ameliyat sonrasında ameliyat cihazlarının ve ortamının sterilizasyonunun yeterli olmaması nedeniyle İngiliz uyruklu Leah Cambridge adlı kadının enfeksiyon kaparak yaşamını yitirdiği iddia edildi. Leah Cambridge'nin genç yaşta, güzellik uğruna hayatını kaybetmesi, İngiliz basınında da yer aldı. The Sun Gazetesi'nde "Güzel Leah aramızdan ayrıldı, cevap bekliyoruz" başlıklı haberde genç kadının ölümüyle yaşanan dram ve ameliyatla ilgili cevap bekleyen sorulara yer verildi. Sağlık Müdürlüğü de konuyla ilgili araştırma başlattı. 

İNGİLİZ HASTANIN YAKINLARI DURUMUN ARAŞTIRILMASINI İSTİYOR

Özel Can Hastanesi’nde sterilizasyon, yardımcı personel eksikliği, ihmaller zinciri iddiaları nedeniyle yaşanan ikinci ölümlü hasta kaybı durumu, hastanedeki ölümlü vakaların nedenlerinin neden ortadan kaldırılmadığı sorusunu akla getirdi. İngiliz Leah Cambridge’in yakınları kızlarının ihmal ve sterilizasyon eksikliği nedeniyle yaşamını yitirdiğini savunup gerekli yasal yollara başvurma yoluna gideceğini dile getirdi.

Öte yandan bir süre önce obezite ameliyatı olduktan sonra ihmal ve yetersiz cihaz ve sağlık personeli iddiaları nedeniyle Mısırlı 51 yaşındaki Ferak Muhammed de yaşamını yitirmişti.

YENER BAKAN: STERİLİZASYON EKSİKLİĞİ DEĞİL ANİ ÖLÜM GERÇEKLEŞİYOR

Operasyonun hastanelerinde olduğunu kabul eden ancak operasyonu gerçekleştiren kadrolu hekimleri olmadığını, dışarıda muayenesi olan bir hekim olduğunu belirten İzmir Özel Can Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yener Bakan, hastanın kaybının da sterilizasyon ve cihaz eksikliği nedeniyle yaşanmadığını savundu.

STERİLİZASYON EKSİKLİĞİNDEN ANİ ÖLÜM OLMAZ

Brezilya poposu yaptırmak isteyen İngiliz hastaya, karın ve göbekten alınan yağın zerk edilirken damar içi uygulama sırasında yağın yoğun olarak damar içine sızdığını ve akciğer damarlarını tıkayarak ani ölüme neden olduğunu anlatan Can Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yener Bakan, dünya literatüründe de bu operasyonların yüzde bir-1,5 oranında bu tür bir komplikasyon riskine sahip olduğunu söyledi. Dr. Bakan, operasyon sonuna doğru bu komplikasyonun gerçekleşerek, İngiliz hastanın yağ embolisi nedeniyle ani ölümünün yaşandığını söyledi.

YENER BAKAN'IN DURUMA İLİŞKİN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE

Bakan, şunları söyledi: “Hastanemizde bir İngiliz hastaya müdahale oluyor bu doğru. Ancak hasta bize başvuran bir hasta değil. Ajans vasıtasıyla geliyor. Ali Uçkan adlı muayenehanesi olan bir doktora başvuruyor. Bizim ameliyathanemizi kullanıyorlar sadece. Bizim kadrolu doktorumuz değil. İkinci detay, teknik cihaz eksikliği ya da sterilizasyon eksikliği söz konusu değil. Sterilizasyon eksikliğinden ani ölüm olmaz enfeksiyon olur. Liposoction oluyor. Hastadan yağ alınıyor. Göbekten karından alınan yağ, alınma esnasında değil damar içi uygulama sırasında, yoğun olarak damar içine sızıyor, o yağ akciğer damarlarını tıkıyor ve ani ölüm gerçekleşiyor. Sterilizasyon eksikliği söz konusu bile olamaz. Bize bu hastayı hekim getiriyor. Bu ameliyatın bir olası komplikasyonu. Yüzde birdir zaten dünya literatüründe. Brezilya poposu şekli verilmesi sırasında yağ embolisi gelişiyor. Yağın atardamarın içine girmesi durumu gerçekleşiyor, bu yağ akciğer damarlarını tıkıyor ve ani ölüm gerçekleşiyor.

Yetkililer, cenazenin yakınlarına teslim edildiği bilgisini de verdi.

DOKTOR: ÇOK ÜZGÜNÜM

Ameliyata giren Op. Dr. Ali Üçkan ise yaptığı yazılı açıklamada, Leah Cambridge'in vücut şekillendirme operasyonu amacıyla kendisine başvurduğunu belirterek, "Hasta maalesef ameliyat esnasında meydana gelen ani bir komplikasyondan dolayı tüm çabalara rağmen hayatını kaybetmiştir. Hem bir hekim hem de bir insan olarak çok üzgünüm." ifadelerini kullandı. 

Ameliyat öncesi ve süresince yapılan bilgilendirme, tıbbi incelemeler ve sağlık hizmeti yönünden bir kusur veya eksiklik olmadığını iddia eden Üçkan, şunları kaydetti:

"Bu tür ameliyatlarda istenmeyen ve öngörülemeyen risklerin her zaman olduğu bilimsel bir gerçektir ve tüm dünyada çok sayıda benzer durum bildirilmektedir. Hastanın ailesi ile de görüşülerek gerekli bilgiler verilmiştir. Gösterdikleri anlayış için acılı aileye yeniden teşekkür eder ve başsağlığı dilerim."

İNGİLİZ BASININDA YER ALDI

Leah Cambridge'nin genç yaşta, güzellik uğruna hayatını kaybetmesi, İngiliz basınında da yer aldı. The Sun Gazetesi'nde "Güzel Leah aramızdan ayrıldı, cevap bekliyoruz" başlıklı haberde şu ifadelere yer verildi:

"Türk cerrahın gerçekleştirdiği popo kaldırma ameliyatının ardından ölen İngiliz annenin eşi, operasyon sırasında neyin yanlış olduğunu aramaya devam ediyor. 29 yaşındaki Leah Cambridge, Brezilya poposu olarak bilinen ve 3 bin paund tutarındaki operasyonun hemen ardından yaşamını yitirdi. Leah’ın operasyon sırasında öldüğü düşünülüyor ancak gerçek neden henüz bilinmiyor. Dün gece eşi Leah Cambridge ile birlikte Türkiye’de olan eşi Scott Franks, kendimi sadece kötü bir rüyada gibi görüyorum dedi. Franks, 'İki gün önce mutluydum. Ancak şimdi yıkıldım ve sonsuza kadar öyle olacağım. Bütün hayatım mahvoldu, parçalandı. Hala cevapları bekliyoruz.”

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ

İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Leah Cambridge'in 2 gün önce özel bir hastanede estetik amaçlı kalça operasyonuna alındığı ve ameliyat sırasında yaşamını kaybettiği bilgisini aldıklarını belirtti. 

Genç yaşta bir hastanın estetik amaçlı operasyonda hayatını yitirmesinden büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Salnur, Cambridge'in ailesine başsağlığı diledi.

Salnur, konuyu araştıracaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Tıbben gerekenler yapıldı mı yapılmadı mı bakacağız. Araştırma başlatacağız, gerekirse soruşturma açacağız. Tıbben bir eksikliğin olup olmadığını hastane yönetimi de araştırıyor. Hem yönetimle hem de hekimle görüşeceğiz. Hekim de hastane de böyle bir aksiliğin olmasını istemez. Üzüntü duyuyoruz. Konuyu araştıracağız ve gerekeni yapacağız."

Salnur, cenaze ile ilgili bilgiyi hastaneden aldıktan sonra açıklama yapacaklarını bildirdi. 

İki gün önce estetik amaçlı operasyon sırasında İngiliz hastanın öldüğü bilgisini doğrulayan özel hastanenin yetkilileri, ameliyat sırasında komplikasyon oluştuğunu öğrendiklerini, bu tür ameliyatlarda komplikasyon riskinin binde 2-5 olduğunu aktardı.

Hastane yetkilileri, kesin bilgi için doktorun açıklamasını beklediklerini, bunu da kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. (Haber servisi-ajanslar)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.