Dolar 32,3424
%0.19
Euro 35,1278
%-0.16
Altın 2.240,660
%-0.13
Bist-100 8,89
%1.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cami avlusunda ve müştemilatta eğitime CHP'li Polat'tan sert tepki

Cami avlusunda ve müştemilatta eğitime CHP'li Polat'tan sert tepki

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir'in Buca ilçesinin kırsal mahallelerinden Belenbaşı'nda inşaat şirketinin iflas etmesi nedeniyle tamamlanmayan okulun 60 öğrencisinin, cami avlusuna konulan konteynerde eğitim görmesini Meclis'e taşıdı. CHP'li Polat'tan cami avlusundaki eğitime sert tepki

  • Ege Postası
  • 18.09.2019 - 13:43

Belenbaşı Mahallesi'nde yaşananları sert sözlerle eleştiren Polat “Günümüz Türkiye’sinde karşılaştığımız tablo çok acı vericidir. Öğrencilerin konteynerlerde ve müştemilatta niteliksiz koşullarda öğrenim görmesi kabul edilemez.” dedi. Polat, konuyu meclis gündemine de taşıdı. 

“CAMİ AVLUSUNDA VE MÜŞTEMİLATTA EĞİTİME POLAT’TAN SERT TEPKİ!”

Okul yenileme ihalesini alan firmaların iflası ya da farklı sebeplerden okulların yenilenme sürecinin yeni eğitim-öğretim yılına yetişmemesi ve bunun sonucunda öğrencilerin gerekli donanımdan mahrum, sağlıksız ve rutubetli koşullarda eğitim alması kabul edilemez. Evlatlarımızın yeterli donanıma sahip okullarda öğrenim görmesini beklerken cami avlularına kurulan konteyner ve müştemilatta mahkum edildiğini üzülerek öğrendim.

Sayın Bakanın bu durumdan bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve İnkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz. Niteliksiz uygulamalara bir an önce son verilmelidir. Derhal bu yanlıştan dönülmeli ve okulların yenilenmesi tamamlanana kadar öğrenciler civardaki okullarda eğitim ve öğretimlerine devam etmelidir. diye ifade eden Polat “İzmir’de yenilenmesi amacıyla yıkılan ilk ve ortaokul sayısı kaçtı? Okulların kaçının yenilenmesi tamamlanmıştı? Kaç okul hala yapım aşamasındadı? İzmir’de yenilenmesi planlandığı için başka okullarda öğrenim gören ilk ve ortaokul öğrenci sayısı kaçtı? Öğrencilerin cami avlusuna kurulan konteynerlerde ve müştemilatta öğrenimlerine devam ediyor olması Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midi? Okulların yenilenme ihaleleri hangi usule göre yapılmaktadı? İhaleleri alan firmalar tarafından yaratılan mağduriyetlerin giderilmesi için Bakanlığınız tarafından alınan önlemler nelerdi? Yaklaşan kış ayları sebebiyle okullarda ne gibi önlemler alınmaktadır'” sorularına yer verdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.