Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çam'dan Yıldırım'a: Yürek mi yedin bitanesi

Çam'dan Yıldırım'a: Yürek mi yedin bitanesi

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Binali Yıldırım’ın ilk icraat olarak kurullarda görev dağılımını düzenleyen genelgeden Davutoğlu döneminde oluşturulan ‘Yolsuzlukla Mücadele Kurulunu’ kaldırmasını eleştirdi. Çam'dan Yıldırım'a yolsuzlukla mücadele eleştirisi

  • Ege Postası
  • 30.05.2016 - 13:00

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Yolsuzlukla Mücadele Kurulu'nun kaldırılması nedeniyle yaptığı açıklamada Çam, “Anlaşılan Yıldırım, 17-25 Aralık’ı hafızalardan silmek istiyor. Ama dönemin 4 bakanının iş çevirdiği Rıza Zarrab ve onun kirli oyunlarını ortaya saçan Amerikalı savcı Bharara sağolsun artık AKP hükümetinin yolsuzluğunu tüm dünya öğreniyor. Tüm dünyanın gözü Türkiye’nin üzerindeyken göreve gelir gelmez yeni başbakanın ilk icraatı yolsuzlukla mücadele kurulunu kaldırmak oluyor. Binali Yıldırım’a soruyorum; Yürek mi yedin bitanes? Sen en başından güvenirliliğini kaybettin” dedi.

Yolsuzluğun ülkemizin geleceği için büyük bir tehdit olduğuna ve bilinmeyen bir girdap olarak bu durumun sürdürüldüğüne dikkat çeken CHP’li Çam şu açıklamayı yaptı: “Yolsuzlukla mücadele, şeffaf ve dürüst yönetim, bozulmuş politik sistemin gelişmesini ve iyileşmesini sağlamak için gereklidir. Rantın kol gezmediği, bürokratın çocuğunun, eşinin, dostunun cebinin dolmadığı; yurttaşının yaşamını iyileştiren bir yönetim anlayışına ulaşmak için gereklidir ve hepsinden önemlisi hukuk devletini ve demokrasiyi korumak için şarttır. Ama bugün AKP hükümetleri bunun tam tersini yapıyor. Büyük yolsuzluk skandallarının soruşturulmaması, aksine bu skandalları gündeme getiren kamu görevlilerinin ya da gazetecilerin cezalandırılması, hukuk devleti ilkesinin zedelenmesine ve cezasızlık kültürünün yaygınlaşmasına neden oluyor. Örgütsüz ve sosyal güvencesiz bırakılan insanların işini bilirse geleceğini güvence altına alabildiği böylesi bir ortamda, maalesef rüşvet gelecek güvencesi sağlayabilmenin olağan yönteminden birine dönüştürüldü. Tüm insanların temel hak ve özgürlüklerinin korunduğu ve herkesin haysiyet içinde yaşadığı bir dünya yaratmak için yolsuzluğun her şekline son verilmelidir.”

YILDIRIM’IN ‘ÖRGÜT LİDERİ’ OLARAK SUÇLANDIĞINI UNUTMADIK!

Başbakan Yıldırım’ın 25 Aralık yolsuzluk operasyonları sürecinde adının pek çok olayda geçtiğini hatırlatan CHP’li Çam, “Yıldırım’ın yolsuzluk karnesine gelirsek; 25 Aralık operasyonununa ilişkin polis fezlekesinde ‘örgüt lideri’ olarak havuz medyası oluşması için ‘aldığı talimat üzerine işadamlarından yüksek miktarda para toplamak ve ihaleye fesat karıştırmakla‘ suçlanması ve İzmir’deki Yolsuzluk Operasyonunda bacanağının gözaltına alınması var. İşte şimdi tüm bunların ortadan kalkması için de Yıldırım’ın ilk icraat olarak bu kurulu genelgeden çıkardığı anlaşılıyor. Ama taze başbakan bilinçli her yurttaşımızın bunları unutmadığını ve hesap soracağını asla unutmasın!” açıklamasını yaptı.  

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.