Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çalışkan: Yaptırmayacağız, Akpınar: Sıkıntı yok!

Çalışkan: Yaptırmayacağız, Akpınar: Sıkıntı yok!

Karşıyaka Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan Yamanlar'a yapılması düşünülen çöp tesisine karşı mücadele mesajı verirken, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çalışkan'ın aksine, tesisin bir sıkıntı yaratmayacağını savundu.

  • Ege Postası
  • 29.04.2016 - 14:23

EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Yamanlar'da yapılması düşünülen katı atık berataraf tesisine yönelik kentte çeşitli görüşler ortaya atılıyor.

Büyükşehir Belediyesi, alan için ÇED onayını beklerken, Kocaoğlu Ankara'da bir dizi görüşme yapmış ve İzmir'e mutlu dönmüştü.

Yamanlar konusunda büyük mesafe kat edilirken, Yamanlar'da çöp tesisine karşı duruşuyla bilinen Karşıyaka Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, sosyal medya üzerinden tepki göstermiş, "AKP ile Kocaoğlu'nun anlaşması da bize vız gelir. Daha çok bileniriz. Yamanlar Dağına Çöp Tesisi Yaptırmayacağız. Bunu bilin efendiler” ifadelerini kullanmıştı. Çalışkan her fırsatta bölgede yetişen tarım ürünleri ile su kaynaklarına dikkat çekmişti. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yerel bir TV'de yaptığı açıklamada belediyenin eski bürokratı Çalışkan'ın tersine, tesisin Yamanlar'da olmasının bir sıkıntı yaratmayacağını savundu.

SIKINTI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Akpınar, şunları söyledi;

"İzmir'in en büyük sorunlarından bir tanesi çöp depolama alanı. Ne yazık hala depolayarak çöpü bertaraf ettiğimizi düşünüyoruz. Geç kalınmış bir karar. Bir yere de değil, en az üç bölgeye bertaraf tesisi kurmak zorundayız. İsveç'in enerji bakanı bir Türk...Çöp ithal ediyorlar, enerjiye dönüştürüyorlar. Biz hala depolamayla uğraşıyoruz. Berataf tesisi yaparken de bir tartışma içindeyiz. Biz çöpümüzü ekonomiye kazandırmak zorundayız. Yetkili kurulların vereceği onay bizim için önemli. Büyükşehir Belediyemizin belirlediği alanda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum, bakanlık onayının da bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Bu konu yerel yönetimlerle  merkezi hümümetin ortaklaşa vereceği kararla yerine gelebilir. Bir bardak su da fırtına koparmak yöneticilik anlayışı açısından kente bir şey kazandırmaz." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.