Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çağrı Gruşçu'dan TV35'e önemli açıklamalar... Batur'a teşekkür Yücel'e destek

Çağrı Gruşçu'dan TV35'e önemli açıklamalar... Batur'a teşekkür Yücel'e destek

22 Aralık’ta yapılacak kongreden yeniden aday olan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu TV35’te yayınlanan Beyaz Masa programına katıldı. Çağrı Gruşçu'dan TV35'e önemli açıklamalar

  • Ege Postası
  • 20.12.2019 - 12:09

EGEPOSTASI - 22 Aralık’ta yapılacak CHP Konak İlçe Kongresiyle ilgili görüşlerine açıklayan Çağrı Gruşçu önemli açıklamalarda bulundu. Konak Belediye Başkanı Abdul Batur’un kendisine olan açık desteğini değerlendiren Çağrı Gruşçu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i de desteklediğini açıkladı.

‘BU KOKUŞMUŞ SİYASETİ CHP’DEN UZAKLAŞTIRACAĞIZ’

“İlkelerin iktidarı için mücadele eden bir anlayışta çalışmalıyız” diyen Başkan Gruşçu “CHP’nin içinde ben diyen kesimler var. Her kurumun içinde ben diyen ve bireysel olarak kendini var etmeye çalışan insanlar vardır, bu CHP’ye has bir durum değil. Sadece seçim zamanları ortaya çıkan ve delegeyi satın almaya çalışan kokuşmuş bir zihniyet var. Emeği sömürerek, emekten yana olmayıp, iş vaatleriyle delegeyi satın almaya çalışan bir anlayış da var içimizde. Bize düşen delegemizi iş vaatleriyle zorla sandığı götürmek değil, hür iradesiyle demokrasiye yakışır bir şekilde sandığa gitmesini sağlamaktır. Bu kokuşmuş siyaseti CHP’den uzaklaştıracağız. Yıllarda kürsülerden Mustafa Kemal’in adını kullanarak nutuklar atanlar, iş eyleme gelince kimse yok. Miras yediler bunlardır. Bu partinin 2023 iktidar mücadelesinde Mustafa Kemallerin, Denizleri, Yusufları, Mahirlerin mirasından çalmaya değil katmaya geliyoruz. Şu yanlış anlaşılmasın bir kişiyi hedef alarak söylemiyorum. Bu düşünce azınlıkta onu da söylemek istiyorum. İlkelerin iktidarı için mücadele eden milyonlarca CHP’li var. Bu durumu ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız”



‘VEFAYI ÖN PLANA KOYDU’

Başkan Batur’un kendisi ve İl Başkanı Deniz Yücel’e destekleme açıklamalarını değerlendiren Çağrı Gruşçu “Belediye başkanıma çok teşekkür ediyorum. Az görülen bir düşünceyi vefayı ortaya atarak göstermiş oldu. 52 gün boyunca kendisiyle konakta girilmedik sokak ve ev bırakmadık. Omuz omuza kol kola bu süreci yaşadık. Bu düşüncesi beni onurlandırdı. Vefayı ön plana koydu. Kendisinin yaptığı açıklamalar bizi daha çok kamçılıyor. Çıtayı yükseğe koymaya itiyor. Kendisi çok önemli bir belediye başkanı 20 yıl Narlıdere’yi yönetti. Oradaki çalışmaları nedeniyle konak a geldi. Konak’ın bu deneyime ihtiyacı vardı.

‘BATUR’UN AÇIKLAMALARIN DOĞRU BULUYORUM’

Deniz yücel il başkanımız olarak son derece güzel işler başarmış genç bir arkadaşımız iki seçim geçirdik beraber. Uyum içinde çalıştık, örgütü dinleyen ve söylemleriyle CHP’yi temsil etme yeteneğine sahip birisi. Batur’un kendisi hakkındaki açıklamaları doğru buluyorum. Bu yönde genel başkanımızın açıklamalarını da önemli buluyorum. Deniz Yücel’in bundan sonraki süreçte bizim de dediğimiz gibi çıtayı yükselterek görevine devam edecektir diye düşünüyorum.

‘KENTİN KALBİNE HANÇER GİBİ SAPLANACAK BİR YAPIYA KARŞIYIM’

İzmir gündemini uzun süredir meşgul eden Pasaport'ta yapılması planlanan ve Başkan Batur'un hamlesiyle ruhsatının iptal edilmesi beklenen gökdelen projesi hakkında konuşan Gruşçu "Kent Konseyi başkanlığı yaptım. Hemen yanımızdaki Basmane Çukuru ile ilgi de aynı fikirdeyim. Düşüncem şu bu kentin silüetini ortadan kaldıracak, kentin kalbine hançer gibi saplanacak bir yapıya karşıyım. Sayın Batur’un öncelikli girişimleri ve bizim de desteğimizle STK’ların görüşünü alarak bu süreci yönetmek gerektiğini düşünüyorum.  Evet sermaye önemlidir, ama kentin geleceği daha önemlidir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da bizimle aynı düşüncede olduğunu belirtti" dedi

‘ADAY OLAN ARKADAŞLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM’

"Önümüzde kongremiz var 22 Aralık’ta Konak olacak" diyen Gruşçu "Türkiye çok ağır ekonomik şartlar altından geçiyor. Gençlerimiz eğitilemiyor ve iş bulamıyor. Atanamayan öğretmenler, siyanürle intiharlar, kadına şiddet bitmiyor, emekliler görmezden geliniyor. Bizim yükümüz ağır hedeflerimiz büyük. Büyük hedeflerimizi CHP iktidarında ilk önce bu ağır yükü kaldırarak yapacağımızı düşünüyorum. Barış ve huzur ortamı yaratacağımız Türkiye düşlüyoruz. Gelecekte bu ülkedeki tüm dinamiklerin yönetime katılabildiği bir Türkiye’yi yaratmaya ihtiyacımız var. Bunu da ancak gençlik yardımıyla yapabiliriz. Ben de genç bir ilçe başkanı olarak kongrelerden çok güzel geri dönüşler alacağımızı düşünüyoruz. Aday olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.