Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çadır operasyonu gözaltılarının tamamı serbest kaldı

Çadır operasyonu gözaltılarının tamamı serbest kaldı

İzmir’de Gezi Parkı protestoları nedeniyle 1. Kordon’a çadır kuran ve uyarılara rağmen çadırlarını kaldırmayarak polise mukavemette bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin 23’ü de serbest kaldı. Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 23 kişiden 15'i savcılıktaki sorgusunun ardından, 8'i de mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 22.06.2013 - 18:16
İZMİR - İzmir'de Gezi Parkı eylemleri kapsamında gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlılardan biri, polis gözetiminde üniversite sınavına girdi. Bu arada çadırların sökülmesi sırasında gözaltına alınan herkes serbest bırakıldı.
Gezi Parkı eylemleri kapsamında "terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla gözaltına alınanlar, adliyeye sevk edildi. Gözaltında bulunan 14 kişiden biri, adliyeye sevki öncesi polis gözetiminde üniversite sınavına girdi. 
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların başladığı günden bu yana yürüttüğü çalışmalar kapsamında İzmir merkezli olarak Ankara ve Tunceli'de 15 ayrı adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 14 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. 
Eylemlerde grupları yönettikleri, provokatörlük yaptıkları ve yasadışı Maoist Komünist Parti (MKP), Türkiye Komünist Partisi-Marksist Leninist (TKP-ML) ve Devrimci Sosyalist İşçi Hareketi (DSİH) üyesi oldukları iddia edilen zanlılardan 13'ü adliyeye sevk edildi.

 SINAVA POLİS YETİŞTİRDİ
Gözaltına alınanlar arasındaki S.Ö, gözaltı işlemleri sırasında Yüksek Öğretim Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvurduğunu belirtmesi üzerine savcılığın da oluruyla adliyeye sevk işlemi öncesi Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tınaztepe Yerleşkesi'ndeki Fen Fakültesi'ne götürülerek sınava katılması sağlandı.
 
ÇADIR OPERASYONUNDA HERKES SERBEST
Bu arada, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmeler kapsamında Gündoğdu Meydanı'nda kurulan çadırların 20 Haziran Perşembe günü polisin müdahalesi sonucu kaldırılması sırasında Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan 25 kişiden 17'si savcı, 8'i de sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.