Dolar 32,5901
%0.36
Euro 34,8646
%0.38
Altın 2.502,700
%0.73
Bist-100 9.684,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehirden tarıma kantar desteği

Büyükşehirden tarıma kantar desteği

3 yılda 16 ilçeyi tarım makine parklarıyla donatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez çiftçinin "ürün tartma" sorununa el attı. Foça Ziraat Odası bünyesinde elektronik kantar kuran Büyükşehir, 3 ayda 3 bin çiftçiye ücretsiz hizmet verdi. 3 ayda 3 bin çiftçi yararlandı

  • Ege Postası
  • 14.01.2019 - 09:13

Verdiği desteklerle tarımsal kalkınmada İzmir’i "rol model" haline getiren Büyükşehir Belediyesi, yeni ve örnek bir uygulamayı daha hayata geçirdi. İlçelerdeki ziraat odalarıyla birlikte kurduğu “Tarım Makine Parkları” kapsamında çiftçinin araç ve mekanizasyon ihtiyacını karşılayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, son olarak Foça Ziraat Odası bünyesinde kurduğu “elektronik kantar” ile köylünün hasat dönemindeki en ö ;nemli ihtiyaçlarından biri olan tartı sorununu da yerinde çözdü. Mahsulün tüketiciye ve işleme tesislerine ulaştırılmasını kolaylaştıran elektronik kantar sayesinde hem üretici desteklendi hem de ürünlerin pazarlama süreci kolaylaştı.

3 ayda 3 bin çiftçi yararlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Doğru ve hızlı bir nakliye süreci için en önemli araçlardan biri olan elektronik kantar ile son üç ayda 3 bin köylü ve çiftçiye ait nakliye araçlarına “ücretsiz tartı” hizmeti verdi. En son teknoloji kullanılarak Eski Foça- Gerenköy yol ayrımında kurulan 40 ton kapasiteli kantar ile sadece bölge köylüsünün değil komşu ilçelere bağlı çiftçinin de en önemli ihtiyaçların dan birinin giderildiğini ifade eden Foça Ziraat Odası Başkanı Ercan Yüksektepe, sağladığı desteklerden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini iletti. Yüksektepe, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hasat sonrası ihtiyaç duyulan en önemli masraf kalemlerinden birini ortadan kaldırdığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son 3 yıl içinde ziraat odaları aracılığıyla Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla'da “Tarım Makine Parkları” kurdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.