Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehirden açıklama: Üzüntü verici

Büyükşehirden açıklama: Üzüntü verici

İZENERJİ şirketindeki işinden çıkarılınca, yaptığı açıklamalarda haksızlığa uğradığını öne süren Mahir Kılıç adlı personelle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı.

  • Ege Postası
  • 17.11.2017 - 16:28

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada görev yaptığı İZENERJİ şirketinde defalarca sergilediği "disiplinsiz davranışlar" nedeniyle Mahir Kılıç'ın iş akdinin feshedildiği belirtildi, ancak Kılıç'ın, kamuoyuna yönelik beyanlarında açtıkları “kadro davası” nedeniyle işten çıkarıldığını öne sürdüğü ifade edildi.

Mahir Kılıç ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İşçi hakları, sendikalaşma ve emeğin korunması konusundaki hassasiyeti tartışma konusu bile edilmemesi gereken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin son günlerde Mahir Kılıç isimli eski bir personelin gerçeği yansıtmayan açıklamalarıyla gündeme taşınması üzüntü vericidir. Bahsi geçen personelin beyanları gerçeklerle örtüşmemektedir. 8 Mart 2010 tarihinde İZENERJİ şirketimizde görev başlayan Mahir Kılıç, 4 Nisan 2012 tarihine kadar 'dış görevlendirmeyle' Bakım Onarım Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışmıştır. Ancak bu tarihler arasında disiplinsiz davranışları nedeniyle, Disiplin Kurulu kararı ile İZENERJİ şirketine iadesi yapılmıştır. Bunun üzerine şirketimiz işçiyi 5 Nisan 2012 ile 10 Eylül 2017 tarihleri arasında Atık Transferler ve İkmal Şube Müdürlüğü’nde 'araç muavini' olarak görevlendirmiştir. Mahir Kılıç’a bu süre zarfı içerisinde de ‘sakallı işe gelmek’, yasal zorunluluk olan ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi'ne katılmamak’, ‘amirleri ve mahiyetine karşı savunmada alay edici yazı yazmak’ suçlarından Disiplin Kurulu kararıyla yevmiye cezası verilmiş ve tekrar İZENERJİ şirketine iade edilmiştir.

‘Amirlerine hakarette bulunmak’ suçundan 3 yevmiye kesinti cezası verilen Mahir Kılıç'a 'bir daha benzer bir konu ile Disiplin Kurulu’na girmesi durumunda iş akdinin feshedileceği' uyarısında bulunulmuştur. İZENERJİ şirketi işçiyi işten çıkarmak yerine 11 Eylül 2017 tarihinde yaptığı görevlendirme ile bu kez kendisine Sebze Hali Şube Müdürlüğü’nde temizlik işçisi olarak çalışma olanağı sunmuştur. Ancak kurumumuzun tüm işi niyetine rağmen Mahir Kılıç isimli personel, burada da ‘verilen görevi yapmamak’, ‘amirleri mahiyetinde hakarette bulunmak’ ve ‘devamsızlık’ nedeniyle 3 Ekim 2017 tarihinde Disiplin Kurulu kararıyla İZENERJİ şirketine tekrar iade edilmiştir. İZENERJİ Genel Müdürlüğü ise 11 Kasım 2017 tarihinde alınan Disiplin Kurulu kararıyla doğrultusunda iş akdini kıdemsiz ve ihbarsız olarak fesih etmek zorunda kalmıştır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.