Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehirde başkanlar zirvesi... Neler konuşuldu'

Büyükşehirde başkanlar zirvesi... Neler konuşuldu'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesinde CHP'li belediye başkanlarıyla buluştu. Basına kapalı toplantıda başkanlara CHP’nin 7 ilkesinin hatırlatıldığı öğrenildi. Olay yaratan başkanlar hakkında herhangi bir savunma istenmediği belirtildi. Yücel, bazı CHP'li belediye başkanlarının yaptığı atamalar ve aldığı tartışma yaratan kararlar hakkında, "Eğer bir hata varsa bunlar düzeltilmiştir ve düzeltilmektedir. Hatadan dönmek fazilettir, erdemdir. Belediye başkanlarımızla bundan sonraki süreçte daha hassas davranacakları konusunda bir fikir birliği oluşturduk" dedi. Büyükşehirde başkanlar zirvesi

  • Ege Postası
  • 02.08.2019 - 10:01

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün CHP'li belediye başkanları ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda İl Başkanı Deniz Yücel’in CHP’li belediye başkanlarına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğu'nun Afyon kampında açıkladığı 7 temel ilkenin hatırlatıldığı öğrenilirken, yaptığı atamalarla Türkiye gündemine oturan başkanlar hakkında bir savunma istemediği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu’nda gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat süren toplantıda başkanların daha dikkatli olmaları konusunda uyarıldığını bizzat CHP İl Başkanı Yücel tarafından dile getirildi. 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda hariç tüm CHP'li başkanların katıldığı toplantıya Arda'nın yurt dışında olduğu için mazeret bildirerek katılmadığı belirtildi. Toplantıda başkanların yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu, İl Sekreteri Hacer Taş ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcıları Çetin Özdemir ile Sevim Köz de hazır bulundu.

‘İNSANLAR HATA YAPABİLİR, BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ DA İNSAN’

Toplantı çıkışı gazetecilereaçıklama yapan İl Başkanı Yücel “Belediye başkanlarımızla bir araya geldik. Son dönemde CHP’li belediye başkanlarına karşı sistemli ve planlı bir saldırı ve yıpratma politikası olduğunu görüyoruz. Gerek yandaş basın üzerinden, gerek sosyal medya üzerinden. Tabi CHP’nin politikaları ile bağdaşmayan münferit sayılabilecek bir takım hatalar ve yanlışlar olmuş olabilir. Partimizin politikaları bellidir. Genel Başkanımızın son dönemde açıklamış olduğu CHP’li belediyelerin dikkat etmesi gereken 7 temel ilkeye ters düşen bir uygulama varsa, bunlar bireysel ve münferit olaylardır. Bu konuda parti olarak gerekli müdahaleleri yaptık. Hem il başkanlığı olarak hem de Genel Merkez olarak gerekli müdahaleleri yaptık. İnsanlar hata yapabilir, belediye başkanlarımız da insandır. Eğer bir hata varsa bu hatalar düzeltilmiştir ve düzeltilmelidir. Hatadan dönmek fazilettir, erdemdir. Bu konuda belediye başkanlarımız bundan sonraki süreçte daha hassas davranacaktır. Toplantıda bir fikir birliği oluşturduk. Biz, CHP olarak halkımızın ve milletimizin emrindeyiz. Halkımızın ve milletimizin hassasiyetlerin bizim başımızın üstünde yeri vardır. Ancak kendi damadını hazinenin başına atayan, kendi kızını Cumhurbaşkanlığı kadrosuna alıp, on binlerce lira maaş veren ve benzer uygulamalar yapan bir zihniyetin CHP’yi bu konuda eleştirmeye hakkı yoktur” diye konuştu.

Öte yandan Yücel'in toplantıda isim vermeden başkanlara uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Başkan Yücel'in Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun bundan sonra başkanların bu konularla ilgili açıklama yapmaması talimatını ilettiği vurgulandı. Yücel'in herhangi bir açıklama yapılacaksa bunu il başkanlığının bizzat yapacağı başkanlara aktarılırken, Başkan Soyer'in ise bu konuda bir strateji geliştirilmesi gerektiği fikrini ortaya attığı ifade edildi. 

Toplantıların bundan sonra her ay düzenli bir şekilde yapılacağı da öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.