Dolar 32,3658
%0.15
Euro 35,0442
%-0.06
Altın 2.325,090
%0.2
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir memurundan pilavlı eylem

Büyükşehir memurundan pilavlı eylem

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nde 6 bin memuru kapsayan toplu sözleşmede yeralan yemek yardımı gerçekleşmediği gerekçesiyle belediyede örgütlü ve rakip iki sendika eylemlere başladı. Sözleşmeyi imzalayan yetkili sendika Yerel-Sen 31 Mart'ta belediye önünde çadır kuracağını açıklarken, Tümbel-Sen ise memurlara pilav dağıttı. Rakip iki sendika karşı karşıya

  • Ege Postası
  • 23.03.2016 - 15:12
İZMİR - Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU'da çalışan yaklaşık 6 bin memuru kapsayan ve yetkili sendika Yerel-Sen 1 No'lu Şube ile imzalanan toplu sözleşmeyle memurlara aylık 878 TL sosyal denge tazminatı ödenmeye başlandı. Sözleşmede ayrıca yemek yardımı maddesinin yeraldığını ancak hayata geçmediğini belirten Yerel-Sen 1 No'lu Şube üç aydır bu konuda yemek fişi ihalesi konusunda herhangi bir adım atılmadığı için tepki gösterdi. Yerel-Sen herhangi bir adım atılmazsa 31 Mart'da belediye önünde tepki için çadır kuracaklarını açıkladı.



Büyükşehir'de örgütle olan ancak yetkiyi kaybeden Tümbel-Sen 1 No'lu Şube ise bugün hem yemek yardımı konusunda adım atmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hem de bu konuda yetersiz kaldıklarını iddia ettikleri Yerel-Sen'i eleştiren eylem gerçekleştirdi. Tümbel-Sen yemek yardımı yapılmamasına tepki olarak bir tencere pilav hazırlayan sendika yönetimi, eyleme katılan memurlara pilav dağıttı. Öğle yemeğine çıkan memurlardan sendikaya destek olanlar dağıtılan pilavı yedi.



Tümbel-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ulus Bozkır, toplu sözleşme döneminde “En az 300 TL'lik yemek kartınız tamam", “İhale evrakı hazır, bugün yarın yemek kartınız cebinizde" propagandası yapıldığını ancak bir arpa boyu yol alınmadığını söyledi. Yerel-Sen'in de yemek yardımı konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin adım atmadığını itiraf ettiğini belirten Bozkır "Yemek sorununu yemekhaneler ya da yemek kartları ile çözen ilçe belediyeler kadar mali güce ve iradeye İzmir Büyükşehir Belediyesi sahip değil m? Belediye yönetimi yemek yardımı meselesini bir hak değil de lütuf olarak mı görüyo? Bürokratlarla aralarının bir telefon kadar yakın olduğunu belirtenler ne oldu da mücadele etmeye karar ald? Belediye yönetimi mi Yerel Sen'i kandırdı, yoksa Yerel Sen işverenle elbirliği yapıp çalışanları kandırdı'" dedi. Bozkır, yemek yardımı sorunu çözülmezse mücadeleye ve pilav dağıtmaya devam edeceklerini söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.