Dolar 32,4662
%-0.06
Euro 34,8024
%-0.48
Altın 2.440,740
%0.19
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Meclisinde gündem tahsis iptalleri

Büyükşehir Meclisinde gündem tahsis iptalleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Torbalı Belediyesi’nin Göztepe’ye verilen intifa kararı iptali damga vurdu. Başkan Soyer ‘Göztepe’yi yarı yolda bırakmaycağız’ dedi. İzmir Tınaztepe Üniversitesi’ne Kültürpark’taki taşınmaz tahsisi iptali kararı bu kez de Büyükşehir Meclis’i tarafından iptal edildi. Büyükşehir Meclisinde gündem tahsis iptalleri

  • Ege Postası
  • 14.06.2019 - 20:05

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı 3. Birleşimi Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşti.  Geçtiğimiz meclislerde AK Partili Meclisi üyesi Hüsnü Boztepe’nin önerisi sonrası, Büyükşehir Meclisi birlleşimi tek kamera yerine üç kamerayla canlı yayınlandı.

İzmir Büyküşehir Meclisi’nde Haziran ayı 3. Toplantısında Fuar’daki Büyükşehir taşınmazının üniversiteye tahsis kararı meclis tarafından da iptal edildi. Torbalı’da Göztepe’ye yapılan tahsis iptali, Soyer’e verilmesi öngörülen 200 milyonluk borçlanma yetkisi AK Parti tarafından tepkiyle karşılandı. Başkan Soyer Göztepe tartışmalara ‘Göztepe’yi yanlız bırakmayacağız’ diyerek noktayı koydu.

FUAR’IN TAHSİSİNE YİNE İPTAL!

Gündeme geçilmesi sonrası bir önceki Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde İzmir Tınaztepe Üniversite’sine yapılan 3 yıllık tahsisin iptali kararı, Hukuk Komisyonu’nda yeniden görüşülmesi sonrası oy birliğiyle yeniden iptal edildi. Böylece Başkanlık makamının yetkisini kullanarak iptal ettiği tahsis kararı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından da kabul edilmiş oldu.

BORÇLANMA YETKİSİ TARTIŞMASI

Başkan Tunç Soyer’e 2019 yılı için 200 milyon lira borçlanma yetkisi vermesi öngörülen önerge tartışmalara neden oldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal “ Meblağ çok yüksek. 200 milyondan bahsediyoruz. Olumlu yönde oy kullanabiliriz. Ama hiç bir bilgimiz olmadı, böyle oldu bittiye getirilerek oylamaya sunulmasını kabul etmiyoruz. Nasıl yatırımlar yapılacak, hangi amaçla kullanılacak bilgilendirilmeliyiz” dedi. AK Partililer’in tepkisi sonrası Başkan Soyer ilgili maddeyi Plan Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi için oylamaya, madde oy çokluğuyla komisyona gönderildi. Soyer gerekli açıklamayı madde komisyondan geldikten sonra yapacağını açıkladı. 

GÖZTEPE’YE TAHSİS İPTALİ

Torbalı Belediyesi’nin Göztepe kararını gündeme getiren AK Parti Grupbaşkanvekili Özgür Hızal “Siyaset kurumunun ana amacı sorunları çözmektir. Biz bugün bu şehire sorun çıkarmayalım önünü açalım istiyoruz. Ne yazık ki önce yönetim tarafından Göztepe’ye verilmiş olan intifa hakkının hiç bir hukuki gerekçe olmadan, siyasi nedenlerle bir şov aracı yapılarak ortadan kaldırıldığını gördük. Adeta şov yapılıyor. 30 yıllık bir kullanım hakkı, Torbalı ve Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Futbol Federasyonu  ve Spor Bakanlığı’nın dahil ve bilgisininin olduğu bir durum. Biz bunu ortadan kaldırırken İzmir’e hiç bir şey kazandıramayız. Bu hatadan dönülmesi gerektiğini düşünüyorum. İnceledik. Meclis üyeleriyle görüştük, 3 maddelik protokolü de gördük. İntifa hakkının ortadan kaldırılmaması düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz burada bütün kulüplerimiz için değer ortaya koymak zorundayız. Amacımız düğüm atmak değil çözmek olmalıdır. Siyasi niyetle bu adım atıldıysa kabul etmemiz mümkün değil. Önceki dönem AK Partili Belediye Başkanı tarafından yapılmış bir yanlış var, biz bunu düzelttik algısı yaratmak çok yanlış” dedi. 

CHP’li Nilay Kökkılıç ise “Torbalı Belediyesi’nin Göztepe’ye yapılan 103 dönümlük tahsis iptaline ön yargılı yaklaşmamak gerek sonuçta Torbalı’Da meclis üyeleri seçilerek geldi. Tahsis kararı iptali Büyükşehir’i ilgilendiren bir konu değil. Yeniden görüşme sonrası her kesimin yararına bir sonuç çıkabileceğini düşünüyorum.

GÖZTEPE’Yİ YARI YOLDA BIRAKMAYACAĞIZ

Konuyla ilgili son konuşmayı yapan Başkan Soyer ise “Çok net söylüyorum. Göztepe'yi yarı yolda bırakmayacağız. 103 dönümlük intifa hakkının geri alınması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

BOZTEPE ‘AŞK’IN MALİYETİNİ SORDU'

AK Partili Hüsnü Boztepe dilek ve temennilerde söz alarak, Tunç Soyer’in kampanya dönemindeki sloganının hala kentin her yerini süslemesini eleştirerek “Buraya gelirken dikkatimi çekti, her yerde aşk var. Renkleri farklı farklı, birleştirince gökkuşağı oluyor. 3 aydır her yerde yenilenmeye devam ediyor.  Bunu bir ajans yapıyor. Bu ‘Aşk’ın maliyeti nedir’ dedi. Boztepe’nin ‘Aşk’ çıkışı meclis sıralarında gülüşmelere neden oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.