Dolar 32,4493
%0.12
Euro 34,4845
%-0.03
Altın 2.470,450
%-0.51
Bist-100 9.569,00
%-1.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Meclisi'ne virüs ayarı

Büyükşehir Meclisi'ne virüs ayarı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeri yeniden İzmir Kültürpark’a taşındı. Salon değişikliğinin nedeni olarak özellikle Ağustos ayından itibaren artan vaka sayıları  ve bu doğrultuda İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun sosyal mesafe konusundaki kararları gösterildi.

  • Ege Postası
  • 11.09.2020 - 15:16

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Pandemi nedeniyle üç ay yapılamayan İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantıları İzmir Büyükşehir Belediyesi salonun tadilatta olması nedeniyle Kültürpark Fuar Alanı’na taşınmıştı. Tadilatın bitirilmesinin ardından Ağustos ayı meclis oturumları yine İzmir Büyükşehir Belediyesi salonunda gerçekleştirilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın yeniden İzmir Kültürpark Fuar Alanı 1 No’lu Hol’de gerçekleştirileceği bildirildi.

Meclis toplantısının yerinin değiştirilmesi ile ilgili Egepostası’na konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, toplantı yerinin pandemi koşulları ve artan vaka sayıları olduğunu belirtti.

DEĞiŞİKLİĞİN NEDENİ PANDEMİ ÖNLEMİ

Özuslu, “Pandemi tedbirleri kapsamında meclis salonumuzu yeniden değiştirdik. 176 meclis üyesi, bürokratlar, basın ve seyircileri belediye binasındaki küçük meclis salonuna alamazdık. Bu, pandemi kurallarına uymadığı gibi vatandaşların sağlığını da tehlikeye atmış olurduk. İl Hıfsısıhha Kurulu tarafından yayımlanan genelgelerde sosyal mesafe kuralına dikkat çekliyor. Maalesef belediye binasındaki meclis salonu sosyal mesafenin korunması için uygun bir yer değil. Kültürpark’taki holler bunun için biçilmiş kaftan. Havalandırılabilen, yüksek tavanlı ve bireyler arasındaki mesafenin en azından 1,5 metre olabileceği alanlar buralar. Yeniden meclis salonunun taşınmasının tek nedeni pandemi ve vatandaşlarımızın sağlığı” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.