Dolar 32,5416
%-0.02
Euro 34,8825
%0.05
Altın 2.432,290
%0.09
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir meclisi'nde adaylık polemiği...

Büyükşehir meclisi'nde adaylık polemiği...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, AK Partili Doğan’ın kentsel dönüşüm konusunda, “2019’daki yerel seçimler yaklaşıyor. Yoksa ‘projeleri bitiremezsem yeniden aday olurum mu diyeceksiniz” çıkışına Kocağlu “Olacağız artık. Bu şartlar altında ne yapalım. Mecbur, elimiz mahkum” cevabını verdi. Büyükşehir meclisi'nde adaylık polemiği...

  • Ege Postası
  • 13.11.2017 - 21:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan kentsel dönüşümle ilgili eleştirilerini sıraladı. Bunun üzerine  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eleştirilere cevap verdi.

DOĞAN YENİDEN OLUR MU'

Başkanvekili Doğan, “Uzundere’de 1’inci etap konut haricinde temeli atılan kentsel dönüşüm projesi bulunmadığı gibi henüz bu konuda bir arpa boyu dahi yol alınamamıştır. Belediyenin izlediği yol haritasını bir kez daha gözden geçirmesi gerekmektedir. Uzundere’de yapılan son ihaleye teklif dahi gelmedi. Proje bir kez daha yılan hikayesine döndü. Başlamadan mahkemelik olan Ege Mahallesi projesine değinmiyorum. Oraya 20 yıl daha başlayamazsınız. İkna edemedikten sonra kentsel dönüşüm İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin neyine Çıkmaza giren 3 proje bir yana diğer noktalara ne yaptınız diye sormak istiyoruz. Halkın ihtiyaçlarına yabancısınız. Kentsel dönüşümüzü de diğer işlerinize benzetmeyin. Uzundere ve Ege Mahallesi projelerinde 9 kez ihaleye çıkıldı. Gelinen nokta ise herkesin malumu. Peki ne olaca? 2019’daki yerel seçimler yaklaşıyor. Yoksa ‘projeleri bitiremezsem yeniden aday olurum mu diyeceksiniz” dedi. 
Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu, “Olacağız artık. Bu şartlar altında ne yapalı? Mecbur, elimiz mahkum!” diye konuştu.

DOĞAN: ANKARA’DAN ÖRNEK ALIN!

Doğan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümde kendini avutur hale gelmiştir. Bir an önce yardım alması gerekmektedir. Bakın Ankara’ya'” diye konuşurken araya giren Kocaoğlu, “Ankara’yı örnek alın diyor. Alacağız!” cevabını verdi. Konuşmasına devam eden Doğan, “Size oturduğunuz yerden, masa başından kalkın demiyoruz ama iyi örnekleri alın inceleyin. İnternetten bakın. Uzundere’de bakanlığın yürüttüğü kentsel dönüşümü inceleyin. Bölgeye neler kazandırılıyor bir bakın. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bugün yapmaya çalıştığı projelere bakıyoruz 400-500 konut gibi ufak tefek projeler. Fazla da gözümüz yok ama en azından başladığınız işi yarıda bırakmayın. Projeler artık kağıt üstünde kalmasın. İzmir’de yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce hak ettiği konutlara kavuşmasını ve ihmalin son bulmasını bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden mega projeler beklemiyoruz ama 2019’dan önce kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamasını istiyoruz” açıklamasında bulundu. 

 KOCAOĞLU'NDAN HAMZA DAĞ'A YANIT

Kocoağlu ayrıca geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın İzmir’e merkezi hükümetin gerçekleştirdiği yatırımlarla ilgili açıklamalarına isim vermeden eleştiri getirdi. Kocaoğlu, “Bir büyüğümüz, İzmir’e 45 milyar yatırım yaptık demiş. 15 senede 15 milyarı çıkarsın. Burası devlet, burası belediye. Harcanan paralar bellidir. Muhasebatta vardır. 45 milyar yatırım yaptık diye bir laf edilmez. Öyle bir yatırım da yok.  İzmir’e 50 tane spor salonu yaptık diyorlar. Halkapınar, Karşıyaka, beldeleri diyorlarsa yapılanları biz yaptık. Bornova’dakini biz yaptık. Başka nerelere yaptılarsa göstersinler. İzmir’in Avrupa şampiyonalarında adı yok, çünkü stat yok dedik. Göztepe’ye yapılacak stat UEFA’ya uygun dediler. Stat yapılırsa o iş yapılacak. Stat konusu İzmir’i çok yıprattı. Demokles’in kılıcı gibi 2011 yılından beri sarkaç gibi sallanıyor. Ben iki tanesini yaptım. Gücüm ona yetti. Devletle yarışacak halim yok. Bornova’ya yaptık Göztepe Süper Lig’e çıktı” dedi.  

TÜP GEÇİŞİ İSTİYORUM!

Kocaoğlu, “Körfez geçişi konusu var. İzmirli isterse yaparız diyorlar. Ben vatandaşın en fazla oyuyla seçilmiş kardeşinizim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Ben tüp geçişi istiyorum. Duymayan bir daha duysun. Ben tüp geçişin tartışmasız yapılmasını istiyorum. Madem ki merkezi hükümet bunu uygun görmüş para harcayacak, yapılsın. Kimseye sormayın istiyor musunuz diy? Yapın kardeşim” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.