Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir kütüphanelerin kurallarını açıkladı

Büyükşehir kütüphanelerin kurallarını açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi normalleşme sürecinde Büyükşehir’e ait kütüphanelerin kurallarını açıkladı. 1 Haziran Pazartesi günü açılacak kütüphanelere maskeyle girilecek ve ödünç kitap hizmetinin verildiği odaya bir okuyucu alınacak.

  • Ege Postası
  • 31.05.2020 - 13:51

Koronavirüs salgını nedeniyle kullanıma kapatılan kütüphaneler, 1 Haziran Pazartesi başlayacak normalleşme süreci kapsamında yeniden hizmete açılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi normalleşme sürecinde kütüphanelerin kurallarını açıkladı.

Girişte ateş ölçülecek

Kütüphaneye maskesiz kimse alınmayacak. Girişte kullanıcıların ateşi ölçülecek ve ateşi İl Hıfzısıhha Kurulu’nun belirlenen seviyenin üzerinde çıkan kullanıcılar en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Kullanıcılardan birinde vaka görülmesi gibi durumlarda ulaşabilmek amacıyla kütüphanelere girişte tüm kullanıcılardan ad, soyad ve telefon bilgileri alınacak.

Salonlar üçte bir kapasiteyle hizmet verecek

Ders çalışma salonlarına kapasitelerinin üçte biri oranında kullanıcı alınacak. Kullanıcılar kütüphane yönetimi tarafından oluşturulan düzende sosyal mesafe korunarak oturacak. Kullanıcı ders çalışma salonunda en fazla 4 saat kalabilecek ve bu kişinin ardından kullandığı alan dezenfekte edilmeden başka bir kullanıcının bu alanı kullanmasına izin verilmeyecek.  Kitap raflarını olduğu alanda en fazla iki kullanıcı bulunabilecek. Ödünç kitap hizmetinin verildiği odaya okuyucu alınacak.

Klima çalışmayacak

Ders çalışma salonunda klima açık olmayacak, temiz hava sirkülasyonu pencereler aracılığıyla sağlanacak.

Kent Kütüphanesi 08.30-22.00, Şato Kütüphanesi 08:30-21:00, Güzelbahçe Kütüphanesi 08:30-18:00 ve Buca Kütüphanesi ise 08:30-18:00 saatleri arasında hizmet verecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.