Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir koronavirüs önlemlerini üst düzeye çıkardı

Büyükşehir koronavirüs önlemlerini üst düzeye çıkardı

hamlesiİzmir Büyükşehir Belediyesi, gün geçtikçe ülkemizde vaka sayısın arttığı koronavirüse karşı uzman kadrodan oluşan bir bilim kurulu oluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatı doğrultusunda tüm sağlık birimleri koronavirüs salgınında ‘kırmızı alarm’a geçti. Tarihi Asansör Restoran ve Yasemin Kafe vb. topluma açık yerlerde faaliyetlerin durdurulmasına karar verildi. Büyükşehir koronavirüs önlemlerini üst düzeye çıkardı

  • Ege Postası
  • 16.03.2020 - 16:33

EGEPOSTASI - Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler Türkiye’de üst seviyelere çıkarılırken Sağlık Bakanlığı’nın öncülüğünde ilgili tüm sağlık birimleri ortak çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Yerel yönetimlerin vatandaşları koronavirüs hakkında bilgilendirmesi ve gerekli önlemleri almayı sürdürmesi dışında çok sayıda belediye personeline de idari izin verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada aldığı önlemleri artırması ve belediye etkinliklerini iptal etmesi sonrası Büyükşehir bünyesinde bulunan Eşrefpaşa Hastanesi çalışanları da teyakkuz haline geçti. Konuyla ilgili olarak Başkan Soyer’in talimatıyla, hastane bünyesinde bulunan solunum cihazları ve salgınla mücadelede kullanılan teknik araç gereçlerin hepsi kontrolden geçirildi.

Kurumlar arasındaki koordinasyonun son derece önemli olduğunu ifade edilen bu süreçte Büyükşehir, aralarında uzman ekiplerin yer aldığı bir bilim kurulu oluşturdu. İzmir Tabip Odası ve ilgili sağlık kuruluşlarından da destek alan bu kurulda toplam 10 kişinin bulunduğu bilgisi öğrenildi.

ESHOT, İZSU ve raylı sistem ulaşımı gibi konularla ilgilenen ilgili birim ve dairelere de koronavirüs karşısında yapılması gerekenler iletilirken, kitlesel etkinliklerin de sonlandırıldığı Büyükşehir kamuoyuyla paylaştı. Öte yandan, Grand Plaza şirketi bünyesinde faaliyet gösteren ve toplanma alanı olarak değerlendirilen Asansör Restoran ile Bostanlı Yasemin Kafe’de geçici süreliğine faaliyetler durduruldu. Olası bir koronavirüs vakasının insanlara bulaşma riskini göz önünde bulunduran belediye, bünyesinde bulunan tüm kitlesel toplanma olabilecek sosyal tesislerdeki faaliyetleri de durduracağını açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.