Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'in ilk engelli üyesi Ahmet Baran Uğur oldu

Büyükşehir'in ilk engelli üyesi Ahmet Baran Uğur oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçilen AK Partili Ahmet Uğur Baran (37), meclisteki ilk bedensel engelli üye oldu. Tekerlekli sandalye kullanan Uğur, aynı zamanda AK Parti'de Karşıyaka'dan seçilerek Büyükşehir Belediye Meclisi'ne giden ilk isim oldu. Büyükşehirin ilk bedensel engelli üyesi oldu

  • Ege Postası
  • 12.04.2019 - 13:05

İzmir'de 31 Mart yerel seçimleri öncesi Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen 2 çocuk babası, doğuştan bedensel engelli AK Partili Ahmet Uğur Baran, ilçeden meclis üyesi seçildi. Baran aynı zamanda, AK Parti kurulduktan sonra Karşıyaka'dan seçilerek Büyükşehir Belediye Meclisi'ne giden ilk isim oldu. Tekerlekli sandalye kullanan, elleri ve bacaklarında şekil bozukluğu bulunan Ahmet Uğur Baran, hem Karşıyaka hem de Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, engellilerin sorunlarını anlatacağını söyledi. İzmir genelinde 280 bin engelli bireyin bulunduğunu ve kendisinin de meclislerde bu vatandaşları temsil ettiğini kaydeden Baran, "Tüm ilçelerde yaşayan engellilerin rahat edebilmesi ve rahat bir yaşam sürmesi için çalışacağım. En büyük hizmetim engelliler için olacak" dedi.

'SORUNLAR KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA ÇÖZÜLEBİLİR'

İzmir'de engelli nüfusunun kent nüfusunun yüzde 7'sini oluşturduğunu, öncelikle meclislerde bunu anlatmak gerektiğini vurgulayan Ahmet Uğur Baran, "Belediye başkanlarının bu konuda hizmet ederken eli açık davranması gerekiyor. Ben bu şekilde hareket edeceklerine inanıyorum. İzmir'de engellilerin hayatını zorlaştıran bazı sorunlar var. Var olan sorunların küçük dokunuşlar ile çözülebileceğini biliyorum. İzmir coğrafi açıdan engellilerin yaşaması için rahat bir kent. Geçmişte yapılan çalışmaların üzerine, yeni çalışmalar koymak lazım" diye konuştu. 

Karşıyaka'da Atakent'ten Bostanlı'ya kadar uzanan tramvay hattında yürüme yolunun sağlıklı olmadığını anlatan Baran, şöyle dedi: 

"Buradaki taş dubalar ne görme engellilerin ne de bedensel engellilerin yürüyüş  yoluna uygun değil. Öncelikle bunun çözüme ulaştırılması lazım. Bunun dışında da kaldırım işgalleri var. Bununla ilgili de belediyenin ayrı bir çalışma yapması gerekiyor. Biz, belediyenin çalışma yapmasını sağlayacağız. Meclisteki ilk toplantıda Engelli Komisyonu kurulması için önerge vereceğim. Bu komisyon aracılığı ile hizmet yapmak istiyorum." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.