Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’in İEF’de kurduğu “Belediye Sokağı” bir harika!

Büyükşehir’in İEF’de kurduğu “Belediye Sokağı” bir harika!

İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında kurulan “Belediye Sokağı” bu yıl ziyaretçilerine yine unutulmaz bir Fuar anısı yaşatıyor. İEF’deki 'Belediye Sokağı' bir harika!

  • Ege Postası
  • 27.08.2016 - 09:09

Bostanlı, Yeni Foça ve Eski Foça sahillerinde gezintiye çıkabileceğiniz, uçaktan paraşütle atlayıp İzmir’i kanatlarınızın altına alabileceğiniz, Karaburun’da su altı gezintisi yapıp dünyaca ünlü Efes Antik kentini ziyaret edebileceğiniz bu sokakta, çocuklar için hazırlanan tiyatro, oyun ve müzik dinletileri de büyük ilgi görüyor.

İEF 85'inci kez kapılarını açtı

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) bölümleri arasında en çok ilgi çeken noktalardan biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu “Belediye Sokağı”  teknolojik deneyimlerin yanı sıra, 85. İEF’ye özel düzenlenen birçok kültür- sanat etkinliğiyle de ilgi odağı oluyor. 
Büyük yatırım ve projelerin son teknoloji ürünler ve eğlenceli araçlar ile tanıtıldığı bu sokaktaki interaktif uygulamalar, ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatıyor. Özellikle bisiklet, paraşüt ve denizaltı simülasyonları büyük ilgi görüyor.

İlçe belediyeler fuarın gözdesi oldu


 
Bisikletle İzmir turu
Bisikletle kısa bir İzmir turu atmaya hazır mısını? İzmir’in öne çıkan alanlarından Bostanlı, Yeni Foça  ve Eski Foça sahili, Sığacık, Teos Antik Kenti, İnciraltı Kent Ormanı ile Saat Kulesi ve Konak İskelesi’ni kapsayan bisiklet yollarında gezmek ister misini? Yanıtınız “evet” ise 360° kamera yardımıyla yapılan çekimler ve özel montaj teknikleri ile hazırlanan sanal tur, sizleri bekliyor. “Sanal Gerçeklik” gözlükleri ve özel simulatif bisiklet yardımıyla, bu harika yerlerin hepsini kısa bir sürede bisikletle dolaşmanın keyfini tadacaksınız.


 
Kente bir de tepeden bakın
Tüm İzmir’i bulutların arasından görmek isterseniz, özel bir vinç ve orijinal paraşüt aparatına bağlanarak gerçek bir paraşüt ile atlama deneyimi yaşamak için hazır olun. Tüm İzmir’in bilgisayar ortamında gerçeğe uygun modellenmiş halini havadan izleyebileceğiniz bu özel simülasyon sayesinde, uçaktan paraşütle atlama ve denize inme hissini de yaşayacaksınız.
 
Karaburun’da su altı keyfi
Belediye Sokağı’nda, denizi sevenler için su altı dalış keyfi de var. Karaburun’da batırılan İzmir’in emektar 9 Eylül vapuru batığında su altı gezintisi yapmak isteyenler, 360° kamera ve su altı scooterları yardımıyla yapılan çekimlerle hazırlanmış simülasyon ve “Sanal Gerçeklik Gözlükleri” sayesinde size, gerçek bir dalış deneyimi yaşatacak.
 
Efes antik kenti sizi bekliyor
Selçuk’ta bulunan dünyaca ünlü Efes Antik Kenti’nde  bir gezintiye ne dersini? Sanal gerçeklik gözlükleri ve özel simülasyon yürüme bandı ile  kendinizi  Efes’te gibi hissedeceksiniz. Kuruluşu Cilalı Taş Devri MÖ 6000 yıllarına dayanan ve 2015'te ise “Dünya Mirası olarak tescil edilen bu sihirli tarihi mekanı bir de İzmir Fuarı’nda gezin.
 
Fuarda “Asansör”  keyfi
Belediye Sokağı’nın ilgi çeken noktalarından biri de Tarihi Asansör’ün dijital maketi. Geçtiğimiz yıl İEF için özel olarak tasarlanan Tarihi Asansör’ün dijital maketi bu yıl da ziyaretçiler ile buluşacak. Büyükşehir projeleri hakkında bilgi alan ziyaretçiler, Asansör’de soluklanarak yine İzmir manzarasının tadını çıkarabilecek.
 
Atam Yanımda
Yıllardır yoğun ilgi gören “Atam Yanımda” uygulaması, bu yıl da en çok ziyaret edilen alanlardan biri oluyor. Üç boyutlu canlandırmalarla oluşturulan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflarının içinde poz veren ziyaretçiler, Ata’yla yan yana çekilmiş gibi çıkan fotoğraflarının karta basılmış halini de alabiliyor.
 
Fuarda “doğal yaşam”
Doğal Yaşam Parkı’nı bu yıl da fuara taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle minik misafirlerine hayvanlarla yakın temas kurma heyecanı yaşatmaya devam edecek. Hologram görüntülere dokunarak ekranda yer alan hayvanları hareket ettiren minikler, doğal yaşamın tam ortasındaymış hissi yaşayacak.


Metro simülasyonu
Belediye Sokağı’nın yoğun ilgi gören bölümlerinden biri olan Metro Simülasyonu, 85. İEF’nin Belediye Sokağı’nda yerini alacak. Bir tünel içine konumlanan oyunda ziyaretçiler, tünelde metro sürüyor hissi yaşayacak. İzmir Metro A.Ş.’nin kullandığı araç kabinlerinin bire bir örneğini fuara taşıyan simülasyonu kullanan ziyaretçiler, kendilerini adeta gerçek metroları kullanmış, istasyonlara yanaştırmış ve yolcu alıp bindirmiş gibi hissedecek.
 
Bu sokak başka sokak
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi leziz taze sütlerin dağıtılacağı Süt Kuzusu standı da, Belediye Sokağı’nın vazgeçilmezi olarak İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaretçilerini  ağırlayacak. Sokakta Eşrefpaşa Hastanesi, Ahmet Piriştina  Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), kent Konseyi, İnovasyon Şube Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm, İZSU Scada su dağıtım sistemi, Akıllı Trafik Sistemi,  Kırmızı Bayrak (katılım broşürü) ve ESHOT İzmirim Kart tanıtımları da gerçekleştirilecek. Wifi alanında  ücretsiz internet ağı hizmeti  ve yeni  nesil oyun parkı da  Belediye  Sokağı’nda yerini alacak.
 
Tarihleri not edin!
Belediye Sokağı’ndaki etkinliklerin takvimi ise şöyle:
27 Ağustos saat 20.00’de “Çuvaldız Müzik Dinletisi”, 28 Ağustos saat 18.00 ve  20.00 seansları ile  Tiyatro Terminal “Hayal Kitabı” çocuk oyunu, 29 Ağustos saat 18.00 ve  20.00 seansları ile Tarla Faresi Tiyatrosu “Dünyanın En Güzel Ekmeği” oyunu, 30 Ağustos saat 18.00 ve 21.00’de Limonata Grubu “Çocuk Şarkıları”- saat 19.00’da İzmir Büyükşehir Bando Konseri, 31 Ağustos saat 20.00’de “Eklem Kireçlenmeleri” başlıklı söyleşi, 1 Eylül’de saat 18.00 ve  20.00 seanslarıyla  Şubadap “Çocuk Şarkıları”, 2 Eylül’de saat 16.00 ve 19.00 seansları ile  Tiyatro Viya “Çamurdan Heykeller Etkinliği”- saat 20.00’de “Çocuk Sağlığı” söyleşisi, 3 Eylül saat 20.00’de  Gen&ccedi l;lik Merkezi” halk oyunları gösterisi, 4 Eylül  2016’da ise saat 18.00 ve  20.00 seansları ile  Yeni Kapı Tiyatrosu “Arıcığın Macerası” isimli oyunuyla İzmirlilerle ve özellikle minik ziyaretçiler ile buluşacak.
 

Tramvaya büyük ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 390 milyon liralık yatırımla kente kazandıracağı tramvay projesinde kullanılacak ilk vagon da, Belediye Sokağı’nın hemen karşısında sergileniyor. Adapazarı’ndaki fabrikadan İzmir’e getirilerek Kültürpark’taki “geçici” yerine yerleştirilen vagon, Fuar ziyaretçilerinin büyük ilgisini çekiyor.


İzmir’in tramvaylarının Güney Kore’de özenle tamamlanan iç ve dış tasarımında, mavi ve turkuaz tonlarıyla deniz kenti vurgusu yapılırken, aynı zamanda İzmir’in güneşli havası ile canlı ve neşeli yapısı da öne çıkarıldı. Yolcuların güvenli seyahati için tutamaklar kolayca erişilebilecek yerlere yerleştirildi. Tekerlekli sandalye ya da bebek arabası kullanan yurttaşların özel ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla vagonlar içinde özel alanlar ayrıldı. Yapım çalışmaları devam eden tramvaylarda tren kontrol ve izleme ünitesi, yolcu bilgilendirme sistemi, LCD ekranlar, aktif güzergah haritası, kamera, görüntü ve ses kaydedicisi de bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.