Dolar 32,3294
%0.15
Euro 35,1788
%-0.01
Altın 2.247,010
%0.16
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir gelir artırımı için bir adım daha attı

Büyükşehir gelir artırımı için bir adım daha attı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak ve Buca’da belediyeye ait 20 iş yerini ihaleyle kiraya veriyor.

  • Ege Postası
  • 22.09.2020 - 12:00

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Koronavirüs salgınında ülkede üretim ve hizmetlerin durmasıyla birlikte ekonomik olarak dar boğazın yaşandığı pandemi döneminde, en büyük sıkıntıyı çekenlerden biri de yerel yönetimler oldu. Salgınla mücadelede üstlendikleri rol ile belediyelerin giderleri çok yüksek oranda arttı. Pandemi sürecinde giderleri artan belediyeleirn gelirleri ise İller Bankası’ndan yapılan yüzde 50’lik kesinti ile azaldı. Kaynak bulmakta zorluk çeken belediyeler, uğranılan maddi zararı tölere edebilmek için belediye bünyesindeki taşınmazları elden çıkarmaya ve kiraya vermeye başladılar.

Göreve gelmesinin ardından özellikle pandemi döneminde azalan belediye gelirlerini artırmak adına belediye taşınmazlarını elden çıkartan, küresle bazlı sponsorlar bulan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gelirlerini artırmak adına yeni bir adım daha attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şimdi de Konak ve Buca’da toplamda 20 iş yerini ihale usulüyle kiraya verecek. 1 Ekim 2020 tarihinde açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek kiralamada taşınmazların fiyat 5 bin lira ile 120 bin lira arasında değişiyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.