Dolar 32,5818
%0.21
Euro 34,7982
%0.39
Altın 2.412,990
%-0.82
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'e heykel iftirası

Büyükşehir'e heykel iftirası

Sosyal medyada bir hesap tarafından İzmir’de yaptırıldığı iddia edilen etekli kadın heykelinin aslında ABD’nin Kaliforniya Eyaleti’nde sergilenen bir sanat eseri olduğu ortaya çıktı. Heykel ile ilgili geniş bilgiye sosyal medyada çıkan yalan haberleri teyit etmek üzere kurulan internet sitesi teyit.org ortaya çıkardı. ABD’deki heykele İzmir’de dediler

  • Ege Postası
  • 17.03.2018 - 10:40

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Sosyal medyada bir hesap tarafından ortaya atılan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin diktiği kadın heykeli iddiası yalanlandı. Bin 400’den fazla paylaşım alan fotoğraf ile ilgili araştırma yapan sosyal medyada yapılan paylaşımların gerçekliğini araştıran TEYİT. ORG sitesi heykelin Amerika’nın Kaliforniya Eyaletinde bulunan bir açık hava müzesinde sergilendiği bilgisini paylaştı.

teyit.org’da yapılan haberde “Heykelin CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı ve İzmir’de bulunduğu iddiası doğru değil. Sanatçı Terry Allen tarafından 1992 yılında yapılan HumaNature isimli eserlerinden biri olan heykel, ABD’nin Kaliforniya Eyaletinde bulunuyor. İddiada yer alan heykel, sanatçı Terry Allen tarafından HumaNature ismiyle 1991-1992 yıllarında gerçek insan boyutlarında biri erkek biri kadın olmak üzere yapılan ve Oliver Ranch açık hava galerisinde sergilenen iki bronz heykelden biri” denilerek ikinci heykelin de fotoğrafına yer verildi.

Heykeller ile ilgili ayrıntılı bilgi verilen haberde “Allen tarafından yapılan çalışmalarda kadın heykelinin kafası bir kayaya gömülü halde, eğilmiş ve eteği havalanıyor. Kafası ağacın içerisinde olan erkek heykeli ise ağaca yaslanmış, kravatı yamulmuş ve pantolonu bileklerine inmiş. Ağaca ve kayaya sabitlenmiş, kafasız insan heykelleriyle ilgili Oliver Ranch’te yer alan açıklamada, Allen’ın bu çalışmada tüm insanlara özgü olan insanların çevresinde olanlara karşı ‘sağırlaşmasını’ ve ‘bariz olandan kaçınmak için kafasını gömmesini’ sembolize ettiği belirtiliyor” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.