Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’den yenilikçi fikirlere ödül

Büyükşehir’den yenilikçi fikirlere ödül

İzmir’de dünya çapında bir girişimcilik merkezi oluşturmak için genç fikirlerin yarıştığı üç günlük maratonda ödüller verildi. Ödül töreninde konuşan Başkan Soyer, “Havagazı Fabrikası I·zmir’i 150 yıl boyunca aydınlatmış. Şimdi buradan çıkan fikirlerle yepyeni bir ışık doğuyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.09.2020 - 11:16

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde bulunan FikrimİZ’in yol haritasını gençlerle birlikte planlamak için düzenlediği “FikrimİZ Ideathon” etkinliği sona erdi. 1-3 Eylül tarihleri arasında 63 gencin 17 grup olarak yarıştığı fikir maratonunda birinciliği Grup Mekân, ikinciliği Grup Katman, üçüncülüğü ise Efes 4.0 adlı grup kazandı. Ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Havagazı Fabrikası I·zmir’i 150 yıl boyunca aydınlatmış. Şimdi buradan çıkan fikirlerle yepyeni bir ışık doğuyor” dedi.

Ödül töreni öncesinde gençlerle sohbet eden ve sorularını yanıtlayan Başkan Soyer, geleceğin İzmir’inde gençlerin söz sahibi olacağını, hedeflerine ulaşmak için ısrarcı olmaları gerektiğini ve belediye başkanı olarak kendilerine her türlü desteği vereceğini söyledi.

Yaratıcılık ekosistemi

Maratonda üçüncü olan grup ödülünü İzmir İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin’den, ikinci grup Ion Akademi Kurucu Üyesi Ali Rıza Ersoy’dan aldı. Birinci olan ekibe ise ödülünü Başkan Tunç Soyer verdi. Maratonun jürisinde de yer alan Başkan Soyer, “Tarihi Havagazı Gençlik Yerleşkesi’ni açarken İzmir’de yerelden kalkınma mücadelesinin en önemli taşıyıcılarından biri olacak yaratıcılık ekosistemini geliştirmeyi hedefledik. Gençlerimizin giris¸imcilik ruhunu beslemek ve meslek edinmesini sağlamak için kurulan FikrimİZ oluşumu ve bu çerçevede yapılan FikrimİZ Ideathon yarışması, tam da bu amacımıza hizmet eden kıymetli bir fikir maratonu oldu” diye konuştu.

“FabLab İzmir ve FikrimİZ’in bu kent için şans”

Dünyadaki değişimleri İzmir için fırsata çevirecek kişilerin başında yaratıcılıkları ve parlak fikirleriyle gençlerin olduğunu söyleyen Soyer,onlara fırsat yaratmak, özgürce düşünmelerini sağlamak, karar süreçlerine, sorunlara çözüm üretmelerine imkân vermek için çaba harcadıklarını vurguladı. Soyer, sözlerini şöyle tamamladı: “I·zmir’i 150 yıl boyunca aydınlatan Havagazı Fabrikası’nı şehrimizi daha iyi bir yarına taşımak için gençlerimize armag^an etmemizin sebebi buydu. Bu yerleşke, hem toplumsal dayanışma kültürümüzü yaşatacak hem de İzmir ve dünya arasında İzmir’in genç, üretken ve yenilikçi mekânı olarak bir köprü kuracak. Bugün ‘FikrimI·Z’ kapsamında giris¸imcilik ve inovasyona yo¨nelik yaratıcı, su¨rdu¨ru¨lebilir fikirlerin açığa çı kacağı bu etkinliğin de buna önemli katkı sunacağına inanıyorum.”

Etkinliğin organizasyon ve kolaylaştırıcılığını yapan Stage-Co kurucularından Patrick Bosteels ise Havagazı Gençlik Yerleşkesi’ndeki FabLab İzmir ve FikrimİZ’in bu kent için önemli bir şans olduğunu vurgulayarak gençlere bu ortamları kullanma çağrısı yaptı.

Mentorler ile çalıştılar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in girişimiyle 2020’de Gençlik Yerleşkesi’ne dönüştürülen Tarihi Havagazı Fabrikası’na 30 Ocak’ta Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Meslek Fabrikası bünyesinde faaliyet gösteren FabrikaLab İzmir ve FikrimİZ taşındı. FikrimİZ ilk etkinliğini 1-3 Eylül 2020 tarihlerinde FikrimİZ Ideathon ile yaptı. 63 gencin 17 grup olarak yarıştığı fikir maratonunda hem Gençlik Yerleşkesi ve FikrimİZ’in girişimcilik ve inovasyon kapasitesini geliştirmek için yapılabilecekler hem de İzmir genelinde girişimciliğin gelişmesi ve İzmir’de yetişen parlak beyinlerin kendi şehrinde kalması için neler yapılabileceği sorularına cevap arandı. Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde yapılan üç günlük etkinlikte katılımcılar farklı konularda eğitimlere katıldılar, projeler üzerinde mentorl er ile çalışma imkânı yakaladılar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.