Dolar 32,5948
%0.37
Euro 34,8108
%0.23
Altın 2.494,820
%0.42
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den Uzundere'deki depremzedelere bir müjde daha

Büyükşehir'den Uzundere'deki depremzedelere bir müjde daha

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Toplu Konutlarında yaşayan depremzede vatandaşlar için 1 yıllık ücretsiz internet hizmeti verilmesi konusunda adım attı.

  • Ege Postası
  • 09.01.2021 - 11:13

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesince 30 Ekim'de İzmir'de yıkıma neden olan deprem sonrası evlerini kaybeden depremzede vatandaşlar için Uzundere Toplu Konutlarını tahsis etmişti.

Depremzedelerin barınma sorununu çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Uzundere'de bulunan 224 bağımsız konutta yaşayan vatandaşların için bölgeye internet altyapısının sağlanması ve ücretsiz internet hizmetinin verilmesi konusunda adım attı.

Plan ve Bütçe - Sosyal Hizmetler Komisyonları'nda görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi. 11 Ocak'ta toplanacak Büyükşehir Meclisi'nde gündem maddesinin kabul edilmesi halinde depremzede vatandaşlara 1 yıllık ücretsiz internet hizmeti verilecek.

İşte meclis gündeminde yer alan madde;

"Kentimizde 30/10/2020 tarihinde meydana gelen doğal afet (deprem) nedeniyle evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlarımıza, mülkiyeti Belediyemize ait Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesinde bulunan Uzundere Toplu Konutlarından 224 adet bağımsız bölüm Belediyemiz tarafından 1 yıl süre ile bedelsiz olarak tahsis edilmiş olup; Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Bilgi Ağları Şube Müdürlüğünce geçici olarak ikametgâh eden depremzede vatandaşlarımızın internet ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla internet altyapılarının oluşturularak bedelsiz internet hizmeti verilebilmesinin; “Doğal afet nedeniyle 1 yıl süre ile depremzedelere bedelsiz tahsis edilen konutlarda yaşayan depremzedelerin özellikle Covid-19 önlemleri kapsamında EBA’ya ulaşmaları bir zorunluluk olduğundan” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Sosyal Hizmetler Komisyonları Raporu. (Bilgi İşlem Dai.Bşk.E.270348)"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.