Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den şehitler için özel karar

Büyükşehir'den şehitler için özel karar

Geçtiğimiz gün İzmir Adliyesi'nde gerçekleşen ve 2 şehit verdiğimiz terör saldırısının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden örnek bir karar aldı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla trafik polisi Fethi Sekin ve adliye personeli Musa Can’ın adları kentteki iki önemli caddeye verildi. Büyükşehir'den şehitler için özel karar:

  • Ege Postası
  • 09.01.2017 - 20:38

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yılın ilk meclis oturumunda Başkan Aziz Kocaoğlu yönetiminde toplanan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde terör saldırısında şehit olan iki isim için örnek bir karar alındı.    

Saygı duruşu ile başlayan oturumda geçtiğimiz gün İzmir Adliyesi’ne yönelik gerçekleşen terör saldırısında yaşamını yitirenler anıldı. Saldırıda şehit olan kahraman trafik polisi Fethi Sekin ve adliye katibi Musa Can’ın isimlerinin kentteki park ve sokaklara verilmesine dair önerge oylamaya sunuldu.

KOCAOĞLU: İZMİR HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAK

Toplantı açılışında saldırıyı kınayan ve şehitler için başsağlığı mesajı ileten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şunları söyledi: "Geçtiğimiz Perşembe günü Bayraklı Adliyemize bir menfur saldırı gerçekleşti. Bir polisimiz kahramanca mücadele ederek çok daha büyük olaylara çok daha büyük katliama neden olacak ve İzmir Adliyesi’nde çok büyük facianın yaşanmasını engelledi. Kahraman polisimizi İzmir ve ülke hiçbir zaman unutmayacaktır. O'nun aziz hatırası önünde her daim saygı minnet ve şükranla eğilecektir. Ayrıca Musa Can adlı adliye çalışanımız da şehit olmuştur. O'na da tanrıdan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak üzere bir dizi karar aldık."

AK PARTİ VE CHP'DEN ORTAK MESAJ

Toplantıda ayrıca İzmir'in felaketin eşiğinden döndüğü saldırıyla ilgili olarak AK Parti ve CHP'den ortak bir mesaj geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Terör etnik kimlik gözetmeden hiçbir ayrım yapmadan dünyada ve ülkemizde saldırılarını sürdürmüştür. Geçtiğimiz hafta İzmir Adliyesi’nde görev yapan polis ve adliye personeli şehit olmuştur.  Terör örgütlerinin isimleri ne olursa olsun ve işbirlikçileri birliğimizi bozamayacaktır. Dün olduğu gibi, bugün de sağlam irademizi ortaya koymaya devam edeceğiz. Türk Milleti bu tür saldırılardan her zaman daha güçlü çıkmayı bilmiştir. Bu hain emellere hiçbir zaman ulaşamamıştır. Eli kanlı teröristler eninde sonunda yenilecektir. Bu arkadaşlarımızın doğdukları ve yaşadıkları yerlere birer tesis yapma fikrini ortaya atmaktayım. Bu hareket İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yakışır bir hareket olacaktır" diye konuştu.

Doğan'ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan da, "Türkiye büyük badirelerden geçmektedir. Bu saldırılar, bu cinayetler bizi birbirimize kenetliyor. Ancak bu kenetlenmenin devamlı olması, bu belaları başımızdan def edene kadar sürmesi görevi evvela yöneticilere düşüyor. Onların davranışları bu kenetlenmeyi çözülmeyecek hale sokmamalı. Biz bu yaşananların üstünden kolaylıkla gelebiliriz. Ama hukuk devleti, adaletli bir ülke olmalı, cumhuriyet ve demokrasiyi bunların dışında tutmamalıyız. Bölücü kahredici tarikatlardan ülkemizi kurtarmamız lazım" mesajı verdi.

İSİMLERİ CADDE VE PARKLARDA YAŞAYACAK

Oturumda İzmir'i yakından ilgilendiren iki karar alındı. Saldırının gerçekleştiği İslam Kerimov Caddesi’ne şehit polis Fethi Sekin’in ismi verildi. Bulvarın devamı olan 288/2 Sokak ise yeni İslam Kerimov Caddesi oldu. Şehit Polis Fethi Sekin Bulvarı’nın güneyinde yer alan 1586/1 Sokak'ın adı da "Şehit Musa Can Sokak" olarak değiştirildi. Ayrıca Bayraklı’da yapımı geçtiğimiz haftalarda tamamlanan ancak saldırı nedeniyle açılışı ileri bir tarihe ertelenen Park İzmir'e de "Şehit Polis Fethi Sekin" adı verildi. Her iki karar da mecliste oybirliği ile kabul edildi.

KOCAOĞLU AK PARTİLİ DOĞAN'A OY VERMEYEN CHP'LİLERİ KINADI

Meclis'te yapılan beş kişilik Denetim Komisyonu seçimlerinde ise CHP'li Şükrü Parmaklı 135, Bengü Saykösü 133, Filiz Ciritoğlu Sengel 134, Turan Manduz 133 ve AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan ise 101 oy aldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, oylama sonrasında Bilal Doğan'a oy vermeyen CHP'li üyelere tepki gösterdi. Kocaoğlu, "Doğan'a oy vermeyen 31-32 kadar arkadaşı kınıyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.