Dolar 32,4434
%-0.13
Euro 34,7639
%-0.59
Altın 2.441,050
%0.2
Bist-100 9.920,00
%2.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den şampiyonlara altın!

Büyükşehir'den şampiyonlara altın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mersin'de düzenlenen Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası ve Avrupa Cimnastik Şampiyonası ile Uluslararası Yüzme Liginde rekor kırarak göğsümüzü kabartan İzmirli sporcuları altınla ödüllendirecek.

  • Ege Postası
  • 09.01.2021 - 12:13

EGEPOSTASI- 12-13 Aralık tarihinde Mersin'de düzenlenen Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda, milli sporculardan Ferhat Arıcan kulplu beygir ve paralel aletinde, İbrahim Çolak halka ve paralel aletinde, Ahmet Önder de yer, atlama masası ve barfiks aletinde jürinin karşısına çıktı.

Türk cimnastikçilerden İbrahim Çolak, halka aletindeki performansıyla jüriden 15000 puan alarak altın madalyanın sahibi oldu.

Ferhat Arıcan da ilk olarak kulplu beygir aletindeki 14433 puanlık performansıyla bronz madalya aldı. Paralel bar alet finalinde de yarışan milli sporcu, jüriden 15100 puan alarak Avrupa şampiyonu oldu ve altın madalya kazandı. 

Mersin’de düzenlenen Avrupa Jimnastik Şampiyonasında alet finallerinde 2'nci olarak gümüş madalya kazanan Göksu Üçtaş Şanlı ve Uluslararası Yüzme Liginde erkekler 100 metre Kurbağalama yarışında Avrupa rekoru kırarak 1'inci olan Emre Sakçı başarılı performansları ile göğsümüzü kabarttı. İzmirli olan sporcular için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.  Komisyonda görüşülüp kabul edilen karar Mecliste kabul edilmesi halinde başarılı sporcular altın ödülü ile ödüllendirilecekler.

İşte Meclis gündeminde yer alan maddeler;

"Mersin’de düzenlenen Avrupa Jimnastik Şampiyonasında alet finallerinde 2'nci olarak gümüş madalya kazanan Göksu ÜÇTAŞ ŞANLI'ya ve antrenörü Özgür GÜMÜŞLÜ'ye 2'şer adet Ata Altın karşılığı Türk Lirasının ve Uluslararası Yüzme Liginde erkekler 100 metre Kurbağalama yarışında Avrupa rekoru kırarak 1'inci olan Emre SAKÇI'nın antrenörü Türker OKTAY'a 3 adet Ata Altın karşılığı olan Türk Lirasının ödül olarak verilmesi ve söz konusu ödüllerin Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğünün Ödül, İkramiye ve Benzeri Ödemeler (864.03.4.2.05) Bütçesinden karşılanması hususunun görüşülmesi. (Gençlik ve Spor Hiz.Dai.Bşk.E.715)"

"Mersin’de 12-13 Aralık 2020 tarihlerinde düzenlenen Avrupa Jimnastik Şampiyonasında takım halinde gümüş madalya kazanan milli takım sporcularımız; İbrahim ÇOLAK, Ferhat ARICAN, Ahmet ÖNDER, Ümit ŞAMİLOĞLU, Abdelrahman ELGEMAL’e ve antrenörleri Yılmaz GÖKTEKİN’e 2’şer adet ata altın verilmesi, ayrıca aynı şampiyonada bireysel olarak altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu olan İbrahim ÇOLAK ve Ferhat ARICAN ile antrenörleri Yılmaz GÖKTEKİN’e 3’er adet ata altın verilmesinin “Ata Altın karşılığı olan Türk Lirası verilmesi ile Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğünün Ödül, İkramiye ve Benzeri Ödemeler (864.03.4.2.05) Bütçe Kaleminden karşılanması” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve  Bütçe – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu. (Gençlik ve Spor Dai.Bşk.E.277856)"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.