Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den Narlıdere'de kafaları karıştıran okul izni

Büyükşehir'den Narlıdere'de kafaları karıştıran okul izni

Eğitim sisteminde yapılan son değişiklikler ve TEOG'un kaldırılmasına yönelik tartışmalar sürerken, Narlıdere'de Büyükşehir Belediyesi tarafından özel okullara yönelik kafaları karıştıran bir imar düzenlemesi yapıldı. Daha önceden devlet okulları için ayrılan bir arazi ihtiyaç gerekçesiyle özel eğitim tesis alanı ilan edildi. Büyükşehir'den Narlıdere'de kafaları karıştıran okul izni

  • Ege Postası
  • 22.09.2017 - 10:46

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de gün geçtikçe artan kolej ve özel okullara bir yenisi de Narlıdere'de ekleniyor. Özel bir eğitim kuruluşu tarafından Narlıdere'de yapılmak istenen yeni eğitim tesisi için hazırlanan özel imar düzenlemesine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden onay geldi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN YENİ KOLEJE VİZE

Eğitim alanında büyük tartışmalara yol açan TEOG ve YGS sınav sisteminin kaldırılacağı duyurulurken, İzmir'de ilginç bir gelişme yaşandı. Devlet okulu ve özel okullar arasında yaşanan ikiliğe karşın, sayıları gün geçtikçe artan kolej ve diğer eğitim kurumlarına adeta talep patlaması yaşanıyor. Türkiye genelinde yüzde 3'e yaklaşan özel eğitim kurumlarının en revaçta olduğu illerden İzmir'de eğitim kurumlarına bir yenisi daha eklenecek. Narlıdere sınırlarında 5 bin 536 metrekare büyüklüğünde, mülkiyeti Van'daki Bahçeşehir Koleji yatırımıyla bilinen Atlıhan Eğitim Kurumları'na ait alanda açılması planlanan yeni eğitim tesisi ve okullar için Büyükşehir Belediyesi'nden kritik bir düzenleme geldi.

DEVLETE NİYET, ÖZELE KISMET!

Kurumun özel eğitim tesislerine yönelik ihtiyaç ve devlet okullarındaki kalite düşüklüğünü gerekçe göstererek yaptığı imar başvurusuna İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden olumlu yanıt geldi. Belediye yaptığı yeni düzenleme ile daha önceden devlet okulları için ayrılan araziyi özel eğitim tesis alanı ilan etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da olumlu görüş verdiği son imar düzenlemesiyle birlikte Narlıdere'deki söz konusu arazide devlet okulu yerine özel kolej yapılmasının da önü açılmış oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde askıya çıkan imar planları 30 gün süresinde görüş, öneri ve itirazlara açıldı.

İLÇEDE 5 BİN ÖĞRENCİ BULUNUYOR

Dördü ilköğretim kurumu olmak üzere, toplamda on ayrı devlet okulunun yer aldığı Narlıdere'deki söz konusu bölge sınırları içerisindeki okullarda mevcut durum itibarı ile yaklaşık 4 bin 900 öğrenci kapasitesi bulunuyor. Açılacak yeni özel eğitim kurumuyla birlikte ilçede örgün eğitim verilen okullardaki öğrenci kapasitesinin 5 bini aşması bekleniyor.

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.