Dolar 32,5259
%0.12
Euro 34,9324
%-0.11
Altın 2.439,530
%0.14
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den Fethi Sekin kararı... MHP'li Şahin'den teşekkür

Büyükşehir'den Fethi Sekin kararı... MHP'li Şahin'den teşekkür

İzmir’de bu yıl içinde sefere başlayacak iki arabalı feribottan birinin adı Şehit Fethi Sekin olacak. Büyükşehir anket sonucunu beklemedi

  • Ege Postası
  • 20.02.2020 - 12:36

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl içinde hizmete alacağı iki arabalı feribottan birine 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesi’nde bir terör saldırısında hayatını kaybeden şehit polis Fethi Sekin’in adını vermeye karar verdi. Gösterdiği kahramanlıkla birçok insanın hayatını kurtaran Fethi Sekin’in adı, gemilerin isimlerinin belirlenmesi için düzenlenen ankette önemli bir farkla önde gidiyordu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yeni gelecek iki feribota isim verilmesi için başlattığımız ankette, İzmir ve Türkiye’nin kahramanı Fethi Sekin’e vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyet oylara da çok net bir şekilde yansıdı. Biz de bu isteği daha fazla gecikmeden yerine getirme kararı aldık. İlk feribotun adı Fethi Sekin olacak” dedi.

 


Adı İzmir Adliyesi’ne de verilsin

Fethi Sekin’in gözünü kırpmadan hayatını feda ettiği İzmir Adalet Sarayı’na da isminin verilmesinin çok uygun olacağına inandığını söyleyen Tunç Soyer, “Fethi Sekin’in adının İzmir Adliyesi’nde ölümsüzlüğünü sürdüreceğini düşünüyorum” diyerek bir öneride daha bulundu.

 



CUMHUR İTTİFAKI KAMPANYA BAŞLATMIŞTI

Cumhur İttifakı 30 Mart'ta sona erecek oylamanın başlaması sonrası iki vapurdan birinin adının Fethi Sekin olması için sosyal medya kampanyası  başlatmıştı.  Büyükşehir'in kararı sonrası MHP İzmir İl Başkanı'ndan ilk teşekkür açıklaması geldi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.