Dolar 32,3747
%0.18
Euro 35,0654
%0
Altın 2.325,990
%0.24
Bist-100 9,11
%0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den büfe açılımı

Büyükşehir'den büfe açılımı

Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi döneminde kent estetiğine uymadığı gerekçesiyle kaldırılan büfeler Büyükşehir Belediyesi'nin onayıyla geri geliyor. Kent genelinde 17 farklı noktaya konuşlandırılan yeni modern büfeler bu sefer belediye eliyle işletilecek. Erdal İzgi kaldırdı, Kocaoğlu geri getirdi

  • Ege Postası
  • 22.07.2017 - 13:59

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de bir dönem büyük tartışmalara yol açan, yerel idareyle esnaf camiasını karşı karşıya getiren gelişmelerin ardından büfe devri yeniden açılıyor.

BÜFE EFSANESİ 18 YIL SONRA GERİ DÖNÜYOR

Kent genelindeki park, yeşil alan, rekreasyon alanı, sahil şeridi gibi birçok bölgede nostaljik büfeleri yeniden canlandırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce seyyar satış alanları oluşturmaya başladı. Bostanlı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Narlıdere, Güzelbahçe ve Kordon, Bayraklı gibi mekanlarda yerleştirilen büfelerin hizmete açılabilmesi için belediyede gerekli tüm işlemler tamamlandı.

ÖZEL SEKTÖR DEĞİL, BELEDİYE İŞLETECEK

Geçtiğimiz günlerde alınan meclis kararıyla birlikte kent genelindeki 17 ayrı büfenin işletme hakkı 5 yıl süreyle yine İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan Grand Plaza A.Ş.'ye verildi. Belediye kanunu doğrultusunda yapılan bu düzenlemeyle büfe yerleri ihalesiz olarak belediye şirketine devredilmiş oldu. Hazırlanan protokol kapsamında, uygun fiyatla hizmete verecek büfelerde, çay, kahve, sandviç, tost gibi gıdalar satılacak ve böylece yerel idareye de ek gelir sağlanacak.Belediye büfeleri ayrıca "Grand Büfe" adıyla hizmet verecek. 

ESKİ BAŞKAN İZGİ BÜFELER İÇİN YIKIM KARARI ALMIŞTI

İzmir'de büfelerin kaldırılmasına yönelik ilk düzenleme Konak Belediyesi Eski Başkanı Erdal İzgi döneminde gelmişti. O dönemde kamuoyunda büyük tartışmalara yol açmış ve esnafın belediyeye yönelik uzun süren protestolarıyla sıkça gündeme gelmişti. Bir döneme damga vuran büfelerin kaldırılmasına yönelik düzenlemenin altına imza atan İzgi, görevi esnasında gıda denetimleri için Tarım İl Müdürlüğü ile protokol imzalamış ve açıkta kokoreç, döner, köfte satışı yasaklayarak, büfelerin kademeli olarak kaldırılmasını sağlamıştı. Konak Belediyesi Eski Başkanı Erdal İzgi, gelen tüm tepkilere karşı o dönemlerde geri adım atmamış ve büfelerin kent estetiğine uymadığını belirtmişti. İzgi söz konusu döneme damga vuran hamlesi sonrasında, kimsenin ekmeğiyle oynama gibi bir niyeti olmadıklarını, İzmir'in yararı için büfeleri yıkma kararı aldıklarını açıklamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.