Dolar 32,3747
%0.18
Euro 35,0654
%0
Altın 2.325,990
%0.24
Bist-100 9,11
%0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den akıllı destek

Büyükşehir'den akıllı destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, akıllı telefon ve tabletler üzerinden çalışan mobil uygulamasını güncelledi. İzmirlilerden gelen talepler doğrultusunda yeni özellikler eklenen “Mobilİzmir”de Kentkart bakiyesinden tahlil sonuçları ve yol tarifine kadar pek çok bilgiye ulaşabilmek mümkün.

  • Ege Postası
  • 08.12.2014 - 10:18
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için hayata geçirdiği akıllı telefon ve tabletler üzerinden çalışan “Mobilİzmir” uygulamasını güncelledi. Uygulama yeni haliyle ESHOT, İZSU, İZDENİZ, İZBAN, İZULAŞ ve İzmir Metro verilerine tek bir ara yüz üzerinden ulaşılmasına imkan veriyor. Mobil cihaz platformları düşünülerek hazırlanan uygulama  sayesinde İzmirliler, ulaşımdan hastane tahlil sonuçlarına, Kentkart bakiye sorgulamasından BİSİM istasyonlarındaki bisiklet sayılarına kadar her türlü bilgiye kolaylıkla erişebiliyor. Mobilİzmir uygulaması, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi “www.izmir.belt.tr” adresi üzerinden ya da mobil cihazların marketlerinden indirilebiliyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen uygulamanın, [email protected] mail adresi ile 0 232 293 3675 numaralı telefona iletilen öneri ve isteklerle geliştirilmesine devam edileceği belirtildi.
 
Tek “tık” uzaklıkta
Android, IOS ve Windows Mobile işletim sistemi kullanan akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar  üzerinde çalışan uygulamada, kentle ilgili veriler 9 başlık altında toplandı. Ulaşım başlığı altında otobüs, vapur, metro ve İZBAN sefer saatleri ile duraklardan geçen otobüslerin hat numaraları, beklenilen durağa ne kadar uzakta olduğu ve en yakın durağın nerede olduğu bilgileri yer alıyor. Yine aynı başlık altında Kentkart bakiyesi ile BİSİM istasyonlarındaki bisiklet sayıları ve istenilen istasyona yol tarifi görüntüleniyor.
 
Uygulamanın öne çıkan diğer özellikleri şöyle: 
* Nöbetçi eczane ve en yakın eczaneye yol tarifi bilgileri
* Eşrefpaşa Hastanesi’nde yaptırılan tahlil sonuçlarını görüntüleme
* Hemşehri İletişim Merkezi’ne başvuru ve başvuru sonucu görüntüleme
* Su kesintisi duyuruları
* Kültür sanat etkinlikleri
* Önemli telefonlar
* Haber ve duyurular
 
Android cihazlar için 
https://play.google.com/store/apps/details'id=com.izmirbb.izmirbuyuksehirbelediyesi ,

İphone cihazlar için
https://itunes.apple.com/tr/app/izmir-buyuksehir-belediyesi/id528249104'l=tr&mt=8 ,

Windows Mobile cihazlar için
http://www.windowsphone.com/tr-tr/store/app/%C4%B0zmir-b%C3%BCy%C3%BCk%C5%9Fehir-belediyesi/6fc6f903-0878-45d9-8ac6-0e1a3aa36435

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.