Dolar 32,5734
%0.3
Euro 34,8007
%0.2
Altın 2.505,250
%0.84
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de son meclis

Büyükşehir'de son meclis

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2014-2019 dönemi son toplantısı Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Kocaoğlu, “Belediye başkanlığı, meclis üyeliği, siyasetteki makamlar meslek değildir. Geçici olarak buraları işgal ettik. Çok şükür onurumuzla, ayağımıza taş değmeden bu görevi 15 gün sonra tamamlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Eğer istemeyerek de olsa bir arkadaşımızın gönlünü kırdıysam ondan da af diliyorum” dedi. Meclis sonrası Başkan Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri toplantı sonrası hatıra fotoğrafı çektirdi. Büyükşehir'de duygusal veda

  • Ege Postası
  • 15.03.2019 - 18:59

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Toplantısı ve aynı zamanda da 2014-2019 döneminin son toplantısı Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. CHP yönetimi tarafından 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Tunç Soyer'in aday gösterilmesiyle birlikte Başkan Kocaoğlu'nun da başkanlık ettiği son meclis toplantısı oldu.

Kocaoğlu, “Bir dönemi daha noktalıyoruz. 2014-2019 döneminin son günü. Çalışmalarımızın kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Seçim öncesi son oturumda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, meclis üyelerinden helallik istedi. Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından AK Parti ve CHP'li üyeler ayağa kalkarak alkışladı.

KOCAOĞLU: BU GÖREVLER GELİP GEÇİCİ

Kocaoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir 5 yıl birlikte geçirdik. Aslında çok da iyi bir 5 yıl oldu. Benim 15’inci yılım. Birlikte çalıştık. Kentimizi düşündük. Yapabileceklerimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Bu görevler gelip geçici. Hepimizin bir mesleği, işi, uğraşı var. Belediye başkanlığı, meclis üyeliği, siyasetteki makamlar meslek değildir. Çok şükür onurumuzla, ayağımıza taş değmeden bu görevi 15 gün sonra tamamlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Yeni gelecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Ülkemiz son derece zengin bir ülke. Birlik, beraberlik içinde olduğumuzda bizim başaramayacağımız hiçbir konu yok. Türkiye’de kimse tarımı konuşmazken gündeme getiren, karınca kararınca belli örnekleri hayata geçirdik. Türkiye kalkınacaksa, insanlarımız daha zengin, bir hayat sürecekse, dünyanın en mükemmel coğrafyasında biz tarım ve hayvancılık sektörünü acilen ele almalıyız. Hem kendi kendine yeter hale gelmesi hem de ihracatı arttırarak, sanayileşmeye, bilime, teknolojiye kaynak ayıracak artı değer yaratması bizim olmazsa olmazımızdır. Hepinize hakkımı helal ediyorum. Eğer istemeyerek de olsa bir arkadaşımızın gönlünü kırdıysam ondan da af diliyorum."

KÖKOĞUZ: HATA YAPTIYSAK...

AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Kökoğuz, “Hayat çok kısa bazı evreler başlar ve biter. 2014 yılında İzmir halkı size bir görev verdi. Biz hepimiz onur ve şeref duyduk. İzmir halkının verdiği görev nedeniyle mecliste muhalefet görevi üstlendik. Bu görevi üstlenirken de demokrasi gereği olarak bir takım eleştirilerde bulunduk. Şahsınızdan ve CHP’li meclis üyelerinden hata yaptıysak af dilemek istiyoruz." dedi.

AYDOĞAN: BİZ GÖREVİMİZİ YAPTIK

CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da, “Sayın Kökoğuz iyi dileklerde bulundu. Kalp kırdıysam ki kırmam, arkadaşlarımın hepsinden helallik istiyorum. Biz noktayı koyduk. Gençler öne geçsin. Biz görevimizi yaptık. Bu ülkeye borç ödenmez. 50 senedir çalışıyorum, borcumu ödeyemedim. Biz bedava okuduk, bizi meslek sahibi yaptı. Borcumuzu ödeyemeyiz” diye konuştu.

PİRİŞTİNA: BUCALILAR ASLA UNUTMAYACAKTIR

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Sizinle çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum. Kente dair 5 yıl içinde 650 milyon TL gibi bir yatırımı Bucalılara kazandırdığınız için teşekkürü borç biliyorum. Emin olun ki Bucalılar da bu dökülen alın terini asla unutmayacaktır" dedi.

ATİLA: İZMİR'İ ÇOK İYİ TEMSİL ETTİK

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise "Bornova’mıza yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Sizi içimizden Büyükşehir’e göndermiş olduğumuz için, İzmir’i çok iyi temsil ettiğiniz için gurur duyuyoruz. Sizinle çalışmak da ayrı bir onurdu. Bu dönem daha uyumluyduk. 7 seçimi bir arada geçirdik, darbe girişimini yaşadık. Zor şartlarda sizin başkanlığınızda olumlu çalışmalar yapılmıştır" diye konuştu.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, “Sizinle çalışmak güzeldi. Bu film burada bitmez” şeklinde konuştu.  

Meclis sonrası Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri belediye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

2014-2019 döneminin son meclis toplantısının ardından Tarihi Havagazı Fabrikası'na geçen Büyükşehir Meclis üyeleri, keyifli sohbetlerle 5 yılın yorgunluğunu attı.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 ilçenin belediye başkanı ile meclis üyelerine, üzerlerinde resimlerinin de bulunduğu teşekkür plaketi verdi. Başkan Kocaoğlu, gece boyunca sohbet ettiği meclis üyeleriyle birlikte bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.