Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de mesai krizi: '45 saat' çıkmazında flaş gelişme

Büyükşehir'de mesai krizi: '45 saat' çıkmazında flaş gelişme

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışma saatlerine yönelik son düzenleme başlamadan krize yol açtı. Personeli zorda bırakan ve tartışmaya yol açan uygulamanın kaldırılması için sendikalar girişimlere başlarken, belediye yönetiminin tepkiler üzerine kararından vazgeçmesi çalışanların yüzünü güldürdü. '45 saat' çıkmazında flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 20.03.2017 - 11:01

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yaklaşık 10 bin çalışanı kapsayan toplu sözleşme süreci devam ederken, kurumda mesai krizi patlak verdi. Belediyenin yayınladığı son genelgeyle çeşitli birimlerde çalışan idari personelin işe geliş ve gidiş saatleri yeniden düzenlendi. Geçtiğimiz hafta yapılan düzenleme sonrasında günlük mesai saatleri artan çalışanlar ise karara isyan etti.

MESAİ PLANI DEĞİŞTİ, ÇALIŞANLAR İSYAN ETTİ

Önceki hafta Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan sözleşmeli işçiler ve İZELMAN ve İZENERJİ gibi şirketlerin işçi personelinin mesai saatleri değiştirildi. Daha önceden 08.30 ile 17.30 arasında mesai yapan personel alınan karar gereği sabah 08.00'da işbaşı yapmaya ve akşam da 18.00'da mesaisini sonlandırmaya başladı. Ancak, başlayan yaz saati uygulaması belediye bünyesinde yeni bir kaosa yol açarken, düzenleme büyük tepki topladı. Çalışanların haftalık 45 saati aştığı gerekçesiyle tepki gösterdiği yeni çalışma saatleriyle ilgili krizi çözmek amacıyla devreye giren yetkili Genel-İş Sendikası ile belediye yönetimi arasında çözüm için görüşmeler başladı.

ÇABALAR SONUÇ VERDİ, YENİ DÜZENLEME YOLDA

Kurumdaki memur ve işçi personel arasında eşitliği bozduğu gibi gerekçelerle tartışmaya yol açan uygulamayı gözden geçiren belediye yönetimi, gelen tepkiler üzerine hazırlanan yeni çalışma planını rafa kaldırmaya karar verdi. Buna göre, sendika ile belediye arasında sağlanan uzlaşma sonucunda eski düzene dönülmesi ve imzalanacak yeni toplu iş sözleşmesi kapsamında konunun yeniden ele alınarak işçilerin lehine değerlendirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.