Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de ilçe bütçeleri mesaisi!

Büyükşehir'de ilçe bütçeleri mesaisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Kasım Ayı 4. Birleşimi Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti. Toplantıda altı ilçe belediyesinin 2020 yılı bütçesi oy birliğiyle onaylandı. Başkanlar tek tek teşekkür etti

  • Ege Postası
  • 18.11.2019 - 18:45

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Büyükşehir Meclisi’nde, bir önceki oturumdan kalan ilçe belediyeleri 2020 bütçeleri görüşüldü. Karabağlar, Karşıyaka, Menemen, Bayındır, Selçuk ve Beydağ belediyelerinin bütçeleri oy birliğiyle kabul edildi. Bütçesi kabul edilen başkanlar mecliste teşekkür konuşması yaptı;

Karabağlar Belediye Başkanı Muhuttin Selvitopu “Komisyon üyelerimize ve meclis üyelerimize teşekkür ederiz. Karabağlar’a hayırlı olsun. Gerçekçi bir bütçe hazırlamaya çalıştı. Nüfus olarak ikinci büyük ilçeyiz ama maalesef bütçe konusunda öyle değiliz. Bu yasal düzenlemenin getirdiği bir durum. Bizler de bu küçük bütçemizle Karabağlar’da yaşayan İzmirliler’e en iyi şekilde hizmet etmeye çalışacağız” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ,”Bütçemizin kabulü yönünde oy kullanaman meclis üyelerimize ve plan ve bütçe komisyonu üyesi arkadaşlarımıza da. Gerçekçi bir denge gözeterek yapılan bütçemiz ağırlıklı olarak sosyal içerikli yatırım giderleriyle doludur. Hayatın içinden gelen örgütlenme alanlarının arttırılmasını amaçlayan bir Karşıyaka hedefi gözetilmiştir” dedi.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen; “Adı her daim çiçekçilikle anılan, çiçekçiliğin başkentidir. Hayvancılık ve süt üretimi kapasitesiyle ün yapmış bir İzmir ilçesidir. Plan ve Bütçe Komisyonu’muza teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda da çiçeklerin arasında ağırlamaktan büyük onur duyarız” dedi.

Menemen Belediye Serdar  Aksoy;  “Kabul ettiğiniz için hepinize teşekkür ederiz. Menemen halkına hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel “Ne iyi ki kendi ilçemizde oy birliğiyle kabul edilen bütçemiz Büyükşehir’de de oy birliğiyle kabul edildi. En kısa zamanda meclis üyelerimizi Efes Selçuk’un tarihi ve doğal güzelliklerini paylaşmaya bekliyoruz”dedi.

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar: Plan Bütçe Komisyonu’na teşekkür ediyoruz. Bütçemiz İzmir’in en küçük ilçesi ama ihracatıyla en başlardar yer alıyor” dedi.

TUGAY: ÇARŞI’YI YENİDEN DÜZENLEYECEĞİZ

Dilek ve temennilerde söz alan AK Partili Hüsnü Boztepe; Karşıyaka Çarşı’daki Mustafa Kemalpaşa Camisi’nin etrafındaki sokakların işgaliyeleri ve Karşıyaka Çarşı’sı ve yan sokaklarının kirliliği hakkında eleştirilerde bulundu. Başkan Cemil Tugaya Boztepe’ye şöyle yanıt verdi; “Şöyle biraz daha yakından takip ederse ben Meclis'e geliyorum. Başka defalarda da benzer eleştrileri yapabilirler. Karşıyaka çarşısı yıkanıyor. Hüsnü bey in de bildiği gibi çok yoğun kullananılıyor. İnsanların küçük şeyleri mazgallardan atma alışkanlığı var. Bir kaç haftada bir temizlesek de yine tıkanıyor. Caminin çevresindeki alanlar uzun yılardır o durumda. Başka yerler de var. Dokuz Eylül Üniversite'yle ortak bir projemiz var. Çarşı’yı yeniden düzenleyeceğiz. Esnafımımız bunaltmatan bu sorunu çözeceğiz.”

Öte yandan Balçova, Bayraklı, Bergama, Bornova, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Kemalpaşa, Konak, Menderes ve Narlıdere ilçe belediyelerinin 2020 yılı bütçeleri ise daha önce onaylanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.