Dolar 32,3178
%0.21
Euro 35,0683
%-0.15
Altın 2.309,390
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de gündem Pazartesi! 'Yüzde 58 adına kapattım'

Büyükşehir'de gündem Pazartesi! 'Yüzde 58 adına kapattım'

İzmir Büyükşehir Meclisi Şubat ayı üçüncü birleşimi Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı konuşmalarda hem CHP'liler hem AK Partililer ülke gündemi konusunda birbirleriyle tartıştı. Büyükşehir'de gündem Pazartesi!

  • Ege Postası
  • 14.02.2020 - 19:45

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Meclis'te gündeme geçmeden önce ihtisas komisyonlarına üye şeçimi gerçekleşti. Oy birliğiyle üç komisyona üyeler seçildi. Buna göre Göç ve Uyum Komisyonu'na; Özkan Yıldız, Bahar Gürsul, Deniz Bektaş, İbrahim Özkara, Hasan Ünal, Nezih Özuyar, Fikret Mısırlı, Hakan Yıldız ve Hıdır Alptekin seçildi. 

Çocuk ve Aile Komisyonu'na CHP’den Dolunay Bayer, Şamil Sinan An, Suat Çağlayan, Seda Öztüre, Ali Gül, İzel Zenginobuz Derinsu seçilirken AK Parti’den Dilek Yıldız Büyükdağ, Çile Özkul, Sema Yeşilçimen yer aldı. 
Kooperatifler Komisyonu'na CHP’den Gamze Gül Çamur,  Haydar Gültekin, Refik Süren, Mustafa Gerçek, Fatma Ekicioğlu, Ali Yılmaz, AK Parti’den ise Mehmet Pınar, Alpaslan Koparal seçildi.

SOYER ÖNCE BERLİN'E SONRA VALENCİA'YA GİDİYOR
Başkan Tunç Soyer, Martı'ın ilk haftasında çeşitli programlar sebebiyle yurt dışında olacak. Soyer, 4 ile 8 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Almanya'nın Berlin kentinde her yıl düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı'na 3-5 Mart tarihleri arasında katılacak. Soyer ayrıca 6 ile 7 Mart tarihlerinde İspanya'nın Valencia kentinde Valencia Belediye Başkanı ile bir takım görüşmeler yapmak üzere bulunacak.

ELANUR'A 5 CUMHURİYET ALTINI!
Önergelerin geçilmesi sonrası, Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda 7.328 kişinin arasından birinciliği kazanan Elanur Akıncı'ya 5 Cumhuriyet Altın ödül verilmesi için ilgili madde bütçe komisyonuna oy birliğiyle gönderildi.  Büyükşehir Elanur'a ve sınıf arkadaşlarına bisiklet de hediye etmeyi planlıyor. 

'KENT DOĞASI GEREĞİ DAHA DOĞRU GÖZÜKÜYOR'
Meclis'te, bir önceki dönem AK Partili Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez döneminde Torbalı kent merkezi dışında planlanan ve bitmek üzere olan belediye hizmet binasını niteliğinin değiştirilerek, yeni bir belediye hizmet binasını kent merkezine yapılmak istenmesiyle ilgili iki önerge tartışma yarattı. AK Partililer durumu kamun parasının gereksiz kullanması ve yapımı bitmek üzere olan binanın heba olması olarak değerlendirirken, CHP'li üyeler ve Başkan Soyer Torbalı'nın kent kültürüne uygun olarak böyle bir tutum alındığnı belirtti. Konuyla alakalı konuşan Başkan Soyer " Kimse kinle intikamla iş yapmaz. O bina asla heba olmaz yapılan yatırım asla heba olmaz. Hastane yatırım birçok konuda Torbalı'nın ihtiyacı olan en doğru şey yapılır. Kentin doğası gereği meydan orada otopark belediye binası daha doğru gözüküyor. Bu bina için harcanan para heba olmayacak torbalının ihtiyacı en doğru şekilde karşılanacak" diye konuştu.

Gündem dışı konuşmalarda üyeler 5 dakikalık konuşma süresine uymak da zorluk çekerken, taraflar sürekli birbirini suçladı. Ülke siyasetiyle ilgili konuların ağırlıkta konuşulduğu bölüm de Başkan Soyer zaman zaman sükuneti zorlamakta sıkıntı yaşadı. 

'BİZ 17 YILDA HEP GURUR DUYULACAK ŞEYLER YAPTIK'
Biz pazartesi neden tartıştık" diye sözlerine başlaması sonrası Başkan Soyer "Oraya girersek... Sizi üzmek istemiyorum" diyerek uyardı. Başkan Soyer de "Üzmeyin o zaman dedi.
AK Partili Hızal, “Usul anlamında bazı hataların yapıldığını söylemek isterim. Pazartesi ne tartıştı? Siz Seferihisar’da belediye başkanlığı yaptınız, kendinize göre başarılı bize göre başarısız bir süreç yürüttünüz” açıklamasını yaptı. 
Soyer tekrar aray girerek, “Öyle mi düşünüyorsunuz'” deyince AK Partili Boztepe söze karışarak, “Evet” dedi. Soyer ise “Size sormadım” diyerek Hızal’a yönelik “Öyle mi düşünüyorsunuz onu anlamak için sordum” ifadelerini kullandı. 
Özgür Hızal yinede pazartesi gündkü konuyu gündeme getirdi. "Pazaratesi günü inanılmaz derecede bir tepki gösterdiniz. İZTAV'da da aynı tepkiyi gösterdiniz. İstenmeyen bazı nahoş durumlarla karşılaştık. Bugün yine bir takım eleştiriler getirdi. Yalancılıklı suçladı bu ülkeyi yönetenleri. Soykırım yapan bir kişiye benzeterek suçladı. Ben müdahale etmenizi beklerdim. Hüsnü Bey'in na kabahati var. Hakarette ilk karşı duracak benim. Sizin olduğunuz meclistede gündeme getirdim eleştiri en doğal haktır. Usül konusunda bir takım eksiklikler olması bizi üzüyor. Genel siyasete girilebilir. Biz 17 yılda hep gurur duyulacak şeyler yaptık. Biz sizden kendimizi daha çok savunacak done bulabiliriz. Deprem doğal afet siyaset konusu yapılmaz. İzmir'de kentsel dönüşüm ve depreme hazırlıkla ilgili eleştiri yapmamız mı suçtur. Burası dört dörtlük bir kent m? Bu eksiklikleri elbette söyleyeyeceğiz. Söylediğimiz için Deprem ve Doğal Afet Daire Başkanlığı kuruldu. Deprem vergileriyle yol yapılır, okul yapılır, hastanaler yapılır. Deprem olduğunda bu yollar çöktüğünde itfaiyeler yardıma gidemeyecekler" diye konuştu. 

'YÜZDE 58 ADINA KAPATTIM'
Gündem dışı konuşmalar sonrası son sözü alan Başkan Soyer "Hepimizin iftihar etmesi gerekir. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri Tunceli'de oldukları için Elazığ'a en hızlı ulaşan ekipti. Geçen Pazartesi noldu da bu kadar sinirlendiniz dedini? Şöyle söyleyeyim. Siz burada muhalifsiniz ve muhalefet olarak en doğal hakkımız diyorsunuz eleştirmek. Ama burada arkadaşlarım da muhalefet. Biz de Türkiye'de muhalifiz. En doğal haklarıdır eleştiri getirmek. Herhangi bir tephki göstermemek lazım. O gün söz ASlan yattığı yerden belli olur. Seferihisar belediyesi nde sayıştay raporunda şu diye söze başlarsanız... Eger siz İzmir Büyükşehir Belediy Başkanı'na geçmiş dönemle yaptığı görevle ilgili sonuçlanmamışı sorguları ya da aski sonuçlanmış sorguları örnek göstererek "Sen aslında buraya yakışmıyorsun" şeklinde bir şey söylenirse bütün meclise ve oy veren yüzde 58'a ayıp olur. Ben o tartışmayı yüzde 58 adına kapattım. Ben bu meclisteki ürettiğimiz siyasetin seviyesini korumak istiyorum. Bu medeniyetin aşağısında siyaset yapmayı yakıştıramıyorum. Kişisel bir derdim yok. Ama siz buradan bir algı yaratmaya çalışırsanız seviyeyi aşağıya çeker. Seviyenin aşağıya çekilmesine asla müsade etmeyeceğim. Bundan önce deneyimim ve yaptıklarım bunu gösteriyor"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.