Dolar 32,5391
%0.16
Euro 34,9551
%-0.05
Altın 2.456,730
%0.84
Bist-100 9.876,00
%1.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de gündem İstanbul'daki İzmir arazisi!

Büyükşehir'de gündem İstanbul'daki İzmir arazisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Kasım Ayı Üçüncü Birleşimi, Başkan Tunç Soyer'in Güney Afrika’da olmasından Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, belediyenin İstanbul'daki arazisinin satışını oy çokluğuyla kabul etti. O komisyon yüzünden yine tartışma çıktı

  • Ege Postası
  • 15.11.2019 - 21:15

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kasım ayı son birleşiminde İstanbul Beyoğlu’nda mülkiyeti Büyükşehir’e ait olduğu ileri sürülen arazinin satışı, AK Partili Meclis üyeleri ile CHP’li üyeleri karşı karşıya getirdi.

Toplantıya AK Parti Grubu yaklaşık 15 dakika geç katıldı. Meclis oturumuna AK Parti’nin geçtiğimiz hafta içinde gündeme getirdiği İstanbul Beyoğlu’ndaki Büyükşehir’e ait arazi tartışmaları damga vurdu.
Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan arazinin komisyonda alınan satış kararına CHP’nin olumlu bakması sonrasında AK Partili üyler olumsuz görüşte bulundu.  AK Partili Hüstü Boztepe, Aziz Kocaoğlu’nun 15 yıldır yer sattığını pek hatırlamadığını belirterek, “Biz geldik, şu son 6-7 aydır herhalde Seferihisar’dan kalma bir alışkanlık olacak ki neyimiz var neyimiz yok satılmaya başlandı. Bunlarla beraber Şato'yu da satalım o zaman! Ki oranın da satılmaması gerekiyor. Örnek olsun diye söyledim. Yıllar önce ben Balçova Termal’in yönetim kurulundaydım. İl Özel İdaresi olduğundan AK Parti olarak biz çoğunluktaydık. O zaman oranın satılması gündeme geldi. Ben o zaman CHP’lilerle beraber hareket ettik ve orayı sattırmadım. Bizi oraya atayan valiydi, istese bizi görevden alırdı ama yapmadı ve biz oranın satılmasını engelledik. Ben bazı CHP’lilerin de bu satışa karşı olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılıç da arazi için satın alındığından bugüne hiçbir tasarrufta bulunulamadığını, bu konuda komisyonun yaptığı degerlendirmede satışında fayda gördüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada arazinin satışı, CHP grubunun oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi. 

O KOMİSYON YİNE TARTIŞMAYA NEDEN OLDU!

İzmir’deki şiddet mağduru kadınlara yönelik İzmir Barosu ile ortak protokol yapılmasıyla ilgili önergesinin CHP’li üyelerin oylarıyla Plan Bütçe, Hukuk ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği komisyonlarına gönderilmesini önerildi, AK Parti bu karara sert tepki gösterdi.  Toplumsal Cinsiyet Eşğitliği Komisyonu bir kez daha AK Parti ile CHP’yi karşı karşıya getirdi. AK Partili Boztepe, “Ne olduğu belli olmayan bir komisyon. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de kadın erkek eşitliği komisyonu olarak yer alıyor. Burada erkeğe mi kadına mı şiddet belli değil! Böyle bir komisyonu ben şahsen yok hükmünde görüyorum. Başkanımız da mutlaka söyleyecektir dedi.” dedi. Önerge AK Partililerin hayır oylarına karşın kabul edildi.

Öte yandan önergeyle ilgili olarak MHP’li Osman Mert,  AK Parti’ni kararına katılmadı. Mert, “Kadına şiddet olduğu için tüm komisyonlarda incelenmesinde fayda var” diyerek kabul oyu kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.