Dolar 32,5100
%-0.09
Euro 34,9521
%0.35
Altın 2.433,250
%0.42
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de gündem Gaziemir! 'Taşerondan kurtarıyorum'

Büyükşehir'de gündem Gaziemir! 'Taşerondan kurtarıyorum'

İzmir Büyükyehir Belediye Meclisi Aralık ayı üçüncü birleşimi Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Büyükşehir'de en kısa meclis

  • Ege Postası
  • 13.12.2019 - 19:06

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Sakin ve kısa süren Meclis’e Gaziemir’deki çöp krizi damga vurdu. Önerge ve maddelerin görüşülmesi sonrası dilek ve temennilerde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ali Gönen "İlçe belediyemiz kendi imkanları ve destekle çöpleri toplamaya çalışıyor. Korkarım ki salgın hastalık riski bile oluşabilir” dedi. Gönen sözlerine yanıt veren Başkan Soyer “Sabah başkanımızla konuştuk. Bütün ilçelerden destek aktarıldı. Hiçbir şekilde vatandaşa verilen hizmette bir aksama olmaycak” dedi.



ARDA: GAZİEMİR’İ TAŞERONDAN KURTARIYORUM
İlçesindeki çöp sorununun gündeme gelmesi üzerine söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda şunları söyledi; “Gerekli açıklamaları yapmama rağmen Ali Gönen problemi dile getirdi. Konak, Çiğli, Bornova, Buca, Menderes belediyelerine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Dayanışma içinde araçlarını gönderdiler. Gaziemir’de çöple ilgili hiçbir sorun yok. Ali Bey sanırım ilçeyi dolaşmıyor. Ben dün gece kendi arabamla gece dolaştım hiçbir yerde problem yok. Bu konu, taşeron firmaya ödeme yapmama konusundan kaynaklanmıyor. 8 ayda 3,5 milyon hak edişleri vardı. 2,4 milyonunu ödedik. İki gün önce 200 bin ödemek için çağırdık, gelmediler. Birçok belediyemizin 10 milyon üzerinden taşeron firmalara borcu olmasına rağmen firmalar çöp hizmetlerini yerine getiriyor. Bizim taşeron firmamızın sahipleri Sarnıç’taki piknik alanıyla ilgili verilmiş bir anlaşmaya uymadıkları gerekçesiyle onları kamusal alandan çıkarıp halkın kullanımına sunmak için yaptığım bir operasyon neticesinde kontak kapatarak bize ders vermeye çalıştılar. Belediyelerimizin desteği ile bunu aşıyoruz. 6,5 milyon TL kredi kullanıp 16 tane yeni araç alarak bu sorunu taşerondan kurtarıyoruz. 15-20 gün kaldı. Araçlarımız şu an İzmir’de firmada üst donanımları yapılıyor. 15-20 günde teslimleri yapılacak. Gaziemir’i taşerondan kurtarıyorum. 3-4 kuruşun hesabını yapıyorum. Herkesin içi müsterih olsun.

EN KISA SÜREN MECLİS
31 Mart sonrası en kısa süren meclis olarak gerçekleşen toplantı yaklaşık 45 dakika sürdü. Başkan Soyer toplantının sonunda "sanırım rekor kırdık. Muhalefetteki arkadaşalara da teşekkür ediyorum" dedi. Meclis üyeleri arasında AK Partili Hüsnü Boztepe’nin bulunmaması nedeniyle oturumunun bu kadar kısa sürdüğü esprileri gülüşmelere neden oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.