Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de gergin Meclis! Göztepe, meclisin fesh ve yeniden ‘Şato’ tartışmaları

Büyükşehir'de gergin Meclis! Göztepe, meclisin fesh ve yeniden ‘Şato’ tartışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında, son günlerde kamuoyunda tartışmalara sebep olan Torbalı’daki arazinin Göztepe’ye tahsisi meclis gündeme gelirken, ‘Göztepe Tesis’ krizi meclise gelen önerge ile son buldu. Mecliste İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı sunum yaptı. Geçtiğimiz meclis toplantısında tartışmalara sebep olan AK Parti grubunun verdiği “Orman yangınlarını çıkaran PKK ve destekçileri yazılı metinle kınansın” önergesi hakkında Meclis Başkanvekili Mustafa Özuslu, önergenin kabul edilmesi halinde İçişleri Bakanlığı’nın meclisi fesh edebilme ihtimalinin bulunduğu dile getirdi. Göztepe, meclisin fesh ve yeniden ‘Şato’ tartışmaları

  • Ege Postası
  • 11.09.2019 - 20:07

HAYRULLAH YILDIZEGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunda gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdiği başkanlar zirvesine katıldığı için toplantı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu yönetiminde yapıldı. Toplantı öncesi İzmir Orman Bölge Müdürü Mehmet Erol, ve İtfaiye Daire Başkanlığı geçtiğimiz ay Tırazlı bölgesinde çıkan yangınlarla ilgili sunum gerçekleştirdi.  Bölge Müdürü Mehmet Erol, İzmir’deki orman yangınları ve istatiski bilgileri paylaştı. yangın bölgesinde gerçekleştirilen toplantı sayesinde farkındalığın arttırıldığını ifade ederken meclis üyelerine teşekkür etti. 

ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ EROL’DAN MECLİSTEN TALEP 

Bölge Müdürü Erol sunumunun sonunda, meclisten yangına erken müdahale imkanı olan, köylüler için traktörlerin arkasına bağlanabilen su tankeri talep etti.  Başkan Özuslu, Erol’un bu talebine olumlu yanıt verirken, “Biz bu konuda gerekeni yapacağız. 150 yıldan beri orman genel müdürlüğümüzün çalışanları ve köylülerimize, kahramanca mücadele ediyor. Onların bu emekleri karşısında saygıyla eğiliyoruz” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN SOYER’İN GÖZTEPE SÖZÜ HAYATA GEÇİYOR

Torbalı’da Göztepe Spor Kulübü’ne tahsis edilen ve 31 Mart yerel seçimlerinden sonra tahsisi iptal edilen arazi tekrar meclis gündemine geldi. Kamuoyunda son günlerde yükselen “Göztepe arazisinin durumu ne oldu'” tepkilerin ardından Başkan Soyer, harekete geçti. Soyer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Torbalı’daki arazinin imar planlarında değişikliğe giderek Göztepe’ye destek verileceğini ifade ederken, Eylül ayı meclis toplantısının önergenin geleceğini söyledi. Başkan Soyer’in sosyal medyadan yaptığı açıklamaya pararel olarak, Torbalı’daki  arazinin Göztepe Spor Kulübü’ne tahsisini içeren önerge meclise geldi. Pancar Mahallesi’ndeki söz konusu arazi “Kapalı ve Açık Semt Spor Alanı” yönelik hazırlanan nazım imar planı değişikliği önerisi mecliste kabul edildi.

ÖZUSLU’DAN FLAŞ ÇIKIŞ “BELEDİYE MECLİSİ FESH EDİLEBİLİRDİ”

Başkan vekili Özuslu, geçtiğimiz meclis toplantısında tartışmalara sebep olan AK Parti grubu tarafından veirlen “Orman yangınlarına sebep olan PKK ve destekçileri yazılı metinle kınansın” önergesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özuslu, “Bu önergeyle ilgili olarak söylemem gereken birkaç husus var, bu meclisi göz bebeğimiz gibi korumalıyız. Bu meclis hepimizin meclisi, tüm partililerin meclisi bu aslında İzmir’in meclisi. Bölge müdürümüzün sunumunda sebebi ve faili araştırılmaktadır deniyordu. Belediyeler kanunun meclis fesih bölümüyle ilgili bir bölümü size okuyacağım. ‘Belediyeye verilen görevlerle ilgili siyasi konularda karar alırsa, içişleri Bakanlığı ve Danıştay’ın kararıyla belediye meclisi fesh edilir. O gün bu karararı redderek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri olarak çok büyük bir katkıda bulunmuş oluyoruz. İçişleri Bakanlığı ilgili maddelere dayanarak meclisimizin belki de tartışılabilir hale gelmesini görevinin dışında bir karar alması sebebiyle fesih edilebilirdi” dedi. 

“BU MECLİS BU TİP KARARLARI DAHA ÖNCE ALDI” 

Pazartesi günü mecliste önergeyi sunan AK Partili Erhan Çalışkan,  mecliste geçmiş dönemlerde bu tip kararların alındığını ifade ederken, “Ret gerekçesi kesinlikle bu değildi. Meclisimizi korumak kadar devletimizi korumak da hassas olduğumuz bir konu. Biz devletimizin korunması için hassasiyet gösterilmesini istedik. 2018 yılında Afrin operasyonuna destek için tüm meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen önerge var. Bu meclis bu tip kararları aldı” dedi.  

MECLİSTE YENİDEN ‘ŞATO’ TARTIŞMASI 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmazların satılığa çıkarılmasını içeren önerge mecliste görüşüldüğü sırada AK Partili Meclis üyesi Hüsnü Boztepe’den flaş bir teklif geldi. Boztepe, belediyeye ait satılan gayrimenkullerin arasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kullandığı ‘Şato’ adıyla bilinen başkanlık konutunun da satılmasını istedi. Boztepe, “Biz Şato’nun da ilave edilmesini buranın da satışa çıkmasını isiyoruz. Bu satışlara Şato’da ilave edilsin. Başkanımız, 22 bin lira maaşının çok yüksek olduğunu söylemişti. Başkanımız 22 bin liralık maaşıyla kendisine ev tutabilir. İzmir’in en pahalı mülkiyetlerinden birisi olduğu için Şato’da satılsın” ifadelerini kullandı. 

SÖZÜPEK’TEN BOZTEPE’YE SERT SÖZLER

Hüsnü Boztepe’nin önerisinin ardından söz alan CHP’li Meclis üyesi Bülent Sözüpek, “Mevcut iktidar, 17 yıldır bu ülkenin değerlerini sattığı için, Bu ülkenin şeker fabtrikalarını arsalarını arazilerini sattıkları için bizim de her lşeyi satacağımızı düşünüyorlar. Şato belediye başkanın yetkisi altında konuk evi olarak kullanılabilir. Şato bin odalı saray değildir” dedi. 

HIZAL’DAN SÖZÜPEK’E CEVAP

CHP’li Sözüpek’in eleştirisine yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Bu meclis genel siyasi meselelerin konuşulacağı yer değildir. Bin odalı saray dediği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne bu meclisin başkanı bugün gitmiştir. Sayın Boztepe’nin gayet makul teklifinin altında başka bir gerekçe bularak kendince siyasi tartışma ve siyasi polemik konuları çıakrtarak bu meclisini çalışma performansını düşürmemesi gerekiyor. Biz belediyeye ait bir gayrimenkulun satışını konuşuyoruz” dedi.

SODEMSEN’E ÜYELİK İÇİN ÖDENEK SAĞLANACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na (SODEMSEN) üyeliğin gerçekleşmesi ve üyelik aidatının tahsili için Başkan Soyer’e yetki verilmesi için harekete geçildi. SODEMSEN’a üye olunması için Belediye bütçesinden ödenek sağlanması ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesini içeren önerge meclise gelerek komisyona havale edildi.  

YANGINDAN ETKİLENEN ÜRETİCİYE DESTEK

Mecliste, geçtğimiz ay Tırazlı bölgesinde yaşanan yangın felaketinde zarar gören tarım alanları ve yaşam alanlarında oluşan zaararların tespiti doğrultusunda bin liranın üzerindeki zarar bedellerinin yüzde 20’sininin üreticilere sosyal yardım amaçlı ödenmesi için harekete geçti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.