Dolar 32,5405
%0
Euro 35,0105
%0.52
Altın 2.426,120
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de flaş gelişme: Toplu sözleşmede son söz işçide

Büyükşehir'de flaş gelişme: Toplu sözleşmede son söz işçide

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 4 bin çalışanı yakından ilgilendiren kritik toplu sözleşme sürecinde flaş bir gelişme yaşandı.Belediye ile yetkili sendika arasında krize yol açan zam anlaşmazlığı büyük ölçüde giderildi, gözler son sözü söyleyecek olan grev hazırlığındaki İZENERJİ işçilerine çevrildi Toplu sözleşmede son söz işçide

  • Ege Postası
  • 17.03.2017 - 12:01

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 3 bin 900 personelin sonucunu merakla beklediği toplu iş sözleşmesi sürecinde adım adım sona geliniyor. 27 Mart tarihinde yapılması planlanan grev öncesinde belediye cephesi flaş bir adım attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında krize yol açan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerde kritik bir gelişme daha yaşandı. Taraflar arasında yapılan son toplantının ardından büyük ölçüde uzlaşma sağlandı. Anlaşmazlığa yol açan ve grev kararını gündeme getiren yüzde 9’luk zam teklifi belediye tarafından yüzde 16’ya çıkartıldı. Gelişmelerin ardından gözler belediyede örgütlü bulunan DİSK Genel- İş Sendikası 2 No’lu Şubesi’nin vereceği karara çevrildi.

İŞÇİ MAAŞLARINA YÜZDE 13-16 ARASINDA ZAM GELİYOR

Sendikanın işçiler ile paylaştığı taslak metine göre, toplam iki yılı kapsayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi uyarınca belediyenin 14 farklı biriminde çalışan İZENERJİ A.Ş. çalışanlarına yüzde yaklaşık 16,9’luk zam yapılacak. Sosyal hak, ikramiye ve izin ücretleri ile zam oranı toplamda yüzde 36’yı bulacak. İkinci yıl 6’şar aylık periyotlarda TEFE ve TÜFE oranında enflasyon zammı için uzlaşma sağlandı. Sağlanan  ücret artışıyla beraber en düşük işçi maaşları da 2 bin 265 liraya, B Grubu 2 bin 321, C Grubu 2 bin 353, en yüksek maaş ise 2 bin 403 liraya çıkmış olacak.

İKRAMİYELERDE BÜYÜK DOPİNG

Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının aldıkları ücret artışlarına ek olarak,  sosyal hak ve ikramiye ücretlerinde de çeşitli iyileştirmelere gidilecek. Buna göre, günlük yevmiye ücreti sırasıyla 66, 68, 69 ve 71 liraya çıkacak. Belirlenen yeni maddeler uyarınca personel, iş riski, koku primi, boşanmış çalışanlar için aile yardımı, bir yıl süresince sağlık raporu almayan işçiye 4 gün ek ikramiye, dini bayramlarda 400 liralık maddi yardım ödenecek. Ayrıca mesai ücretlerinde yüzde 25’lik artış sağlanırken, ikramiye ücretleri 60 günden 112 güne çıkartıldı. Eğitim yardımı kapsamında üniversite öğrencisi velisine bin 200 lira ilave ücret ödenecek. Sosyal haklarda sağlanacak ücret artış oranı yüzde 16-21’e tekabül edecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.