Dolar 32,3579
%0.13
Euro 35,1782
%0.32
Altın 2.324,570
%0.18
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’de esnek çalışma dönemi başladı

Büyükşehir’de esnek çalışma dönemi başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yeni bir genelgeyle esnek çalışma dönemi başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in imzasıyla yayımlanan genelgeye göre belediye personeli bir gün çalışıp bir gün evde kalacak.

  • Ege Postası
  • 04.09.2020 - 13:30

EGEPOSTASI- Koronavirüs vaka sayılarındaki kritik artış kamu kuruluşlarını tekrar alarma geçirdi. Vaka ve ölüm sayılarındaki yüksek artış nedeniyle geçtiğimiz günlerde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kamu kurum ve kuruluşlarında esnek çalışma modeline geçilebileceği duyurulmuştu.

Yapılan duyurunun ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir bünyesindeki yaklaşık 30 bin çalışanı ilgilendiren bir karara imza attı. Başkan Soyer’in imzasıyla belediyede esnek çalışma düzenine geçileceğini bildiren bir genelge yayımlandı. Genelgeye göre; belediye personeli bir gün çalışırken bir gün evde kalacak.

Tunç Soyer, ‘Haftalık not defteri’nde kamu kuruluşlarında esnek çalışma düzenine geçilmesi için valiliğe öneride bulunduklarını duyurmuştu.

Yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi;

1- Sağlık Bakanlığının 05.06.2020 tarih ve E.1187 sayılı yazıları ile E-nabız sistemi üzerinden Covid-19 idari izin belgesi alanlar idari izinli sayılmaya devam edecek olup, amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevlerine döneceklerdir.

2- 60 yaş üzerinde olup idari izin kullanmakta olan personel, idari izinli sayılmaya devam edecek olup, amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevlerine döneceklerdir.

3- Hamile personelin; gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılmaları ve otuz ikinci haftadan sonra ise 657 sayılı DMK 104 üncü  maddesinin (A) fıkrası çerçevesinde verilecek analık izin hükümlerinin uygulanmasına,

4- Yukarıda bahsedilenler dışında kalan tüm personelin ise "esnek çalışma" sistemine dahil edilmesi ve bu süreçte birim amirlerinin sorumluluğunda ofislerde çalışan personelin birer gün arayla dönüşümlü olarak %50'sinin çalıştırılmasının sağlanması, personelin işe gelmediği günlerde ise Personel Devam Kontrol Sisteminde (PDKS) yer alan "COVİD-19 Dönüşümlü Çalışma İzni" sekmesinden düzenli olarak kayıtlarının yapılması, çalışacak personelin giriş-çıkış hareketlerinin takibi ise birim amirlerince veya görevlendirilen yetkili personelce gerekli hassasiyet gösterilerek uygulamada  herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden takip edilmesi gerekmektedir”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.